Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Mos: vol gaan voor coalitie met zes partijen

De Mos: vol gaan voor coalitie met zes partijen

DEN HAAG (ANP) - Hart voor Den Haag baalt dat er geen coalitie komt van de drie grootste partijen, D66, VVD en Hart voor Den Haag. De partij zegt nu wel vol te gaan voor de variant met zes partijen, zoals geadviseerd door oud-minister en verkenner Arie Slob. "Als grootste partij nemen wij nu de lead om deze optie tot realiteit te maken", aldus voorman van Hart voor Den Haag Richard de Mos.

Slob adviseert om eerst te kijken naar een mogelijk college met Hart voor Den Haag, VVD, Partij voor de Dieren, DENK, SP en ChristenUnie/SGP.

Als dat niet lukt, is er een alternatief met negen partijen, waaronder D66, GroenLinks, PvdA, CDA, die zijn overgebleven in het college. Die optie is volgens GroenLinks veelbelovend. "GroenLinks heeft sinds het uit de coalitie stappen van de VVD gepleit voor continuïteit, waarbij de huidige vier partijen het uitgangspunt vormen voor nieuwe stabiliteit", laat fractievoorzitter Maarten De Vuyst weten. Ook de PvdA ziet die optie wel zitten. De partij zegt goed samen te werken met D66, GroenLinks en het CDA. Ook ziet de PvdA "veel gemeenschappelijke waarden en prioriteiten voor de stad" met de vijf andere potentiële partners: de Partij voor de Dieren, DENK, ChristenUnie-SGP, SP en de Haagse Stadspartij.

Een coalitie met zowel Hart voor Den Haag als D66, is volgens Slob niet haalbaar.

De coalitie van Den Haag kwam eind juni ten val nadat de VVD de samenwerking met D66, CDA, PvdA en GroenLinks had beëindigd.

Meer uit Politiek

Slob benoemd tot 'bestuurlijk kopstuk' bij kanaaldrama Overijssel

ZWOLLE (ANP) - Oud-minister van Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie) is benoemd tot 'bestuurlijk kopstuk' voor het zogeheten drama rond het Kanaal Almelo-De Haandrik in Overijssel. In die rol moet Slob beslissen over gevallen waarbij de provincie en bewoners het onderling niet eens zijn geworden over een vergoeding voor schade die het gevolg is van werkzaamheden aan het kanaal.

4 uur geleden
Kamer boos over mogelijk versoepelde stikstofregels Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer reageren boos op mogelijk versoepelde stikstofregels voor Schiphol. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft volgens NRC de regels zo afgezwakt dat de luchthaven vorig jaar makkelijker een natuurvergunning kon krijgen, waardoor het aantal vluchten niet omlaag hoefde.

1 dag geleden
Belastingambtenaren hebben 'ruime gelegenheid' om te lekken

DEN HAAG (ANP) - Bij de Belastingdienst bestaat een "ruime gelegenheid" om vertrouwelijke informatie door te spelen aan criminelen. Dat staat in een onderzoek dat demissionair staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën vorige week met de Tweede Kamer heeft gedeeld. Het zicht op corruptie is "minimaal", onder meer omdat weinig wordt bijgehouden wie wat deelt.

1 dag geleden
Twintig partijen doen mee aan Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Twintig partijen mogen meedoen aan de Nederlandse verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. Hun aanmeldingen zijn maandag goedgekeurd door de Kiesraad.

1 dag geleden
Minister wil regeling compensatie beroepsziekten verbeteren

DEN HAAG (ANP) - Het aantal slachtoffers van ernstige beroepsziekten dat zich meldt voor compensatie blijft achter bij de verwachtingen. Dat vindt demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken "zorgelijk". Ze wil de regeling onder meer makkelijker maken voor slachtoffers.

2 dagen geleden
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

APELDOORN (ANP) - Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).

2 dagen geleden
Premier Rutte feliciteert koning Willem-Alexander

DEN HAAG (ANP) - In een bericht op X heeft premier Mark Rutte koning Willem-Alexander gefeliciteerd met zijn 57e verjaardag. "Ik wens hem en zijn familie een mooie, feestelijke dag toe in Emmen", schrijft Rutte.

4 dagen geleden