Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge wil vaccinatiebewijs nog voor zomer geregeld hebben

De Jonge wil vaccinatiebewijs nog voor zomer geregeld hebben

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil begin juni een besluit nemen over de invoering van een vaccinatiebewijs. De Tweede Kamer heeft daarna drie weken de tijd om zich te buigen over alle aspecten van zo'n bewijs, waarmee mensen straks kunnen reizen. schrijft zorgminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Wat hem betreft kan Nederland dan nog voor de zomervakantie inhaken op de Europese verordening die ten grondslag zal liggen aan het vaccinatiebewijs. Brussel streeft ernaar die verordening op 21 juni van kracht te laten worden.

De Europese lidstaten hebben daarna zes weken de tijd om de verordening door te voeren. De Jonge wil de vaart erin. "Gezien het begin van de zomervakanties, vrij snel na 21 juni, acht ik het echter van belang geen tijd te verliezen en van start te gaan zodra dat medisch en technisch verantwoord is." De Tweede Kamer heeft de Jonge al verzocht om niet te wachten tot de zomer met de invoering.

Met een vaccinatiebewijs kunnen mensen straks ook evenementen in Nederland bezoeken waarvoor ze zich dan niet meer hoeven te laten testen. Ook zouden mensen na terugkeer in Nederland vanuit een land met een zeer hoog coronarisico mogelijk niet in quarantaine hoeven.

14 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

RobvdZande 5 dagen geleden
nieuwbox19..... waar zie jij dat iemand zegt dat corona niet bestaat... corona bestaat al eeuwen.... verdiep je wat verder... meelopende niksnut
nieuwbox19 5 dagen geleden
Wat zitten jullie toch allemaal slap te ouwehoeren van corona bestaat niet enz Maar beste stuurlui staan weer aan wal maar tot jullie het zouden moeten regelen dan word helemaal een puin zooi dus hou op met je comentaar op hugo de jong
gewoon ikke 5 dagen geleden
En vergeet niet de sneltesten voordat je naar de bios/pretpark en straks weet ik veel wat nog meer mag want de Jonge moet toch dat 1 miljard dat hij heeft uitgegeven van onze belastingscentjes terug halen want anders heeft hij een groot probleem. Hoe kan een schoolmeester trouwens beslissen over een miljard van ons geld? dat zou ik wel willen weten.
Grimbergen 5 dagen geleden
Kan het met mijn voorganger alleen maar eens zijn, niet te veel en te weinig gezegd
RobvdZande 5 dagen geleden
Onglooflijk dat deze clown nog in zijn functie zit... En gisteren met doden herdenking de corrupte Rutte daar aanwezig... een belediging voor allen die gevallen zijn dat hij daar aanwezig was.. De bevolking heeft totaal geen reden meer om de politiek etc serieus te nemen... Misdaad en corruptie loont in dit land... de zogenaamde leiders zijn het bewijs
Zeeuw uut Zeeland 5 dagen geleden
Grote onzin, nog niet de helft is ingeënt, waarvan het grootste deel ouderen en dan persen ze er even een paspoort door. Maar 2 partijen waren voor, maar een paspoort komt er. Hoezo vrijheid? Zeker een derde zal nooit een prik halen, uit welke overtuiging dan ook. Je reinste discriminatie als je het mij vraagt.
M. Roegiers-Heyndrickx 5 dagen geleden
Hugo heb jij er zelf ook een want je wil geen prikken maar wij moeten alles eerst was het als iedereen geprikt is dan kunnen overal naar doe gaan en nu is het weer een wereld paspoort die je moet wat wil je nu Hugo ons bedonderen of is het dat Europa geen geld meer heeft dat je ons voor alles laat boeten stop met die onzin uit komen doet het toch eens en wij zijn ook niet dom want dat bestaat niet corona
waggel1 5 dagen geleden
En al die gevaccineerden zijn mogelijk allemaal nog steeds besmettelijk en kunnnen bovendien ook nog steeds Corona krijgen. Wie het allemaal niet meer snapt moet het maar even aan dhr. de Jong vragen. Die kan die kronkels wel volgen kennelijk.
Christina Rouw 5 dagen geleden
Dus de gevaccineerde lopen straks met een bewijs ..en wij zijn uitschot omdat we de vaccins niet vertrouwen en wij komen strakjes nergens meer in. Heb gisteren naar de doden herdenking gekeken en naar Andre v Duin geluisterd die had het over Vrijheid in Nederland Nou die vrijheid is dus ver te zoeken.
zeeland191 5 dagen geleden
heb tie weer gesnoven ofzo gezien zijn muil
WJ 6 dagen geleden
Wanneer begint bij Hugo de zomer??
Louis53 6 dagen geleden
De minister van heeel veel woorden maar heeel zeinig daden heeft ook weer iets. Zorg er eerst maar eens voor dat het vaccineren na bijna 4 maanden eindelijk eens op schiet voordat er over een paspoort gesproken wordt. Dan nog zo'n domme uitspraak at bij versoepelingen de mensen de regels verder aan hun laars lappen. NEEN de Jonge, door jullie zwalkende beleid zijn de mensen je schoolmeesterstreken meer dan beu en probeer je door zo'n uitspraak je eigen incompetentie af te leiden. Nogmaals ga thuis sprookjes vertellen, je vrouw en kinderen geloven je misschien nog mar het Nederlandse volk al lang niet meer. So go home
Geel Hesje 6 dagen geleden
De Jonge ziet er wel een beetje uit als Barney uit de Flintstones op deze foto he ;-) Maar even ontopic een corona paspoort waar zonder je bepaalde dingen niet mag en kan terwijl een paar dagen gelden in een verzorgingstehuis in Wehl is bewezen dat vaccineren je niet tegen corona beschermd en je het na een volledige vaccinatie ook daadwerkelijk op kan lopen ziek van kan worden én door kan geven. Dus straks iedereen weer lekker kris kras de wereld over en dan zitten we in de Herfst weer met een paar extra soorten mutatie's waar die vaccinatie's al helemaal niet tegen gemaakt zijn en dan zitten we daarna weer lekker meer dan een half jaar in een zware lockdown incl avondklok enz enz. Komt bekend voor? Ezel de Jonge gaat zich doodleuk wederom aan dezelfde steen stoten. En alvast bedankt he Barney.
Kwek 6 dagen geleden
Zo'n onzin dat in Nederland álles maanden moet duren!

Meer uit Gezond

5910 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt flink

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 5910 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat het laagste aantal sinds 5 april. Ook het gemiddelde duikt omlaag.

18 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic's daalt voor vijfde dag op rij

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is opnieuw gedaald, met 10 patiënten. Op dit moment liggen er 757 patiënten met corona op de ic's, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronapatiënten op de ic's afneemt.

19 uur geleden
Grapperhaus: de piek in ziekenhuisopnames lijkt achter de rug

DEN HAAG (ANP) - De cijfers van het aantal coronapatiënten dat opgenomen wordt in de ziekenhuizen "lijken toch wel een goede kant op te gaan", maar of dat betekent dat er versoepelingen van de maatregelen mogelijk zijn is nog niet te zeggen. Dat zei demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag na overleg op het ministerie van Algemene Zaken. Het besluit wordt dinsdag pas definitief, aldus de bewindsman.

20 uur geleden
RIVM krijgt nieuwe directeur coronavaccinaties

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een nieuwe programmadirecteur aangesteld die binnenkort de leiding krijgt over de coronavaccinaties. Marcel van Raaij, die van het ministerie van Volksgezondheid komt, neemt het op 15 juni over van Jaap van Delden, meldt het instituut.

22 uur geleden
Noorwegen stopt waarschijnlijk met Janssen en met AstraZeneca

OSLO (ANP/RTR) - Het Noorse instituut voor volksgezondheid en een speciale commissie die de regering tijdens de pandemie heeft benoemd, hebben beide het advies gegeven de coronavaccins van Johnson&Johnson/Janssen en die van AstraZeneca niet te gebruiken in het vaccinatieprogramma. In het advies van de commissie staat wel dat het geen probleem zou zijn de vaccins toe te dienen aan mensen die dat graag willen.

23 uur geleden
Alle Duitsers krijgen toegang tot Janssen-vaccin

BERLIJN (ANP/DPA) - Alle volwassen Duitsers krijgen toegang tot het coronavaccin van het Leidse Janssen. Dat betekent dat ook jongvolwassenen straks niet hoeven te wachten tot hun leeftijdsgroep aan de beurt is. Zij kunnen zich op vrijwillige basis laten inenten na overleg met een arts over de mogelijke risico's.

1 dag geleden
RIVM doet onderzoek naar langetermijneffectiviteit coronavaccins

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM begint maandag met een groot onderzoek naar de effectiviteit op de lange termijn van de verschillende coronavaccins in Nederland. Het doel ervan is om in alle leeftijdsgroepen inzicht te krijgen in de mate waarin de vaccins bescherming bieden en hoe lang deze bescherming standhoudt.

1 dag geleden