Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Vrij heeft recht op 4,75 miljoen van voormalig management

De Vrij heeft recht op 4,75 miljoen van voormalig management

AMSTERDAM (ANP) - Topvoetballer Stefan de Vrij heeft recht op een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro van zijn voormalig management Sports Entertainment Group (SEG). Dat is de uitkomst van een door hem aangespannen rechtszaak. De rechtbank in Amsterdam deed woensdag schriftelijk uitspraak.

De 30-jarige international van Oranje beschuldigde SEG ervan hem te hebben benadeeld tijdens zijn overstap van Lazio naar Internazionale in de zomer van 2018. Hij eiste in februari tijdens de zitting een schadevergoeding van grofweg 10 miljoen euro. Volgens de oud-speler van Feyenoord wilde zijn huidige club Inter hem oorspronkelijk een veel hoger salaris bieden, maar kreeg hij uiteindelijk ‘slechts’ 37,5 miljoen euro bruto voor vijf jaar.

Buiten zijn medeweten zou SEG daarnaast een provisiesom van 7,5 miljoen euro hebben gekregen, iets dat hij vorig jaar pas ontdekte. De topvoetballer leeft sindsdien in onmin met zijn voormalig management, waarmee hij jarenlang had samengewerkt.

Mededelingsplicht geschonden

Volgens SEG was het voor De Vrij ’zonneklaar’ dat het management namens Inter en dus niet namens de topvoetballer optrad in de onderhandelingen, maar de rechtbank in Amsterdam oordeelt dat SEG óók voor De Vrij heeft bemiddeld. "In dat geval moet volgens de wet transparant zijn hoe de afspraken onderling liggen, met name als sprake is van een eigenbelang bij de bemiddelaar (SEG) die zelf overeenkomsten over haar verdiensten sloot met Internazionale", aldus de rechtbank. SEG heeft de mededelingsplicht geschonden, stelt de rechter.

Volgens de rechtbank gaf SEG "niet volledig openheid van zaken". Zo meldde het sportmanagementbureau niet dat het een aanvullende vergoeding van 2 miljoen euro zou krijgen. De rechtbank noemt het "onmogelijk te achterhalen wat Internazionale De Vrij zou hebben betaald als die wist van de hoge commissievergoeding aan SEG" en komt uit op een schadevergoeding van 50 procent (4,75 miljoen euro) van wat SEG heeft ontvangen voor de deal tussen De Vrij en Internazionale.

SEG overweegt hoger beroep in de stellen. SEG benadrukt in een reactie dat er geen vertegenwoordigingsovereenkomst was en zegt ervan overtuigd te zijn dat De Vrij volledig is geïnformeerd. "De rechtbank heeft vastgesteld dat De Vrij financieel niet door ons is benadeeld en heeft desondanks geoordeeld dat we de commissie moeten delen. We betreuren dat de rechtbank in haar oordeel geen aandacht heeft gegeven aan door ons onderbouwde cruciale stellingen."

Meer uit Voetbal

Ajax moet na gelijkspel ook vrezen voor tweede plaats

DEVENTER (ANP) - Het heeft er veel van weg dat Ajax zich de rest van de competitie op een strijd om de tweede plaats moet richten. De club uit de hoofdstad bleef in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles steken op een gelijkspel (0-0). Feyenoord kan later op zondag uitlopen naar een voorsprong van 8 punten.

9 minuten geleden
Ajax dreigt na gelijkspel verder achterop te raken bij Feyenoord

DEVENTER (ANP) - Ajax dreigt in de Eredivisie nog verder achterop te raken bij koploper Feyenoord. De club uit Amsterdam bleef in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles steken op een gelijkspel: 0-0.

22 minuten geleden
Braziliaan Paixão vervangt bij Feyenoord geschorste Idrissi

ROTTERDAM (ANP) - Igor Paixão heeft zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam een basisplaats bij Feyenoord. De Braziliaanse buitenspeler vervangt Oussama Idrissi, die op Het Kasteel ontbreekt vanwege een schorsing. Paixão krijgt van trainer Arne Slot de voorkeur boven Javairô Dilrosun.

1 uur geleden
Ajax begint met Baas en Brobbey tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Ajax begint met Youri Baas aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De linksbenige verdediger krijgt de voorkeur boven Owen Wijndal en Calvin Bassey, die op de bank zitten als er om 12.15 uur wordt afgetrapt.

3 uur geleden
Spakenburg maakt zich op voor bijzondere bekeravond met PSV

SPAKENBURG (ANP) - De bezoekers van het supportershome van de amateurs van SV Spakenburg kijken raar op als er plotseling een verslaggever van de BBC komt binnenlopen. De journalist wil weten hoeveel speciale sjaaltjes er zijn verkocht voor de halve finale van de KNVB-beker van dinsdag tegen PSV. "Afgelopen donderdag al 1200", antwoordt een jongen in zijn beste Engels. "Daarna hebben we nauwelijks meer tijd gehad om te tellen."

7 uur geleden
Een bekerfinale op zondag is onbespreekbaar voor Spakenburg

SPAKENBURG (ANP) - Voorzitter Marc Schoonebeek van amateurclub SV Spakenburg rekent zich niet rijk in de aanloop naar de halve eindstrijd van de KNVB-beker van dinsdag tegen PSV. "We hebben misschien 2 procent kans dat we de finale halen", zegt Schoonebeek. "Maar mocht het toch lukken, dan voetballen we die niet op zondag. Dat kan niet eens met onze statuten."

7 uur geleden
Van Nistelrooij krijgt weer geel en is bij nieuwe kaart geschorst

NIJMEGEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij is nog één gele kaart verwijderd van een schorsing. De trainer van PSV werd zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC (2-4) bestraft door scheidsrechter Edwin van de Graaf.

14 uur geleden