Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: toename coronabesmettingen zorgelijk

De Jonge: toename coronabesmettingen zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus baart minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zorgen. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend werden 1387 positieve tests gemeld. "Het is niet de goede kant op. Het is zorgelijk. Dit betekent echt weer hoger dan gisteren, en gisteren was het al weer hoger dan daarvoor", aldus De Jonge dinsdag tegen NPO Radio 1.

De Jonge zegt dat hij met de veiligheidsregio's praat om te kijken "waar dat virus precies zit en hoe we dat virus zo hard mogelijk kunnen raken en tegelijk de samenleving en de economie zo min mogelijk."

In de afgelopen zeven dagen zijn 8265 positieve tests gemeld. Dat is een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van de 5427 gevallen die het instituut vorige week dinsdag meldde. Ook dat was 50 procent meer dan in de week daarvoor. Als dit doorzet, worden in de komende zeven dagen meer dan 12.000 mensen positief getest.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Moterrace 9 maanden geleden
Dat wisten we een tijd geleden was het bijna weg en wat doet men niet nog es 2 maanden wachten totdat het helemaal over was nee gewoon alles weer open en gaan we wisten het eigenwijze mensen vreselijk geduld he dat moeten ze leren geduld nu is de ramp niet meer te overzien iedereen bedankt die zich er niet aan hield bedankt
bung 86 9 maanden geleden
zijn ze in den haag zelf schuld aan. veel te vroeg toelaten dat mensen met vakantie gaan--het niet zwaarder bestraffen van groepen die zich aan regels niet storen. zo blijf je kwakkelen.
V.v.C. 9 maanden geleden
Vrolijke, welke regels?
GebakkenBanaan 9 maanden geleden
Oh Hans!
V.v.C. 9 maanden geleden
Straks krijgt onze oud schoolmeester het zelf nog!
volijke 9 maanden geleden
Het virus hard raken? Denk dat je de mensen die zich niet aan de regels houden moet "raken"

Meer uit Gezond

'Delta-variant nu al 10 procent in steden, zal verder verspreiden'

DEN HAAG (ANP) - Het is waarschijnlijk dat de zogeheten Delta-variant van het coroncavirus op een gegeven moment de boventoon gaat voeren in het aantal coronabesmettingen, zei demissionair zorgminister Hugo de Jonge vrijdag tijdens de persconferentie. Het RIVM schat dat in de grote steden nu al 10 procent van het aantal coronabesmettingen van deze variant kan zijn, meldde hij. Deze variant lijkt iets besmettelijker dan de huidige varianten van het virus en lijkt zich ook minder aan te trekken van één prik van het vaccin AstraZeneca.

5 uur geleden
Spanje heft mondkapjesplicht voor buitenlucht op

MADRID (ANP/AFP) - Spanje heft de mondkapjesplicht voor de buitenlucht op vanaf 26 juni. Minister-president Pedro Sánchez heeft bekendgemaakt dat de plicht vanaf volgende week zaterdag niet meer nodig is.

13 uur geleden
Helft van Duitsers heeft eerste coronaprik gehad

BERLIJN (ANP/DPA) - Net iets meer dan de helft van de Duitse bevolking heeft minstens één coronaprik gehad. Gezondheidsminister Jens Spahn meldt ook dat 29,6 procent van de bevolking alle benodigde prikken heeft gehad en dus maximaal beschermd is tegen Covid-19.

14 uur geleden
Geboortejaren 2001 en 2002 kunnen afspraak voor coronaprik maken

DEN HAAG (ANP) - Mensen die zijn geboren in 2001 en 2002 kunnen vanaf vrijdag een afspraak maken om te worden gevaccineerd tegen corona. Dat meldt demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een tweet. Deze lichtingen krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna.

18 uur geleden
EMA: beschikbare vaccins werken goed tegen coronavarianten

AMSTERDAM (ANP) - Alle vier de coronavaccins die tot nu toe zijn goedgekeurd, lijken goed te beschermen tegen de virusvarianten die het meest voorkomen in Europa. "Wel is het belangrijk om waakzaam te blijven", zei bestuurder Noël Wathion van de Europese toezichthouder voor vaccins, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

1 dag geleden
Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn er 1086 nieuwe positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 494 minder dan vorige week donderdag. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt 5 procent in een dag

ZEIST (ANP) - Nederlandse ziekenhuizen behandelen nog 573 coronapatiënten. Dat zijn 32 patiënten minder dan woensdag, een afname van ruim 5 procent in één dag. Een week geleden lagen nog bijna 800 patiënten met Covid-19 in de ziekenhuizen.

1 dag geleden