Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: volgende week duidelijkheid over reisadvies voor zomer

De Jonge: volgende week duidelijkheid over reisadvies voor zomer

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil volgende week meer duidelijkheid geven over het reisadvies voor de komende maanden. Dat zei coronaminister Hugo de Jonge maandag na overleg over de coronamaatregelen.

Aanvankelijk wilde het kabinet deze week meer zeggen over reizen, dat al langere tijd voor feitelijk de hele wereld wordt afgeraden. Ook over verdere versoepelingen zou deze week meer bekend worden, maar die beslissing heeft het kabinet uitgesteld vanwege de nog altijd grote druk op de ziekenhuizen door het hoge aantal coronapatiënten.

"We hebben gedacht de hele besluitvorming op te schuiven naar volgende week, ook over vakanties", aldus de Jonge. Mensen die nog deze zomer bijvoorbeeld willen gaan kamperen, kunnen dat nieuwe advies het beste even afwachten, denkt de minister. "Het is zeker goed om alvast op allerlei sites te kijken. Zoek je camping alvast uit, zou ik zeggen. Maar daadwerkelijk boeken, het is toch verstandig even het reisadvies af te wachten. Dat geven we dinsdag."

Aanstaand weekend overlegt het kabinet weer in het Catshuis over de coronamaatregelen. Naar verwachting volgt dan dinsdag een nieuwe persconferentie.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 2 weken geleden
Zoals altijd zit de Jonge weer gewoon uit zijn nek te lullen. Geen zinnig woord komt nog over zijn lippen, een schande voor Nederland is hij geworden. De naïviteit en lompheid in Den Haag is zo groot dat ze denken dat mensen blijveb luisteren naar de onzin die ze uitkramen en tochgewoon op vakantie gaan. Maar ja verkoop het maar in het buitenland nog in de top 3 van EU staat wat betreft besmettingen en nog steeds onderaan de lijst bungelt met vaccineren, ondakns de wekelijkse belofte dat het zal versnellen. Mensen zijn dit kabinet zat en ook de idiote niet te begrijpen en onlogische regels die alleen uitgelegd worden dat "het echt niet kan".
Geel Hesje 2 weken geleden
Jazeker kunnen mensen die (zelfs 2x) gevaccineerd zijn besmet worden. Paar dagen gelden in het nieuws : 12 bewoners in een verzorgingstehuis in Wehl besmet door bezoeker terwijl iedereen gevaccineerd was. Dus niet alleen kunnen gevaccineerden besmet en weer ziek worden ze kunnen corona ook nog eens aan anderen doorgeven als ze gevaccineerd zijn.
chielvd 2 weken geleden
en die kunnen niet meer besmet worden ?
Kwek 2 weken geleden
Alles op groen voor elke gevaccineerde lijkt me het meest logische.

Meer uit Gezond

Afgelopen week recordaantal coronaprikken: 986.433

BILTHOVEN (ANP) - Bijna een miljoen mensen zijn vorige week gevaccineerd tegen het coronavirus. Van maandag 10 tot en met zondag 16 mei zijn 986.433 prikken gezet, staat in de wekelijkse update die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar buiten bracht. Niet eerder waren er in één week zo veel vaccinaties.

11 uur geleden
5396 nieuwe coronagevallen, cijfer hoog door eerdere storing

BILTHOVEN (ANP) - Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 5396 positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat cijfer valt nu hoog uit, doordat in de voorgaande dag minder meldingen konden worden doorgegeven door een technische storing.

12 uur geleden
Voordringen bij coronaprik was mogelijk, uitnodiging stond online

HILVERSUM (ANP) - De brief waarmee zorgmedewerkers worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen het coronavirus, was lange tijd eenvoudig online te vinden. Daarmee konden anderen zich voordoen als zorgmedewerker en een afspraak maken voor een prik, zonder dat ze daar recht op hadden, ontdekte RTL Nieuws.

12 uur geleden
Drukte bij commerciële teststraten sinds reisversoepelingen

AMSTERDAM (ANP) - Commerciële coronateststraten zien een toename van afspraken voor een PCR-test sinds het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk is. Voor zo’n reis hebben vakantiegangers een testbewijs en reisdocument nodig, die alleen te verkrijgen is bij een commercieel lab.

12 uur geleden
RIVM meldt kwart minder nieuwe coronagevallen in afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen zeven dagen met ongeveer een kwart afgenomen in vergelijking met een week eerder. Het RIVM meldt 35.142 nieuwe besmettingen tussen vorige week dinsdagochtend en deze dinsdagochtend. Ook het reproductiegetal is flink gedaald, naar 0,89. Het zogenoemde r-getal stond op 21 januari voor het laatst zo laag.

13 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic's neemt snel af: 35 patiënten minder

ZEIST (ANP) - Het totale aantal ernstig zieke coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur tijd met 35 afgenomen, van 681 tot 646. Dat is de grootste daling sinds de derde golf in de coronapandemie over zijn piek heen is. Op verpleegafdelingen maakte het aantal coronapatiënten een pas op de plaats. Het zijn er nu 1503, één meer dan maandag, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

13 uur geleden
Verenigde Staten gaan nog eens 20 miljoen coronavaccins delen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan nog eens 20 miljoen doses van coronavaccins delen met andere landen. Dat aantal komt bovenop de 60 miljoen AstraZeneca-vaccins die zoals eerder aangekondigd, worden geëxporteerd.

1 dag geleden