Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: eind deze week 700.000 boosters en 3e prikken gezet

De Jonge: eind deze week 700.000 boosters en 3e prikken gezet

DEN HAAG (ANP) - Aan het einde van deze week zullen 700.000 coronaboosters en derde prikken zijn gezet, verwacht zorgminister Hugo de Jonge. Tot dusver zijn er 800.000 prikken overgebracht naar de GGD'en, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere locaties waar deze coronavaccins worden toegediend. Het merendeel daarvan zal eind deze week in een arm zitten.

Een derde prik is soms nodig voor mensen met een ernstige afweerstoornis. Deze prik - en soms zelfs een vierde - hoort dan bij hun basisvaccinatie om goed beschermd te zijn. De afgelopen tijd is al begonnen met het prikken van deze doelgroep. Een booster is voor iedereen bedoeld, als oppepper om de bescherming goed op peil te houden. Alle coronaprikken hebben dezelfde dosis.

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk 60-plussers voor Kerstmis hun booster hebben gehad. Daarvoor is volgens de demissionair bewindsman de hulp nodig van Defensie (750 mensen) en medisch studenten, die mee gaan prikken. Ook kondigde De Jonge tijdens een debat in de Eerste Kamer aan dat hij vrijdag met een uitgewerkt plan komt voor een boosterinitiatief. Deze stappen moeten zorgen voor een versnelling in de boostercampagne.

In vergelijking met andere landen loopt Nederland ver achter in het aantal gezette boosterprikken.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

W.Melger 1 maand geleden
Zelfs een vierde prik is mogelijk. Ziet deze minister van “volksgezondheid” dan niet dat dit nooit meer stopt we zijn beland in een vicieuze cirkel waar we nooit meer uitkomen, een sciencefiction film die werkelijkheid aan het worden is , heel beangstigend allemaal en het had niet nodig geweest als we vanaf dag één deze Aziatische griep hadden behandeld als een gewone griep en hadden laten uitrazen zoals we dat al jarenlang doen, de ellende is begonnen door de farmaceutische industrie de vrije hand te geven hun “geschenk uit de hemel” is een duivels dilemma geworden wat alleen nog verliezers kent. De Jonge stop met voor God te spelen.
Geel Hesje 1 maand geleden
Waarom? Omdat het volk niet gezond mag zijn en al helemaal niet gezond mag blijven want dan zijn ze minder vatbaar voor corona en dan komen er minder besmettingen en dan kunnen er minder smerige wetten doorgevoerd gaan worden. Daarom! Als ze in Den Haag ook maar 1% om de volksgezondheid hadden gegeven hadden ze niet systematisch de zorg kapot bezuinigd en dan hadden ze nu tijdens corona wel voor betere zorg gezorgd ipv het tegenover gestelde te doen. Vrijwel alle corona maatregelen zijn erop gericht de algehele gezondheid en het immuun systeem in het bijzonder te ondermijnen welke door die zogenaamde "vaccins" echt helemaal om zeep geholpen gaat worden. It's all for de Macht en de Money.
dansan 1 maand geleden
Sportscholen om 17.00 dicht, Mac Donalds blijft open. Waarom ?
Louis53 1 maand geleden
Ach de Jonge, dit hebben we eerder gehoord en is altijd een wens van de gadachten bij jou. Elke keer opnieuw burgers van alles wijsmaken en anderen de schuld geven, daar ben je goed in. Was het maar 700.000 in één week. Had verdomme er maar voor gezorgd dat de ziekenhuizen niet vast liepen, je hebt er ruim 1,5 jaar de tijd voor gehad. En wat heb je gedaan?? Juist, personeel weggejaagd zodat er nu nog minder bedden zijn op de IC's. Maar ja als onderwijzertje heb jet er ook geen enkele empathie voor en feeling mee, dus NEEN NEEN NEEN niet nog een volgende termijn, ik hoop dat Hoekstra zijn verstand een keer gebruikt.
Geel Hesje 1 maand geleden
Enne ... Is die 3de injectie met dat medische experiment dan ook enigzins goedgekeurd voor die zogenaamde Omicron variant? Of krijgen mensen daar dan straks ook nog zo'n even snel in elkaar gezette spuit van in hun arm? Je gaat gewoon letterlijk een proefkonijntje worden zo. En zonder al die experimentele injectie's net als in Frankrijk straks natuurlijk geen geldige QR code meer he. Goh wat gaan we op deze manier een mooie samenleving krijgen. NOT.
Motervrienden 1 maand geleden
meneer weet niet anders te zeggen dan inenten erg triest
dansan 1 maand geleden
Is je arm een speldenkussen, ach een boostertje kan er vast nog wel tussen.

Meer uit Gezond

Ziekenhuizen verzorgen 1141 mensen met corona

ZEIST (ANP) - De ziekenhuizen verzorgen op dit moment 1141 mensen met corona, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er tien meer dan een dag eerder.

18 uur geleden
Kuipers: intensief overleg tussen GGD'en en testbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vindt het "buitengewoon vervelend" dat het misloopt in de samenwerking tussen de GGD'en en de commerciële testbedrijven. De bewindsman noemt het "echt belangrijk" dat mensen met klachten zich laten testen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De commerciële testbedrijven kunnen helpen om mensen sneller en makkelijker aan de beurt te laten komen. Er wordt aan een oplossing gewerkt, aldus de coronaminister.

18 uur geleden
Brussel stemt in met toegang coronapillen Pfizer tot EU

BRUSSEL (ANP) - De coronapillen van de Amerikaanse farmaceut Pfizer mogen in de EU verhandeld en gebruikt worden. De Europese Commissie keurt toelating op de EU-markt van het middel met de naam Paxlovid goed. Paxlovid is het eerste middel in zijn soort in de Europese Unie.

19 uur geleden
Commerciële testaanbieders: er komen geen mensen, dit werkt niet

UTRECHT (ANP) - SpoedtestCorona is een van de commerciële coronatesters die de deuren alweer heeft gesloten. De mensen die zouden worden doorgestuurd door de GGD komen namelijk "nagenoeg" niet, zegt bestuursvoorzitter Jeroen de Jong. Hij kan het zich niet permitteren om met voor 10.000 euro per dag aan menskracht te gaan wachten. Hij voelt zich ook niet netjes behandeld, zegt hij.

21 uur geleden
Langetermijnstrategie corona op agenda Veiligheidsberaad

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad bespreken maandagavond in Utrecht de langetermijnstrategie voor het coronabeleid. Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) zijn daarbij.

21 uur geleden
Mogelijk speciale corona-afspraken voor carnavalsperiode

ARNHEM (ANP) - Er komen mogelijk speciale corona-afspraken voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn. Justitieminister Dilan Yesilgöz praat er maandag over met de burgemeesters Annemarie Penn-teStrake (Maastricht), Jack Mikkers (Den Bosch) en Hubert Bruls (Nijmegen).

21 uur geleden
Eerste commerciële teststraten die GGD'en helpen alweer dicht

DEN HAAG (ANP) - De eerste commerciële teststraten die coronatesten uitvoeren voor de GGD'en zijn alweer dicht. Er worden te weinig mensen doorgestuurd vanuit de GGD en daarom is het niet rendabel voor sommige aanbieders om open te blijven, bevestigt een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) na berichtgeving van het AD.

22 uur geleden