Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: toename coronabesmettingen zorgelijk

De Jonge: toename coronabesmettingen zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus baart minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zorgen. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend werden 1387 positieve tests gemeld. "Het is niet de goede kant op. Het is zorgelijk. Dit betekent echt weer hoger dan gisteren, en gisteren was het al weer hoger dan daarvoor", aldus De Jonge dinsdag tegen NPO Radio 1.

De Jonge zegt dat hij met de veiligheidsregio's praat om te kijken "waar dat virus precies zit en hoe we dat virus zo hard mogelijk kunnen raken en tegelijk de samenleving en de economie zo min mogelijk."

In de afgelopen zeven dagen zijn 8265 positieve tests gemeld. Dat is een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van de 5427 gevallen die het instituut vorige week dinsdag meldde. Ook dat was 50 procent meer dan in de week daarvoor. Als dit doorzet, worden in de komende zeven dagen meer dan 12.000 mensen positief getest.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Moterrace 4 dagen geleden
Dat wisten we een tijd geleden was het bijna weg en wat doet men niet nog es 2 maanden wachten totdat het helemaal over was nee gewoon alles weer open en gaan we wisten het eigenwijze mensen vreselijk geduld he dat moeten ze leren geduld nu is de ramp niet meer te overzien iedereen bedankt die zich er niet aan hield bedankt
bung 86 4 dagen geleden
zijn ze in den haag zelf schuld aan. veel te vroeg toelaten dat mensen met vakantie gaan--het niet zwaarder bestraffen van groepen die zich aan regels niet storen. zo blijf je kwakkelen.
V.v.C. 4 dagen geleden
Vrolijke, welke regels?
GebakkenBanaan 4 dagen geleden
Oh Hans!
V.v.C. 4 dagen geleden
Straks krijgt onze oud schoolmeester het zelf nog!
volijke 4 dagen geleden
Het virus hard raken? Denk dat je de mensen die zich niet aan de regels houden moet "raken"

Meer uit Gezond

De Jonge: ja, dit is de tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Als je kijkt naar het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland, is de tweede golf begonnen. Dat zei minister Hugo de Jonge vrijdag op een ingelaste persconferentie.

1 dag geleden
Kinderen tot 12 jaar niet meer getest bij milde klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar met milde klachten hoeven niet meer getest te worden op het coronavirus. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het OMT, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag.

1 dag geleden
Rutte: corona ver-van-mijn-bedshow geworden

DEN HAAG (ANP) - Voor veel mensen is het coronavirus sinds het begin van de zomer een ver-van-mijn-bedshow geworden. Toch is het niet goed en verstandig om de regels los te laten, waarschuwde premier Mark Rutte vrijdag op een ingelaste persconferentie.

1 dag geleden
ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

WOERDEN (ANP) - Ouderenbond ANBO noemt het huidige coronabeleid van het kabinet "inconsistent en inconsequent". De organisatie wijst erop dat het aantal besmettingen toeneemt en ook de ziekenhuisopnames. "Dat baart ons zorgen. Zorgen omdat de regie en landelijke kaders lijken te verdwijnen."

1 dag geleden
Aantal coronagevallen blijft stijgen, 1977 in afgelopen etmaal

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is het afgelopen etmaal met 1977 toegenomen, het hoogste aantal tot dusver. Premier Mark Rutte meldde tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad al dat vrijdag "net geen 2000" nieuwe gevallen waren gemeld.

1 dag geleden
Groen licht Europa voor ontstekingsremmer bij corona

AMSTERDAM (ANP) - Ernstig zieke coronapatiƫnten mogen binnenkort waarschijnlijk een bestaande ontstekingsremmer krijgen. Een lage dosis van dat middel, dexamethason, kan de kans dat ze de besmetting overleven vergroten. De toezichthouder voor medicatie in Europa, het Europees Geneesmiddelen Agentschap in Amsterdam, staat daarom achter het gebruik van het middel.

1 dag geleden
Magnesium kan waarschijnlijk beschermen tegen vaatverkalking

NIJMEGEN (ANP) - De resultaten van een onderzoek bij muizen naar de werking van magnesium tegen verkalking van vaten, geven ook hoop voor mensen. Of die hoop terecht is wordt uitgezocht in drie academische ziekenhuizen, bij patiƫnten met chronisch nierfalen. Zij krijgen vaak verkalking van de bloedvaten.

1 dag geleden