Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge helpt met uitdelen zelftesten op Schiphol

De Jonge helpt met uitdelen zelftesten op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Demissionair zorgminister Hugo de Jonge heeft vrijdag op Schiphol zelftesten uitgedeeld aan mensen die terugkeerden van vakantie. Bij een van de gates en in de aankomsthal benadrukte hij nogmaals het belang ervan dat iedereen zich na thuiskomst voor de zekerheid test. "Alleen zo kunnen we voorkomen dat we corona onbedoeld meenemen naar familie, het werk, school, stage en college in deze tijden met zulke besmettelijke varianten en hoge besmettingscijfers. Met een kleine moeite kun je helpen voorkomen dat besmettingen brandhaarden worden."

Om het gebruik van de testen te stimuleren verstrekt de GGD deze zomer gratis zelftesten op de luchthavens Schiphol en die bij Eindhoven en Rotterdam. Reizigers kunnen ze ophalen bij speciale balies, onder meer bij de bagagebanden. Soms delen GGD-medewerkers ze uit bij de gates.

Ook mensen die (deels) zijn gevaccineerd, wordt aangeraden een test te doen. Want ook zij kunnen het virus onder de leden hebben en overdragen, hoewel die kans kleiner is dan bij mensen die niet zijn inge├źnt. Bij een positieve test krijgen mensen het advies om bij de GGD een nieuwe test te laten doen om de uitslag te bevestigen. Mensen met klachten en jongeren tot 27 jaar - ook zonder klachten - kunnen zich direct melden bij de GGD voor een coronatest.

Daarnaast krijgen alle Nederlanders eind juli of begin augustus een brief over zelftesten, waarin ook duidelijk wordt gemaakt hoe ze die gratis kunnen bestellen. Het kabinet had aangekondigd dat iedereen een zelftest zou krijgen, die huis aan huis zouden worden verspreid. Maar voor dat laatste is niet gekozen, zegt een woordvoerster. Dat zou de kans op verspilling groter maken, omdat niet iedereen ze nodig heeft en de kwaliteit ervan slechter wordt als ze lang bij een hoge temperatuur op de mat zouden liggen. Hoe de bestelling praktisch wordt geregeld, wordt nog uitgezocht.

Meer uit Binnenland

Fans wachten in Ziggo Dome op vervoer na concert Harry Styles

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles wachten zondag rond middernacht in de Ziggo Dome totdat zij naar huis kunnen. En er stromen rond dat tijdstip ook nog steeds meer mensen binnen. De concertgangers kunnen tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond stillegde en die ook in de nacht van zondag op maandag zal voortduren volgens de NS.

22 minuten geleden
Oxfam: veel meer geld nodig voor arme landen door klimaatrisico's

DEN HAAG (ANP) - Arme landen hebben veel meer geld nodig om zich voor te bereiden op mogelijke klimaatrampen dan de jaarlijkse 100 miljard euro die nu is afgesproken, benadrukt Oxfam maandag in een nieuw rapport. Ook moet onder meer een flinke som geld erbij voor kwetsbare landen waarin al schade is ontstaan door klimaatverandering.

27 minuten geleden
Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

1 uur geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

2 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

4 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

6 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

7 uur geleden