Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: coronacijfers reden voor aanvullende maatregelen

De Jonge: coronacijfers reden voor aanvullende maatregelen

DEN HAAG (ANP) - De coronacijfers geven reden tot aanvullende maatregelen, zei gezondheidsminister Hugo de Jonge woensdagochtend voorafgaand aan een kabinetsoverleg. Op de agenda staat onder meer de veelbesproken avondklok, waar in de Tweede Kamer nog veel vragen over zijn.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet een advies gegeven dat volgens de minister aanleiding is tot "grote zorgen". Het kabinet geeft woensdagmiddag een persconferentie over de nieuwe maatregelen, waaronder een eventuele avondklok. Mocht de avondklok er komen, dan is deze waarschijnlijk van kracht zolang de lockdown duurt, tot en met 9 februari. Volgens ingewijden zet het kabinet in op een avondklok van 20.30 uur tot 04.30 uur.

De Tweede Kamer moet zich nog wel achter de invoering van een avondklok scharen. Coalitiepartij D66 is tot nu toe zeer terughoudend. Minister van Medische Zorg Tamara van Ark zei daar woensdagochtend over dat "het van belang is dat we er met zoveel mogelijk mensen achter staan. Maar ik denk dat we bij elke maatregel moeten constateren dat hij gewoon niet prettig zal zijn. Die tijd zijn we voorbij."

Hoewel de besmettingscijfers voorzichtig dalen, lijkt het percentage dat door de besmettelijker 'Britse mutatie' van het virus wordt veroorzaakt juist te stijgen. Een op de tien besmette personen heeft waarschijnlijk deze mutatie onder de leden. Half februari is dit mogelijk gestegen tot de helft. Dat leidt dan tot meer ziekenhuisopnames en meer sterfgevallen, verwacht het RIVM.

Meer uit Binnenland

Dodelijk ongeval Schiphol gebeurde met KLM-vlucht naar Billund

SCHIPHOL (ANP) - Het vliegtuig dat betrokken was bij een dodelijk ongeval woensdagmiddag op Schiphol is een toestel van KLM met bestemming Billund in Denemarken, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel, een Embraer 190 met vluchtnummer KL1341 zou om 14.25 uur vertrekken, aldus de website van de luchthaven.

28 minuten geleden
Pilotenvakbond VNV uit medeleven na ongeluk op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Pilotenvakbond VNV heeft zijn medeleven geuit na een dodelijk ongeluk op Schiphol. Een persoon kwam woensdagmiddag in een vliegtuigmotor terecht en overleed.

29 minuten geleden
Ruim 90.000 Nederlanders kunnen vanuit buitenland stemmen

DEN HAAG (ANP) - Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement volgende week kunnen 90.357 Nederlanders die in het buitenland wonen een stem uitbrengen. Ze doen dat door hun stembiljet ingevuld naar de gemeente Den Haag te sturen. Die telt de stemmen.

30 minuten geleden
Veel animo voor grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.

32 minuten geleden
Marechaussee haalde alle passagiers vlucht Schiphol van boord

AMSTERDAM (ANP) - Alle mensen in het toestel dat betrokken was bij een dodelijk ongeval woensdagmiddag op Schiphol zijn van boord gehaald en opgevangen, meldt de marechaussee. Een persoon belandde in een draaiende motor van een vliegtuig. Het is niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld.

51 minuten geleden
Studenten Utrecht vragen om betere bereikbaarheid campus per tram

UTRECHT (ANP) - Utrechtse studenten willen dat het Science Park (voorheen Uithof) beter bereikbaar wordt met het openbaar vervoer en dat de tram naar de campus ook in de avonduren en de weekenden gaat rijden. Voorzitter Midas Urlings van VIDIUS studentenunie zei in een commissievergadering van de provincie Utrecht dat een betere bereikbaarheid "essentieel" is voor de leefbaarheid op de campus.

1 uur geleden
Voorzitter studentenraad UvA hoort OM drie maanden cel eisen 

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van drie maanden tegen de voorzitter van de Centrale Studentenraad van de Universiteit van Amsterdam. Noah P. (22) wordt verdacht van het gooien van stenen en het spuiten met verf naar de politie, tijdens een demonstratie op 8 mei bij de universiteitsgebouwen aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam.

1 uur geleden