Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Unie na uitslag: Nederland kan niet zonder kennismigrant

De Unie na uitslag: Nederland kan niet zonder kennismigrant

CULEMBORG (ANP) - Vakbond De Unie maakt zich grote zorgen over de situatie voor kennismigranten, nu de PVV en NSC de grote winnaars zijn geworden van de verkiezingen. De Nederlandse economie kan voorlopig niet zonder hoogopgeleide werknemers uit het buitenland, stelt de bond.

Geert Wilders (PVV) en Pieter Omtzigt (NSC) hebben tijdens de verkiezingscampagne steeds herhaald dat het aantal arbeidsmigranten omlaag moet. Maar met name grote techbedrijven kunnen niet zonder buitenlanders, zegt voorzitter Reinier Castelein van De Unie: "We beschikken gewoon over te weinig hoogwaardige kennis in eigen land."

Veel grote bedrijven staan al onder druk door de klimaatdoelstellingen, zegt Castelein: "Als we kennismigratie ook gaan beperken, wordt het heel ingewikkeld."

Contact kwijtgeraakt

De verkiezingsuitslag laat volgens Castelein zien dat veel politici het contact met de kiezer zijn kwijtgeraakt. "Veel partijen willen de wereld redden en verbeteren. Ik hoop dat ze nu echt de bereidheid tonen om bruggen te bouwen en snel met de formatie aan de slag te gaan. Deze onvrede gaat niet weg. En dit kabinet is klaar."

Castelein heeft zijn hoop vooral gericht op de VVD, die volgens hem de nieuwe premier moet leveren. Wilders als premier is volgens hem geen optie: "Wilders kan vanwege zijn eigen veiligheid het land nauwelijks uit."

Meer uit Politiek

Wilders en Van der Plas zwijgen na akkoord over kabinetsploeg

DEN HAAG (ANP) - Partijleiders Geert Wilders (PVV) en Caroline van der Plas (BBB) willen na de bekendmaking dat de vier formerende partijen akkoord zijn over een kabinetsploeg verder niks meer kwijt. Zo is officieel nog niet bekendgemaakt hoe de verdeling van de posten er uitziet, noch welke personen die posten moeten vervullen. Verschillende media melden dat de PVV vijf ministers levert, VVD en NSC beiden vier, en de BBB twee.

11 uur geleden
Formateur zwijgt over akkoord over ministersposten

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol wil nog niets kwijt over de verdeling en invulling van de ministersposten in het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Hij bevestigt desgevraagd dat de partijen een akkoord hebben, maar heeft daar naar eigen zeggen niets aan toe te voegen.

11 uur geleden
Keijzer gaat kabinet in, Agema 'beschikbaar'

DEN HAAG (ANP) - BBB-Kamerlid Mona Keijzer bevestigt dat zij een plek in het kabinet krijgt. Ze maakte niet bekend welke post zij zal innemen.

11 uur geleden
Gideon van Meijeren veroordeeld tot 200 uur taakstraf om opruiing

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur voor opruiing. Het Openbaar Ministerie had dit in de opruiingszaak ook geƫist tegen de politicus van Forum voor Democratie.

12 uur geleden
Van Zwol en Schoof komen met meer informatie over kabinetsploeg

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol en beoogd premier Dick Schoof komen later met meer informatie over de kabinetsploeg waarover de vier formerende partijen een akkoord hebben bereikt. Dat zei NSC-leider Pieter Omtzigt. Na weken overleg hebben PVV, VVD, NSC en BBB een overeenkomst over de verdeling van de kabinetsposten. Hoe de nieuwe ploeg van Schoof eruit gaat zien, is nog ongewis.

13 uur geleden
Kabinet zet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen door

DEN HAAG (ANP) - Zelfstandigen moeten zich straks verplicht verzekeren voor het geval ze arbeidsongeschikt worden. Het demissionaire kabinet, dat binnen enkele weken wordt vervangen, gaat door met een plan hiertoe, en legt het ter consultatie voor aan belanghebbenden. Zelfstandigen betalen straks een van de belasting aftrekbare premie van 6,5 procent, tot maximaal 195 euro per maand. De hoogte wordt bepaald op basis van de gedraaide winst voor arbeidsongeschiktheid.

13 uur geleden
Fractie Forum voor Democratie bij uitspraak in zaak over opruiing

DEN HAAG (ANP) - Er is veel belangstelling voor de uitspraak in de strafzaak tegen Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie in de rechtbank in Den Haag. Onder de tientallen belangstellenden bevinden zich fractievoorzitter Thierry Baudet en Pepijn van Houwelingen, die hun fractiegenoot steunen.

13 uur geleden