Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deal Ford en Tesla goed ontvangen door Amerikaanse beleggers

Deal Ford en Tesla goed ontvangen door Amerikaanse beleggers

NEW YORK (ANP) - Een deal van autofabrikant Ford met Tesla is goed ontvangen door beleggers op Wall Street. Zij zetten het aandeel Ford vrijdag meer dan 6 procent hoger, nadat bekend werd dat eigenaren van een elektrische Ford in de VS en Canada vanaf volgend jaar ook terechtkunnen bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Ford gaat namelijk de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gebruiken voor zijn voertuigen. Tesla kreeg er bijna 5 procent aan beurswaarde bij.

Verder wonnen chipfondsen op de laatste handelsdag van de week opnieuw flink aan waarde. De hoop op een spoedig akkoord over het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde ervoor dat de belangrijkste beursgraadmeters in New York met duidelijke winsten het weekend ingingen. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy verklaarde tijdens het komende lange weekeinde door te zullen werken om een deal te bereiken.

De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent hoger op 33.093,34 punten. De brede S&P 500 ging 1,3 procent omhoog tot 4205,45 punten en techbeurs Nasdaq steeg 2,2 procent tot 12.975,69 punten.

Marvell Technology

Marvell Technology behoorde tot de grote winnaars. De Amerikaanse chipfabrikant presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en voorspelde dat zijn jaarlijkse omzet op het vlak van kunstmatige intelligente (AI) zal verdubbelen. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van ruim 32 procent. Branchegenoten als Broadcom, Qualcomm en Micron Technology dikten in het kielzog tot meer dan 11 procent aan.

Donderdag zorgden de sterke resultaten en vooruitzichten van de Amerikaanse chipproducent Nvidia al voor optimisme in de chipsector. Het bedrijf verklaarde daarbij dat het de vraag naar chips voor datacenters nauwelijks kan bijbenen door de grote aandacht voor AI-toepassingen. Nvidia steeg vrijdag nog eens 2,5 procent, na een koerssprong van bijna 25 procent een dag eerder.

Kwartaalcijfers Gap

Op de kwartaalcijfers van Gap werd eveneens zeer positief gereageerd door beleggers. De kledingverkoper boekte weliswaar minder omzet dan verwacht, maar de winstmarges lieten wel een sterke verbetering zien. Het aandeel werd ruim 12 procent hoger gezet. Ulta Beauty zakte op zijn beurt meer dan 13 procent na tegenvallende resultaten van de keten van schoonheidssalons.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

8 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

10 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

10 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

12 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

13 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

21 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

23 uur geleden