Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Volksbank houdt winst in eerste jaarhelft stabiel

De Volksbank houdt winst in eerste jaarhelft stabiel

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft over de eerste zes maanden van het jaar een winst van 95 miljoen euro in de boeken gezet. Daarmee hield het concern achter onder meer SNS en RegioBank 1 miljoen euro meer over onder de streep in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

De Volksbank merkte dat meer klanten zich met financiële producten indekten tegen de stijgende marktrente. Daar werd door het concern meer geld mee verdiend. Daarnaast stegen de inkomsten uit provisies en beheervergoedingen met een vijfde. De Volksbank zag de totale baten met 11 procent stijgen tot 463 miljoen euro.

Topman Martijn Gribnau legt in een toelichting op de cijfers uit dat hij vooral blij is dat het de Volksbank lukt om qua inkomsten minder renteafhankelijk te worden. De rentebaten vielen 5 procent lager uit. Om minder afhankelijk te worden van de rente-inkomsten wordt breed ingezet op andere inkomstenbronnen, onder meer door klanten die maar een product bij de bank hebben te verleiden meer diensten af te nemen.

Rentes

Oplopende rentes, mits dat niet te snel gebeurt, kunnen het resultaat van de bank de komende tijd positief beïnvloeden. Gribnau wijst erop dat een te snelle rentestijging voor problemen bij klanten zou kunnen zorgen, zeker omdat de huidige marktomstandigheden volgens hem op zijn zachtst gezegd "bijzonder" zijn. Gribnau doelt onder andere op de geopolitieke spanningen, de hoge inflatie en de problemen in de leveringsketen die het sentiment goeddeels bepalen. Daarnaast is de coronacrisis nog altijd niet op zijn einde.

Ondanks de genoemde problemen merkt de Volksbank nog geen hogere instroom bij de divisie Financiële Zorg voor probleemklanten. "Sterker nog. Daar is sprake van uitstroom", aldus de Volksbank-topman. Hij zegt daar gelijk bij dat dit niet betekent dat er geen problemen zijn of kunnen gaan ontstaan. Daarom is de bank voorzichtig. "De recessie klopt op de deur", waarschuwt hij. "We zien het nog niet, maar we houden er rekening mee dat er wat staat te gebeuren in de markt."

Meer uit Financieel

SCP: ander beleid nodig om vrouwen meer te laten werken

DEN HAAG (ANP) - Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

2 uur geleden
SCP: ander beleid nodig om vrouwen meer te laten werken

DEN HAAG (ANP) - Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

2 uur geleden
Beurswaakhond VS legt boetes op aan reeks Wall Street-firma's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Amerikaanse toezichthouders hebben schikkingen getroffen met meer dan een dozijn banken na een uitgebreid onderzoek dat laat zien hoe financiële bedrijven wereldwijd er niet in slaagden de communicatie van werknemers via niet-geautoriseerde berichten-apps te controleren. Door de schikking van dinsdag van in totaal 1,1 miljard dollar komen de totale boetes in deze zaak op meer dan 2 miljard dollar uit.

3 uur geleden
IMF: Britse begrotingsmaatregelen zullen ongelijkheid vergroten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De belastingverlaging en andere omstreden maatregelen die de Britse regering wil nemen om de koopkracht te repareren, zullen de ongelijkheid in het land waarschijnlijk vergroten. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds, dat de Britse plannen bekritiseerde. Het fonds noemde de plannen "niet doelgericht". Het pakket maatregelen zorgde eerder al voor een een flinke waardedaling van het pond.

4 uur geleden
Wall Street overwegend lager, S&P 500 kort op laagste punt 2022

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met verliezen de handelsdag uitgegaan. De graadmeters op Wall Street lieten sterke schommelingen zien. Na de openingsbel stonden ze eensgezind nog op winst, maar tussentijds tikte bijvoorbeeld de brede S&P 500 ook zijn laagste stand in twee jaar tijd aan. Olie-en gasbedrijven profiteerden van de gestegen prijzen.

4 uur geleden
Bloomberg: geen Europeaan meer in top bij staatsbedrijven Rusland

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Europeanen zouden geen goedbetaalde functies bij Russische staatsbedrijven meer mogen bekleden. De Europese Unie zou een Duits voorstel van die strekking overwegen, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Een mogelijk verbod zou voor alle ingezeten van de EU moeten gelden.

4 uur geleden
Turkse banken stoppen met Russisch betaalsysteem Mir na druk VS

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turkse banken zijn gestopt met het ondersteunen van het Russische betaalsysteem Mir. Dat is gebeurd onder druk van de Verenigde Staten, die banken waarschuwden om geen nieuwe overeenkomsten aan te gaan of nieuwe contracten te sluiten met Mir. Een tweetal Turkse banken had eerder al aangegeven met Mir te stoppen. Nu komen daar ook staatsbanken Halkbank, TC Ziraat Bankasi en Vakiflar Bankasi bij.

5 uur geleden