Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: bereid en beschikbaar voor eventuele ministerspost

De Jonge: bereid en beschikbaar voor eventuele ministerspost

DEN HAAG (ANP) - Als demissionair zorgminister Hugo de Jonge gevraagd wordt om plaats te nemen in het nieuwe kabinet, dan is hij "bereid en beschikbaar". Dat zei de bewindsman in WNL op Zondag. "Ja natuurlijk, als er een beroep op je wordt gedaan, moet je beschikbaar zijn."

De vraag of hij straks weer op het bordes staat bij de beëdiging van een nieuw kabinet, is nu nog niet aan de orde, benadrukte De Jonge wel. "Die stelt men natuurlijk pas aan het einde van de formatie." Ook houdt hij nog een kleine slag om de arm. "Het moet passen, het moet uitkomen."

Momenteel vertegenwoordigt De Jonge als vicepremier het CDA-smaldeel in het kabinet, hoewel ook partijleider Wopke Hoekstra minister is. Hoekstra volgde De Jonge op als partijleider, toen laatstgenoemde stopte omdat hij te druk was met de aanpak van de coronacrisis.

Meer uit Politiek

Yeşilgöz na advies: geen reden voor vervolging collega Wiersma

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz geeft geen opdracht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Procureur-Generaal (PG) bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt heeft gekeken naar de aangifte die tegen Wiersma was gedaan, en ziet geen aanknopingspunten voor vervolging. Het is nu aan de Tweede Kamer.

21 uur geleden
Harbers: ook ‘kampioen’ Nederland heeft problemen met water

NEW YORK (ANP) - Nederland mag dan "kampioen" zijn als het aankomt op het bouwen van dijken of waterweringen, maar problemen met water blijven ook ons land niet bespaard. Vooral het vasthouden van water en het op peil houden van de kwaliteit zijn uitdagingen, zegt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) tijdens de New York Water Week tegen het ANP.

22 uur geleden
BBB neemt in vijf provincies minstens een kwart van zetels in

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging (BBB) is in Zuid-Holland toch op acht zetels geëindigd in plaats van op negen. JA21 krijgt er een zetel bij en komt uit op vier. De VVD en BBB zijn nu even groot in de provincie.

22 uur geleden
Kaag over politieke aardverschuiving: we hebben geen oogkleppen op

DEN HAAG (ANP) - De politieke aardverschuiving bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten vraagt van het kabinet om een "grondige analyse en reflectie", zei vicepremier Sigrid Kaag tijdens de wekelijkse persconferentie. De coalitie heeft op gevoelige dossiers zoals stikstof en asiel ambities vastgesteld, en "die kant willen we op", zei Kaag. "Maar we hebben geen oogkleppen op en blijven oog houden voor de veranderde omstandigheden." De komende tijd zal de balans tussen die twee steeds in de gaten gehouden moeten worden.

23 uur geleden
VNG hoopt dat Kamerleden spreidingswet toetsen op uitvoerbaarheid

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hoopt dat de Eerste en de Tweede Kamer de spreidingswet van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) nog eens goed toetsen op uitvoerbaarheid. De VNG denkt dat alle kritiekpunten die eerder tegen de wet zijn ingebracht dan opnieuw naar boven komen. De VNG vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet de dringende adviezen van de Raad van State naast zich neerlegt, net als de kritiek die gemeenten, burgemeesters en Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA hebben geuit.

23 uur geleden
Spreidingswet asielzoekers gaat ongewijzigd naar de Kamer

DEN HAAG (ANP) - De spreidingswet voor de opvang van asielzoekers wordt begin volgende week ongewijzigd naar de Tweede Kamer gestuurd. De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met het wetsvoorstel dat moet zorgen voor een meer evenwichtige verdeling van asielzoekers over het land. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) heeft de forse kritiek van onder meer de Raad van State op zijn eerste voorstel terzijde geschoven.

1 dag geleden
BBB toch op acht zetels in Zuid-Holland, evenveel als VVD

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging (BBB) is in Zuid-Holland toch op acht zetels geëindigd in plaats van op negen. JA21 krijgt er een zetel bij en komt uit op vier. De VVD en BBB zijn nu even groot in de provincie.

1 dag geleden