Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Vrij heeft recht op 4,75 miljoen van voormalig management

De Vrij heeft recht op 4,75 miljoen van voormalig management

AMSTERDAM (ANP) - Topvoetballer Stefan de Vrij heeft recht op een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro van zijn voormalig management Sports Entertainment Group (SEG). Dat is de uitkomst van een door hem aangespannen rechtszaak. De rechtbank in Amsterdam deed woensdag schriftelijk uitspraak.

De 30-jarige international van Oranje beschuldigde SEG ervan hem te hebben benadeeld tijdens zijn overstap van Lazio naar Internazionale in de zomer van 2018. Hij eiste in februari tijdens de zitting een schadevergoeding van grofweg 10 miljoen euro. Volgens de oud-speler van Feyenoord wilde zijn huidige club Inter hem oorspronkelijk een veel hoger salaris bieden, maar kreeg hij uiteindelijk ‘slechts’ 37,5 miljoen euro bruto voor vijf jaar.

Buiten zijn medeweten zou SEG daarnaast een provisiesom van 7,5 miljoen euro hebben gekregen, iets dat hij vorig jaar pas ontdekte. De topvoetballer leeft sindsdien in onmin met zijn voormalig management, waarmee hij jarenlang had samengewerkt.

Mededelingsplicht geschonden

Volgens SEG was het voor De Vrij ’zonneklaar’ dat het management namens Inter en dus niet namens de topvoetballer optrad in de onderhandelingen, maar de rechtbank in Amsterdam oordeelt dat SEG óók voor De Vrij heeft bemiddeld. "In dat geval moet volgens de wet transparant zijn hoe de afspraken onderling liggen, met name als sprake is van een eigenbelang bij de bemiddelaar (SEG) die zelf overeenkomsten over haar verdiensten sloot met Internazionale", aldus de rechtbank. SEG heeft de mededelingsplicht geschonden, stelt de rechter.

Volgens de rechtbank gaf SEG "niet volledig openheid van zaken". Zo meldde het sportmanagementbureau niet dat het een aanvullende vergoeding van 2 miljoen euro zou krijgen. De rechtbank noemt het "onmogelijk te achterhalen wat Internazionale De Vrij zou hebben betaald als die wist van de hoge commissievergoeding aan SEG" en komt uit op een schadevergoeding van 50 procent (4,75 miljoen euro) van wat SEG heeft ontvangen voor de deal tussen De Vrij en Internazionale.

SEG overweegt hoger beroep in de stellen. SEG benadrukt in een reactie dat er geen vertegenwoordigingsovereenkomst was en zegt ervan overtuigd te zijn dat De Vrij volledig is geïnformeerd. "De rechtbank heeft vastgesteld dat De Vrij financieel niet door ons is benadeeld en heeft desondanks geoordeeld dat we de commissie moeten delen. We betreuren dat de rechtbank in haar oordeel geen aandacht heeft gegeven aan door ons onderbouwde cruciale stellingen."

Meer uit Voetbal

Bekerfinalist NEC warm onthaald bij terugkomst in Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - De spelers van NEC zijn na het behalen van de bekerfinale warm onthaald in Nijmegen. Zo'n driehonderd supporters wachtten woensdag rond het middaguur de spelersbus op bij aankomst bij het Goffertstadion. De fans staken vuurwerk af en de voetballers, die in Leeuwarden eerstedivisionist Cambuur na verlenging uitschakelden, werden luid toegezongen.

1 uur geleden
Arbiter Dieperink VAR bij finale Nations League vrouwen

SEVILLA (ANP) - Arbiter Rob Dieperink is door de Europese voetbalbond UEFA aangewezen als VAR voor de finale van de Nations League voor vrouwen. De finale tussen Spanje en Frankrijk vindt woensdagavond plaats in het Spaanse Sevilla.

3 uur geleden
Basketballers Warriors langer door met succesvolle coach Kerr

SAN FRANCISCO (ANP) - Basketbalclub Golden State Warriors heeft het aflopende contract van coach Steve Kerr verlengd. De nieuwe verbintenis van de 58-jarige Amerikaan loopt tot het einde van het seizoen 2025/2026.

6 uur geleden
Volle tribunes in Heerenveen voor Casparij extra speciaal

HEERENVEEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje zijn maar wat blij dat zij woensdag bij de laatste kans op een olympisch ticket tegen Duitsland kunnen profiteren van het thuisvoordeel. Voor vleugelverdedigster Kerstin Casparij zijn de oranjetribunes in het Abe Lenstra-stadion extra speciaal. De 33-voudig international groeide op in Heerenveen en debuteerde er in de Eredivisie. "Maar ik heb er nog nooit een interland gespeeld en ook nog nooit voor volle tribunes."

7 uur geleden
Oranjevrouwen strijden met Duitsland voor laatste kans op Spelen

HEERENVEEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje strijden vanaf 20.45 uur in Heerenveen met Duitsland om hun laatste kans op een ticket voor de Olympische Spelen. Na de kansloze 3-0-nederlaag bij wereldkampioen Spanje van vrijdag treffen de 'Leeuwinnen' in de nummer 2 van het afgelopen EK een gelijkwaardigere tegenstander.

10 uur geleden
Real Mallorca na strafschoppen naar finale Spaanse beker

SAN SEBASTIÁN (ANP) - Real Mallorca heeft zich ten koste van Real Sociedad geplaatst voor de finale van de Spaanse beker. Na het gelijkspel op Mallorca (0-0) hielden de ploegen elkaar in San Sebastián in de reguliere speeltijd en de verlenging ook in evenwicht (1-1). Mallorca won daarna de strafschoppenserie.

12 uur geleden
Aanvoerder Breij prijst luidruchtige fans Cambuur

LEEUWARDEN (ANP) - Net als trainer Henk de Jong gaf aanvoerder Michael Breij de supporters van SC Cambuur de complimenten na de verloren halve finale tegen NEC in de strijd om de KNVB-beker (1-2). "De sfeer was geweldig, vanaf de warming-up tot het laatste fluitsignaal. De supporters verdienen een pluim", aldus de middenvelder.

14 uur geleden