Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: coronacijfers reden voor aanvullende maatregelen

De Jonge: coronacijfers reden voor aanvullende maatregelen

DEN HAAG (ANP) - De coronacijfers geven reden tot aanvullende maatregelen, zei gezondheidsminister Hugo de Jonge woensdagochtend voorafgaand aan een kabinetsoverleg. Op de agenda staat onder meer de veelbesproken avondklok, waar in de Tweede Kamer nog veel vragen over zijn.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet een advies gegeven dat volgens de minister aanleiding is tot "grote zorgen". Het kabinet geeft woensdagmiddag een persconferentie over de nieuwe maatregelen, waaronder een eventuele avondklok. Mocht de avondklok er komen, dan is deze waarschijnlijk van kracht zolang de lockdown duurt, tot en met 9 februari. Volgens ingewijden zet het kabinet in op een avondklok van 20.30 uur tot 04.30 uur.

De Tweede Kamer moet zich nog wel achter de invoering van een avondklok scharen. Coalitiepartij D66 is tot nu toe zeer terughoudend. Minister van Medische Zorg Tamara van Ark zei daar woensdagochtend over dat "het van belang is dat we er met zoveel mogelijk mensen achter staan. Maar ik denk dat we bij elke maatregel moeten constateren dat hij gewoon niet prettig zal zijn. Die tijd zijn we voorbij."

Hoewel de besmettingscijfers voorzichtig dalen, lijkt het percentage dat door de besmettelijker 'Britse mutatie' van het virus wordt veroorzaakt juist te stijgen. Een op de tien besmette personen heeft waarschijnlijk deze mutatie onder de leden. Half februari is dit mogelijk gestegen tot de helft. Dat leidt dan tot meer ziekenhuisopnames en meer sterfgevallen, verwacht het RIVM.

Meer uit Binnenland

Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert veertigste editie

AMSTERDAM (ANP) - Het Prinsengrachtconcert in Amsterdam viert zaterdag zijn veertigste editie. Dit jaar is de hoofdgast van het jubileumconcert de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt. Mezzosopraan Maria Fiselier presenteert het concert. Jaarlijks luisteren ruim 10.000 bezoekers vanuit hun bootjes, raamkozijnen of vanaf de kade naar het gratis klassieke openluchtconcert. De afgelopen twee jaar kreeg het concert een andere vorm vanwege de coronamaatregelen die toen golden.

1 uur geleden
Duizenden boeren voeren actie tijdens Spaanse wielerronde

UTRECHT (ANP) - Duizenden boeren voeren zaterdag actie langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' aan de Rumelaarseweg in Woudenberg (provincie Utrecht). Daar komt 's middags de Vuelta voorbij. De wielrenners verrijden zaterdag de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht.

1 uur geleden
Politie arresteert tweetal dat blokkade wilde opwerpen bij Vuelta

UTRECHT (ANP) - De politie heeft vrijdag tijdens de Ronde van Spanje in Utrecht twee mensen gearresteerd, terwijl de ploegentijdritten van de Vuelta nog in volle gang waren. Deze verdachten probeerden op het parcours in de buurt van de startplek een blokkade te creëren. De politie twittert dat "voor de veiligheid van deelnemers is opgetreden".

8 uur geleden
FNV: Jeugdzorgers beslissen later over eventuele acties

UTRECHT (ANP) - Een besluit over eventuele acties in de jeugdzorg wordt nog even uitgesteld. Vakbond FNV Jeugdzorg stelde minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming vorige maand een ultimatum waarin de bond eist dat er snel structureel 400 miljoen euro extra wordt uitgetrokken om duizenden nieuwe jeugdbeschermers aan te nemen. Zou de minister niet vóór 19 augustus 17.00 uur ingaan op alle eisen, dan dreigden acties.

9 uur geleden
Rode Kruis: servicepunt Ter Apel maandag weer open

TER APEL (ANP) - Het humanitair servicepunt van het Rode Kruis in Ter Apel gaat maandag onder voorbehoud weer open, zegt een woordvoerster. Het servicepunt vlak bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel was deze week dicht, nadat er zondag een vechtpartij was uitgebroken op het terrein.

9 uur geleden
Duizenden boeren zaterdag langs Vueltaroute in Woudenberg

UTRECHT (ANP) - Tussen de 2000 en 4000 boeren komen naar verwachting zaterdag naar een protestbijeenkomst in Woudenberg (provincie Utrecht). Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Op meerdere plekken langs de route proberen de boeren aandacht te vragen voor hun strijd tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van het kabinet. Er komen geen blokkades, verzekert voorzitter Bart Kemp van organisator Agractie.

15 uur geleden
LTO: mooi dat coalitiepartij eerste stap zet over stikstofdoel

DEN HAAG (ANP) - "Het is mooi dat een van de coalitiepartijen een eerste stap zet" in de richting van het loslaten van het jaartal van het stikstofdoel. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland over de uitspraken van minister Wopke Hoekstra, die vrijdag in het AD het kabinetsdoel om tegen 2030 de stikstofuitstoot met de helft verminderd te hebben "niet heilig" noemde.

16 uur geleden