Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Leeuw: FC Emmen had motor eerder moeten aanzetten

De Leeuw: FC Emmen had motor eerder moeten aanzetten

EMMEN (ANP) - Aanvoerder Michael de Leeuw (34) kwam na de degradatie van FC Emmen tot een simpele conclusie. "Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan", gaf hij toe bij ESPN. "Natuurlijk denk je nu: wat zou er zijn gebeurd als we de motor eerder hadden aangezet? Maar goed, NAC heeft gewonnen, verdiend of niet, maar wij zijn gewoon dit seizoen veel te laat op gang gekomen. En daarvoor krijgen we nu de rekening gepresenteerd."

Het verdriet in Emmen was groot nadat NAC de beslissende strafschop had benut (3-4). "Als je ziet waar we vandaan komen, dan is dit een harde klap. Je weet dat het kon gebeuren, maar dit is gewoon heel pijnlijk als je ziet wat dit met iedereen doet en ook de manier waarop. We speelden tot aan de 1-1 heel matig, heel apathisch. Na de gelijkmaker kregen we nog wel redelijk veel kansen op 2-1, maar die goal wilde niet vallen. En een strafschoppenreeks blijft een loterij, daar moet je geluk bij hebben. Penalty's kun je alleen maar missen en ze zijn er voor de keepers om uit te blinken."

Direct na de winnende strafschop van Mounir El Allouchi dreigde het op het veld even uit de hand te lopen toen gefrustreerde fans van FC Emmen het veld betraden. De Leeuw moest optreden om de boel te sussen. "Ik snap de emotie en de boosheid, maar NAC heeft gewonnen, klaar. Daar balen we allemaal van. Dat neemt niet weg dat we nog altijd fantastische supporters hebben, die ons altijd zijn blijven steunen, ook toen we dit seizoen in 22 wedstrijden niet wisten te winnen. Dat zal in Nederland nog wel even blijven hangen, denk ik."

Aanvaller De Leeuw keert deze zomer terug naar FC Groningen. "Dat maakt het voor mij nog wat pijnlijker, omdat je nu beseft dat dit mijn laatste wedstrijd voor FC Emmen was."

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

5 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

8 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

8 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

8 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

8 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

10 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

14 uur geleden