Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Vries: afhandeling toeslagenschandaal is pittige klus

De Vries: afhandeling toeslagenschandaal is pittige klus

DEN HAAG (ANP) - De afhandeling van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag is nog altijd een "pittige klus", weet aankomend staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane). Zij belooft haar "stinkende best" te gaan doen om een oplossing te bieden aan gedupeerde ouders.

Het slepende toeslagenschandaal leidde bijna een jaar geleden tot de val van het vorige kabinet. De hersteloperatie voor tienduizenden slachtoffers die zich sindsdien hebben gemeld, verloopt nog altijd allesbehalve soepel. "Daar is een boel te doen nog", zegt De Vries. Het is volgens haar zaak "stapje voor stapje" voortgang te boeken.

Vertrekkend staatssecretaris Alexandra van Huffelen - zij krijgt in het nieuwe kabinet de post Koninkrijksrelaties en Digitalisering - zegt "alle vertrouwen" te hebben in haar opvolger. Zij benadrukt dat de afgelopen tijd hard is gewerkt om de ontspoorde hersteloperatie vlot te trekken. Zij voorziet geen verdere vertraging als gevolg van de wisseling van de wacht.

Meer uit Binnenland

Amsterdam wil meldpunt tegen gewelddadige onlinefilmpjes

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam moet een meldpunt komen, dat ervoor moet zorgen dat gewelddadige content die online is te vinden van bijvoorbeeld steekpartijen, snel wordt verwijderd. Een motie daarover van de PvdA is donderdag aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad.

1 uur geleden
Twee explosies bij winkelcentrum in Arnhem

ARNHEM (ANP) - In een winkelcentrum in Arnhem-Zuid zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee explosies geweest. Eentje deed zich voor bij dezelfde eetgelegenheid waar donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje is gevonden. De andere ontploffing was ongeveer gelijktijdig bij een naastgelegen pand, een Chinees restaurant. De politie onderzoekt of er een verband is met de eerder gevonden pakketjes.

3 uur geleden
Enorme schuifoperatie op station Amsterdam Zuid

AMSTERDAM (ANP) - Station Amsterdam Zuid is vrijdagavond het toneel van een precisieklus. Een enorm betonnen dakdeel, van 100 meter lang en met een gewicht van ongeveer 2 miljoen kilo, wordt dan op een reizigerstunnel geschoven. De operatie is live te volgen via een webcam, en geïnteresseerden die zich vooraf hebben aangemeld kunnen er bij zijn.

5 uur geleden
Festival Oerol op Terschelling van start met nieuwe opzet

TERSCHELLING (ANP) - Het festival Oerol op Terschelling gaat van start in een nieuwe, compactere opzet. Dit keer is geen sprake van meerdere zogeheten "oorden" maar is er één "festivalhart" bij West aan Zee. Het festival vindt plaats van vrijdag tot en met volgende week zondag.

5 uur geleden
OM komt met strafeisen in zaak wapen- en drugshandel Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie houdt vrijdag bij het gerechtshof in Den Bosch haar requisitoir, gevolgd door de strafeisen in het hoger beroep in de zaak tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss.

5 uur geleden
Uitspraak Hoge Raad over teruggave Krim-kunstschatten

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad doet vrijdag uitspraak aan wie de Krim-kunstschatten, die het Amsterdamse Allard Pierson Museum al jaren noodgedwongen onder zijn hoede heeft, moeten worden teruggegeven. Eerder oordeelde het gerechtshof in Amsterdam dat de archeologische topstukken terug moesten naar Oekraïne.

5 uur geleden
Stroom op Curaçao grotendeels terug na black-out van enkele uren

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao hebben veel bewoners donderdagavond weer stroom gekregen na een black-out van enkele uren. Volgens elektriciteitsbedrijf Aqualectra is de stroomuitval te wijten aan een kapotte hoofdkabel in een van de stations van het bedrijf.

5 uur geleden