Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Ligt valt met liesklachten uit op training van Oranje

De Ligt valt met liesklachten uit op training van Oranje

LAGOS (ANP) - Matthijs de Ligt mist zondag waarschijnlijk de laatste oefenwedstrijd van het Nederlands elftal voor het EK tegen Georgië. De verdediger heeft het trainingskamp van Oranje in Portugal met liesklachten afgesloten. Hij stapte voortijdig uit de laatste training van Oranje in Lagos.

Frank de Boer weet nog niet hoe ernstig de klachten van zijn centrale verdediger zijn. Maar de bondscoach benadrukte dat hij geen enkel risico met De Ligt wil nemen. Hij moet het op het EK ook al stellen zonder zijn aanvoerder en centrale verdediger Virgil van Dijk, die niet op tijd is hersteld van een zware knieblessure.

De Boer kiest voor het duel met Georgië voor een systeem met vijf verdedigers. Met die tactiek wil hij op 13 juni waarschijnlijk ook aan het eerste EK-duel met Oekraïne beginnen. Tegen Georgië speelt Memphis Depay voorin met Wout Weghorst of Luuk de Jong. "Ik verwacht dat Georgië ver terug zal gaan", zei De Boer. "Tegen ploegen waarin wij onder druk komen te staan, zou ik misschien eerder voor een snelle aanvaller als Donyell Malen kiezen."

Maarten Stekelenburg verdedigt het doel van Oranje tegen Georgië. Mogelijk maakt Daley Blind in Enschede zijn rentree na een enkelblessure.

Meer uit Voetbal

Fenerbahçe bevestigt komst trainer Mourinho met video

ISTANBUL (ANP) - Fenerbahçe heeft de komst van José Mourinho als nieuwe coach bevestigd. De 61-jarige Portugese oefenmeester groet de fans van de Turkse club op het clubkanaal op X. "Ik zie jullie morgen. Dan begint onze gezamenlijke reis." Fenerbahçe meldt nog niets over de duur van het contract.

44 minuten geleden
Ancelotti wint Champions League voor vijfde keer als trainer

LONDEN (ANP) - Carlo Ancelotti heeft weer een prijs aan een indrukwekkende erelijst toegevoegd. De succesvolle trainer won met Real Madrid de finale van de Champions League. Borussia Dortmund werd met 2-0 verslagen op een uitverkocht Wembley.

55 minuten geleden
Real Madrid is na lastige eerste helft weer de beste van Europa

LONDEN (ANP) - Real Madrid mag zich voor de vijftiende keer het beste clubteam van Europa noemen. De kampioen van Spanje was lang de mindere partij in de eindstrijd tegen Borussia Dortmund op een volgepakt Wembley. Maar de ploeg van de succesvolle coach Carlo Ancelotti trok de wedstrijd in het laatste kwartier van de finale naar zich toe (2-0).

56 minuten geleden
Real wint van Dortmund en is weer de beste van Europa

LONDEN (ANP) - Real Madrid heeft opnieuw de Champions League gewonnen. De kampioen van Spanje rekende in de finale af met Borussia Dortmund (2-0), de nummer 5 van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. Real mag zich na de eindstrijd op Wembley voor de vijftiende keer het beste clubteam van Europa noemen.

1 uur geleden
Voetbalsters zonder geblesseerde Egurrola naar Finland

ZEIST (ANP) - Damaris Egurrola mist dinsdagavond de uitwedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Finland in de EK-kwalificatie. Ze is onvoldoende fit om in actie te komen in Tampere.

2 uur geleden
Maatsen begint met Dortmund tegen Real Madrid in finale van CL

LONDEN (ANP) - Ian Maatsen begint met Borussia Dortmund aan de finale van de Champions League tegen Real Madrid. De linksback is niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. Hij geniet wel het vertrouwen van trainer Edin Terzic bij zijn Duitse club.

4 uur geleden
Trainer Mourinho wil naar Fenerbahçe en wacht op akkoord

LONDEN (ANP) - José Mourinho wil trainer van Fenerbahçe worden. "Ik wil daar heen", vertelde hij vlak voor de finale van de Champions League aan een verslaggever van Sky Sports in Londen. "Maar het is nog niet rond."

4 uur geleden