Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Ligt is wel aan een succesje toe als Letland naar ArenA komt

De Ligt is wel aan een succesje toe als Letland naar ArenA komt

ZEIST (ANP) - Na bijna anderhalf jaar keert Matthijs de Ligt zaterdag met het Nederlands elftal terug in de voor hem zo bekende Johan Cruijff ArenA, "We willen graag naar het WK ", zei de 21-jarige verdediger van Juventus. "Dus het lijkt me duidelijk dat we een thuiswedstrijd tegen Letland moeten winnen."

Het is nog niet het seizoen van De Ligt. Juventus had de oud-aanvoerder van Ajax vorig seizoen zo hard nodig om kampioen te worden, dat hij zich pas afgelopen zomer aan een slepende schouderblessure liet opereren. De Ligt maakte in november zijn rentree bij de 'Oude Dame', maar moest in januari weer even toekijken na een positieve coronatest.

Met De Ligt weer in de gelederen verloor Juventus de afgelopen weken het uitzicht op de tiende landstitel op rij. De achterstand op koploper Internazionale is al opgelopen tot 10 punten. En de club uit Turijn werd ook nog eens door FC Porto uitgeschakeld in de Champions League, een toernooi waar topspelers als Cristiano Ronaldo en De Ligt juist voor zijn aangetrokken.

Daley Blind

De nederlaag van woensdag tegen Turkije (4-2) was een nieuwe teleurstelling voor de in Leiderdorp geboren centrale verdediger. "We deden het niet slim genoeg", kijkt De Ligt terug. "Als je aanvalt, moet de verdediging goed staan. Dat was een paar keer niet het geval. Daar heeft Turkije van geprofiteerd."

Bij absentie van Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Nathan Aké speelde De Ligt tegen de Turken samen met Daley Blind in het hart van de defensie, net als twee jaar geleden tijdens het succesvolle seizoen van Ajax in de Champions League. "Het was even wennen", zei hij. "Maar we voelen elkaar goed aan. Het zal snel als vanouds zijn."

Virgil van Dijk

De Ligt voetbalde tijdens zijn vorige interlands steeds naast Virgil van Dijk, die nog herstellende is van een zware knieblessure. Bondscoach Frank de Boer rekent niet meer op zijn aanvoerder tijdens het EK. "Ik sprak hem donderdag tijdens een virtuele bijeenkomst van de spelersraad", vertelde De Ligt. "Hij oogde heel fris. Hij bekijkt van dag tot dag hoe het gaat. En hij beslist over het EK als het moment daar is. Dat is ook goed. Hij moet niet de druk van ons of het hele land voelen dat hij er bij moet zijn."

Als Van Dijk het EK mist, dan weet De Ligt niet wie hem moet vervangen. "Misschien ligt dat aan de tegenstander", zei hij. "Blind is een van de best voetballende verdedigers van de wereld. De Vrij kan weer beter verdedigen en we hebben Aké ook nog. En natuurlijk staat het ook niet vast dat ik speel, dat is aan de bondscoach."

Meer uit Voetbal

Slot laat zich voor bekerfinale niet misleiden door ranglijst

ZEIST (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot laat zich in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC niet misleiden door het verschil op de ranglijst tussen de Rotterdammers en NEC. "De stand voor de tweede seizoenshelft geeft een heel ander beeld", wist de coach van de nummer 2 van de Eredivisie.

3 minuten geleden
Vitesse behoudt licentie en degradeert na 18 punten aftrek

ARNHEM (ANP) - Vitesse behoudt voorlopig de licentie. De Arnhemse club heeft wel 18 punten in mindering gekregen, meldt de licentiecommissie van de KNVB. Door de puntenstraf is Vitesse officieel gedegradeerd.

29 minuten geleden
NEC-spelers moeten in finale 'wedstrijd van ons leven spelen'

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC denkt dat de Nijmegenaren zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de "wedstrijd van ons leven moeten spelen". "De kansen liggen er, maar we moeten het nog wel uitvoeren op het veld en daar werken we richting de finale aan", zei Meijer tijdens de persconferentie.

31 minuten geleden
Engelse voetbalbond en clubs ruziën over schrappen replays FA Cup

LONDEN (ANP) - De beslissing van de Engelse voetbalbond om de replays in de FA Cup vanaf volgend seizoen te schrappen is niet overal goed ontvangen. De FA zegt dat die beslissing in goed overleg is genomen met onder meer de English Football League. Maar die organisatie, die de clubs op lagere niveaus vertegenwoordigt, ontkent en zegt dat hen niets gevraagd is.

33 minuten geleden
Slot vindt uitslag finale niet bepalend voor seizoen Feyenoord

ZEIST (ANP) - De uitslag van de bekerfinale van zondag tegen NEC zal voor Feyenoord-trainer Arne Slot niet bepalen of het seizoen geslaagd is of niet. "Daar zijn veel componenten voor, maar de media kijken vaak of een ploeg een prijs wint of niet", wist Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de finale.

41 minuten geleden
NEC-coach Meijer heeft voor bekerfinale bijna fitte selectie

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC heeft zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de beschikking over een fitte selectie, op de langer geblesseerde Yvandro Borges Sanches na. "De andere spelers zijn beschikbaar", zei de coach op de persconferentie twee dagen voor de eindstrijd.

1 uur geleden
Slot kan in bekerfinale beroep doen op basis van laatste weken

ZEIST (ANP) - Trainer Arne Slot van Feyenoord kan zondag in de bekerfinale tegen NEC een beroep doen op zijn basisspelers van de laatste weken. "De selectie is fit, op de bekende gevallen na", zei de coach op de persconferentie in Zeist richting de eindstrijd.

1 uur geleden