Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge vindt zwabberen AstraZeneca ‘om gek van te worden’

De Jonge vindt zwabberen AstraZeneca ‘om gek van te worden’

DEN HAAG (ANP) - "AstraZeneca is een buitengewoon ingewikkeld bedrijf om steady afspraken mee te maken." Dat zegt coronaminister Hugo de Jonge over de Brits-Zweedse farmaceut. Het bedrijf zou in de maanden april, mei en juli slechts de helft van de beloofde vaccins aan de Europese Unie leveren. "Het is om gek van te worden", aldus De Jonge dinsdag tijdens de coronapersconferentie.

AstraZeneca komt "aan de lopende band" met wisselende cijfers, aldus de bewindsman. "Er is werkelijk nog nooit een leveringsprognose uitgekomen, echt nog nooit." Het kabinet kampt volgens De Jonge om de drie, vier dagen met berichten dat de leveringen toch anders uitkomen dan eerder beloofd.

Het bemoeilijkt de planning van de vaccinatieoperatie, aldus de minister. Maar het maakt het ook lastig om te voorspellen welke versoepelingen later in het jaar weer mogelijk zijn. Want: "minder leveringen betekent minder vaccineren." En vaccineren is volgens het kabinet de belangrijkste uitweg uit de pandemie.

De problemen spelen vooral met AstraZeneca. Andere farmaceuten kunnen juist steeds stabieler leveren. Als voorbeeld geeft De Jonge Pfizer/BioNTech, dat volgens hem een steeds betrouwbaarder partner is.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 5 dagen geleden
Ik word gek van dat gezwabber van De Jonge
tati 1 5 dagen geleden
die firma heeft het zelf zo goedkoop aangeboden, met zo'n bedrijf kan je toch geen planning maken
JoMePi 5 dagen geleden
Wel eens gehoord van wat meer betalen ? net als de israeli,s . daan schiet het meer op ipv op de EU te wachten

Meer uit Binnenland

Liquidatie Nijmeegse klusjesman was vergissing

NIJMEGEN (ANP) - De liquidatie van de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kilicsoy (49), vorig jaar juli in Beuningen, was een vergissing. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf.

4 uur geleden
Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam zijn zondagmiddag zeventien aanhoudingen verricht, meldt de politie.

6 uur geleden
Laatste overgebleven actievoerders verlaten Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Een laatste groepje betogers tegen de coronaregels dat op het Museumplein in Amsterdam was achtergebleven, is nu ook vertrokken. De politie had ze daarvoor vijf minuten de tijd gegeven.

9 uur geleden
Amsterdam sluit Vondelpark voor vierde dag op rij

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam sluit opnieuw tijdelijk de toegang tot het Vondelpark. Bezoekers kunnen het park alleen nog verlaten via de hoofdingangen aan de Amstelveenseweg en de Stadhouderskade, twittert de gemeente.

10 uur geleden
ME ontruimt Museumplein Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De Mobiele Eenheid is bezig het Museumplein in Amsterdam te ontruimen. Verschillende mensen zijn gearresteerd.

11 uur geleden
Demonstratie Museumplein ontbonden

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse driehoek van politie, justitie en burgemeester heeft een demonstratie zondag op het Museumplein ontbonden. Er is een noodbevel van kracht en het is niet langer toegestaan op het Museumplein te blijven, twittert de gemeente.

11 uur geleden
Klaver wil onderzoek Tweede Kamer naar zaak-Graus

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer moet onderzoek doen naar beschuldigingen dat PVV-Kamerlid Dion Graus zijn ex-vrouw heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers. Dat zegt fractieleider Jesse Klaver van GroenLinks.

12 uur geleden