Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge vindt zichzelf nog altijd de juiste man voor zijn baan

De Jonge vindt zichzelf nog altijd de juiste man voor zijn baan

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Hugo de Jonge kreeg in een Kamerdebat over zijn aanpak van de coronavaccinatie felle kritiek te verduren, maar denkt niet aan opstappen. Hij vindt zichzelf nog altijd de juiste persoon voor de baan, zei hij in antwoord op een vraag van PVV-leider Geert Wilders.

"Weglopen, niet bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen, de weg van de minste weerstand kiezen, dat is niet mijn manier van politiek bedrijven", aldus De Jonge. "Als ik de overtuiging zou hebben dat ik niet meer van toegevoegde waarde zou zijn, dan zou ik de eerste zijn om te zeggen: laat een ander het maar doen."

De Jonge ging wel opnieuw flink door het stof omdat de vaccinatiecampagne in Nederland veel later op gang komt dan in de rest van de Europese Unie. Als hij eerder de GGD'en had aangespoord om zich voor te bereiden op grootschalig vaccineren, had het prikken eerder kunnen beginnen.

Topprestatie

De bewindsman benadrukt daarbij dat zijn ministerie, het RIVM en de gezondheidszorg "al tien maanden in crisisstand" staan. Hij vindt dat daar "een topprestatie" is geleverd. Dat daarbij ook fouten zijn gemaakt, noemt hij onvermijdelijk. "Dat hoort erbij."

Wilders neemt met de boetedoening van De Jonge geen genoegen en zegt het vertrouwen in de minister op. Zijn motie van wantrouwen kreeg alleen steun van Forum voor Democratie, DENK en het onafhankelijke Kamerlid Henk Krol. Dat is lang niet voldoende voor een meerderheid.

Meer uit Binnenland

Nog niet bekend wanneer ADO-fans weer bij thuisduels mogen zijn

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet bekend wanneer supporters van ADO Den Haag weer bij thuiswedstrijden van hun club op de tribune mogen zitten. De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie hebben er maandag over gesproken, maar daarbij is nog geen besluit genomen. Ze willen in "de komende dagen" horen wat ADO zelf van plan is voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. Daarna hakken de bestuurders de knoop door.

1 uur geleden
Verdachte van delen foto gecrasht toestel nog vast

SCHIPHOL (ANP) - De man die zaterdagavond werd opgepakt omdat hij op Schiphol via de dienst AirDrop een foto van een neergestort vliegtuig had verspreid aan boord van een vlucht naar Dubai, zit nog altijd vast. Het gaat om een 23-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten, meldt de marechaussee maandag. Bij de foto zat ook een dreigende tekst, waarbij werd "geïnsinueerd dat hetzelfde zou gebeuren met dit vliegtuig".

3 uur geleden
Rechtbank doet op 17 november uitspraak in omvangrijk MH17-proces

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank Den Haag doet op 17 november uitspraak in de omvangrijke strafzaak rond het neerhalen van vlucht MH17. De uitspraak gaat ongeveer anderhalf uur duren, heeft de rechtbank maandag laten weten. Waarschijnlijk vindt de uitspraak in de middag plaats.

4 uur geleden
Leiden niet meer in top 100 van beste universiteiten ter wereld

LEIDEN (ANP) - De Universiteit Leiden staat niet meer in de top 100 van beste universiteiten ter wereld, de Shanghai Ranking. Vorig jaar stond de universiteit nog op plek 83 in de lijst, en ook de jaren daarvoor bleef het instituut binnen de top 100.

5 uur geleden
Agractie roept op tot blokkades op drukke plekken

AALTEN (ANP) - Boerenbeweging Agractie roept zijn achterban op tot nieuwe protestacties. "We moeten volhouden met onze acties. Of dat nou een publieksvriendelijke is, zoals binnenkort met de start van de Vuelta, of acties die scherper zijn, ze moeten plaatsvinden. Soms met zo min mogelijk inspanning, want we zijn allemaal druk, maar wel met een groot effect. Denk er daarbij bijvoorbeeld aan standstills te organiseren op drukke plekken bij je in de buurt. Dit kun je vaak met kleinere groepen al goed realiseren", zegt melkveehouder Erik Luiten, een van de kopstukken van Agractie, in een maandag gepubliceerde videoboodschap.

5 uur geleden
Geen einddatum aan ophalen Afghanen naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - De komende weken kunnen 240 Afghanen vanuit een buurland van Afghanistan naar Nederland worden overgebracht. Daarnaast zijn er nog 256 Afghanen in Afghanistan die naar Nederland mogen komen. Er zit geen einddatum aan de operatie, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken wil iedereen zo snel mogelijk naar Nederland halen, benadrukt een woordvoerder.

5 uur geleden
COT doet onderzoek naar fataal ongeluk Highland Games

GELDROP-MIERLO (ANP) - COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement uit Rotterdam, gaat onderzoek doen naar een fataal incident op de Highland Games in Geldrop. Daarbij kwam op zondag 7 augustus een 65-jarige man uit die plaats om het leven. Hij werd geraakt door een zware metalen kogel. Het slachtoffer was geen bezoeker van het sportfestival, maar liep achter een metershoge heg op een pad in de bloementuin van het naastgelegen kasteel. Voor de Highland Games in Geldrop was geen vergunning afgegeven.

5 uur geleden