Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: plan Herstel-NL was levensgevaarlijk geweest

De Jonge: plan Herstel-NL was levensgevaarlijk geweest

DEN HAAG (ANP) - Het plan van Herstel-NL, een groep deskundigen en professionals om Nederland uit de lockdown te loodsen, was volgens coronaminister Hugo de Jonge "levensgevaarlijk" geweest. "Het was geen herstelplan. Het herstel stel je zo nog maandenlang uit", zegt De Jonge.

Herstel-NL bestaat uit wetenschappers, artsen en analisten. Vorige week kreeg het plan van de club om de coronamaatregelen te versoepelen zonder dat het virus weer snel om zich heen grijpt, veel aandacht. Maar twee prominente leden, econoom Barbara Baarsma en oud-CPB-chef Coen Teulings, stapten al snel uit het initiatief. Voorman Robin Fransman zegt dat het kabinet druk heeft uitgeoefend op de club, maar het kabinet ontkent dit.

De Jonge kondigde, samen met premier Mark Rutte, toch versoepelingen aan tijdens de persconferentie van dinsdag. Maar dit gebeurt "stap voor stap", benadrukt de zorgminister. Ook andere plannen of kritiek op het coronabeleid zijn "boeiend", vindt De Jonge. "Maar hier had ik wel moeite mee." Niet alleen wekt Herstel-NL volgens hem valse verwachtingen, hij wil ook niet dat kwetsbare mensen "op een eiland" worden gezet.

Herstel-NL-voorzitter Fransman noemt de woorden van de minister "misleidend en niet passend". "Het oordeel van De Jonge is nergens op gebaseerd", zegt hij.

Volgens Fransman heeft het kabinet eerder geweigerd het plan van Herstel-NL door te rekenen. Hij roept de minister en het kabinet op om het plan alsnog door te lezen en een kostenberekening te maken en op basis daarvan het gesprek aan te gaan.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

fermont 5 dagen geleden
Hier spraken de deskundigen op het gebied van de complottheorieen. Jongens, waarom zitten jullie nog aan de kant en niei in de regering als je het zo goed weet.
verbrugghe r 5 dagen geleden
Ja Hugo maar jij bent nog gevaarlijker, jij heb je volk en land verkocht aan de elite voor de Great Reset. Gewoon terug naar het oude normaal en hou op met de mensen bang te maken.
chielvd 5 dagen geleden
ja de jonge jij weet ut grote leugenaar
JoMePi 5 dagen geleden
AHA hier spreekt deskundige de Jonge. laat me niet lachen je bakt er al een jaar niks van

Meer uit Binnenland

Grote partijen willen hoogste inkomens zwaarder belasten

AMSTERDAM (ANP) - De hoogste inkomens zullen meer belasting moeten betalen om de rekening van de coronacrisis te betalen. Daarover bleken de leiders van VVD, PVV, CDA, D66, SP en GroenLinks het allemaal eens tijdens het verkiezingsdebat van RTL.

2 uur geleden
Toeslagenouder tegen Rutte in RTL-debat: waarom kan u blijven?

DEN HAAG (ANP) - "Waarom denkt u dat u wel kan blijven?" Met die vraag werd premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte geconfronteerd tijdens het live verkiezingsdebat van RTL. Kristie Rongen, een van de slachtoffers van de toeslagenaffaire, stond tegenover de premier. "U heeft mij in de steek gelaten, en allemaal voor eigen gewin", beet ze hem toe.

2 uur geleden
Kaag botst hard met Wilders over diversiteit in verkiezingsdebat

AMSTERDAM (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag is tijdens het RTL-verkiezingsdebat hard gebotst met PVV-leider Geert Wilders over diversiteit. "U werkt keihard mee aan uitsluiting", zei Kaag tegen Wilders.

2 uur geleden
Liquidatie Nijmeegse klusjesman was vergissing

NIJMEGEN (ANP) - De liquidatie van de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kilicsoy (49), vorig jaar juli in Beuningen, was een vergissing. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf.

3 uur geleden
Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam zijn zondagmiddag zeventien aanhoudingen verricht, meldt de politie.

6 uur geleden
Laatste overgebleven actievoerders verlaten Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Een laatste groepje betogers tegen de coronaregels dat op het Museumplein in Amsterdam was achtergebleven, is nu ook vertrokken. De politie had ze daarvoor vijf minuten de tijd gegeven.

8 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets toegenomen

ZEIST (ANP) - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen op dit moment 1848 coronapatiënten, 39 meer dan een dag eerder. Van hen liggen er 526 op de intensive care, acht meer dan zaterdag, en 1322 in de kliniek. Dat zijn er 31 meer dan de dag ervoor. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

9 uur geleden