Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De sportieve toekomst van Ajax ligt in handen van Mislintat

De sportieve toekomst van Ajax ligt in handen van Mislintat

AMSTERDAM (ANP) - Wordt Kjetil Knutsen de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, keert Peter Bosz terug of vindt directeur voetbalzaken Sven Mislintat een andere coach geschikter om de Amsterdamse club weer succesvol te maken? De opvolger van Marc Overmars wil snel duidelijkheid bieden.

Ajax heeft de sportieve toekomst voor een groot deel in de handen van een 50-jarige Duitser gelegd. Algemeen directeur Edwin van der Sar is vertrokken en krijgt naar verwachting in augustus een opvolger. Mislintat bepaalt niet alleen wie de nieuwe trainer wordt. Hij stelt ook de selectie voor volgend seizoen samen. "Dat is mijn taak", zei hij. "En de trainer maakt de basisploeg."

Branco van der Boomen is de eerste aanwinst van Mislintat. De Duitser zoekt nog naar een spits en centrale verdediger en waarschijnlijk wordt Silvano Vos na Jorrel Hato en Amourricho van Axel Dongen het derde talent dat mag aansluiten bij de A-selectie.

Wel of niet blijvers

De oud-hoofdscout van Borusia Dortmund, en voormalige technische man van Arsenal en VfB Stuttgart weet niet of Jurriën Timber, Edson Álvarez of Mohammed Kudus blijven. "Er zijn veel geruchten maar geen club heeft nog een bod op ze uitgebracht", zei hij.

Ajax ontbreekt volgend seizoen in de lucratieve Champions League maar Mislintat is tevreden met het geld dat hij in de zomer mag besteden. "Daar voel ik me heel comfortabel mee", vertelde hij tijdens een gesprek met een aantal vaste volgers van Ajax.

Heitinga

Nog geen twee maanden geleden lag John Heitinga volgens Mislintat op poleposition voor de vacature van hoofdtrainer voor het volgende seizoen. "Ik heb geen spijt van die uitspraak, want dat lag hij ook", zei de Duitser. "Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende. De grote wedstrijden werden niet gewonnen."

En dus kreeg Heitinga donderdag te horen dat hij geen hoofdtrainer blijft. Mislintat wil hem ook niet als assistent voor het eerste elftal behouden. "Ik heb nooit meegemaakt dat een hoofdtrainer een stap terug deed als assistent", stelde hij.

Trainerszoektocht

Mislintat is op zoek naar een ervaren hoofdtrainer die zijn ploeg attractief en aanvallend voetbal laat spelen. Daarnaast moet hij voetballers super fit maken en jeugdspelers een kans geven. Hij gaat niet in op de namen van de Noor Knutsen (FK Bodø/Glimt) en Bosz die op dit moment geen club heeft. Zij lijken op het eerste gezicht in de profielschets van Mislintat te passen. De Duitse directeur van Ajax vertelde dat hij nog geen coach heeft benaderd. Wel gaf hij toe contact te hebben gehad met de zaakwaarnemer van Knutsen. "Maar dat ging over verschillende dingen", zei hij.

Meer uit Voetbal

Wisselvallig Chelsea frustreert coach Pochettino

LONDEN (ANP/RTR) - Coach Mauricio Pochettino van Chelsea uitte zijn frustraties na de beschamende 5-0-nederlaag tegen Arsenal. "We zijn te wisselvallig. Als we een slechte dag hebben, dan zijn we ook slecht. Maar als we een goede dag hebben, zijn we tot alles in staat", vertelde de Italiaan na afloop van het duel in Londen.

1 uur geleden
Van Praag wil leden Ajax overtuigen van noodzaak ontslag Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag komt donderdagavond naar een ingelaste ledenvergadering van Ajax om uit te leggen waarom de raad van commissarissen Alex Kroes wil ontslaan. De voorzitter van het toezichtorgaan van de beursgenoteerde vereniging kan rekenen op flinke weerstand. Want de geschorste algemeen directeur geniet veel steun bij de achterban van de Amsterdamse club.

3 uur geleden
Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

11 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

11 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

14 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

14 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

14 uur geleden