Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De VS weigeren extra passagiersvluchten uit China

De VS weigeren extra passagiersvluchten uit China

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben een verzoek van Chinese luchtvaartmaatschappijen afgewezen om extra wekelijkse vluchten tussen beide landen uit te mogen voeren. Het Noord-Amerikaanse land vindt dat China eerst meer vliegtuigen vanuit de VS moet toestaan.

In een verklaring laat het Amerikaanse ministerie van Transport weten dat het besluit is genomen om het evenwicht te behouden tussen beide landen als het gaat om het aantal vluchten dat wordt uitgevoerd. Het ministerie is bereid het besluit te herzien als de Chinese luchtvaartautoriteiten hun beleid met betrekking tot Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen aanpassen.

"Het ministerie heeft aan onze Chinese tegenhangers meegedeeld dat dit besluit slechts een procedurele aangelegenheid is en dat dit niet als een escalatie van onze kant mag worden beschouwd", aldus de verklaring van het Transportministerie.

Eerder deze week zeiden de Verenigde Staten en China dat ze elk vier wekelijkse vluchten tussen de twee landen zouden toestaan. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen wilden hun lijndiensten richting China in juni hervatten, maar veranderden die plannen omdat goedkeuring van de Chinese regering uitbleef.

Meer uit Buitenland

Polen, Tsjechië en Oostenrijk voeren grenscontroles Slowakije in

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen en Tsjechië voeren tijdelijk grenscontroles bij hun buurland Slowakije in om illegale migratie en smokkelaars tegen te gaan. De maatregel geldt van woensdag tot en met 13 oktober, aldus de landen, maar kan mogelijk nog worden verlengd. Oostenrijk heeft als reactie ook grenscontroles ingevoerd.

1 uur geleden
Woordvoerder Kremlin: Rusland overweegt geen nieuwe kernproef

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is niet van plan een proef met een kernbom te houden. Volgens de machthebbers is Moskou niet afgestapt van het moratorium op kernproeven en blijven de afspraken van kracht. Het Kremlin verwerpt ook de suggestie van een Russische staatstelevisiezender dat de Russen een kernbom in Siberië tot ontploffing zouden moeten brengen als waarschuwing aan het Westen.

3 uur geleden
Zelensky bezoekt zwaarbevochten front in Oost-Oekraïne

KOEPJANSK (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag het front in Oost-Oekraïne bezocht. Hij is bij de linie rond Koepjansk en Lyman geweest, "een van de hotspots", meldt Zelensky op X.

3 uur geleden
Onderzoek naar doodslag na dodelijke brand in nachtclubs Murcia

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Een Spaanse rechtbank heeft een onderzoek naar doodslag geopend na de fatale brand in nachtclubs in de stad Murcia. Bij de ramp zondagochtend stierven dertien mensen.

4 uur geleden
Thaise politie meldt twee doden door schietpartij in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - In een chic winkelcentrum in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn dinsdag door een schietpartij twee mensen gedood. Een gewapende jongeman opende het vuur. Volgens de Thaise politie raakten vijf personen gewond. Autoriteiten meldden eerder dat er drie doden waren.

4 uur geleden
Rusland: geen nieuwe mobilisatie voor strijd tegen Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft geen plannen voor een nieuwe mobilisatie in verband met de strijd in Oekraïne, aangezien meer dan 335.000 personen zich tot nu toe dit jaar hebben aangemeld om te vechten in de strijdkrachten of in vrijwillige eenheden, zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

5 uur geleden
Rode Kruis: hoofdstad Nagorno-Karabach volledig verlaten

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Slechts honderden mensen zijn achtergebleven in de hoofdstad van Nagorno-Karabach, Stepanakert. "De stad is nu volledig verlaten", aldus een medewerker van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) ter plaatse tijdens een onlinepersconferentie. Er waren tot voor kort ongeveer 55.000 inwoners.

5 uur geleden