Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jong wil met Oranje als team het verschil maken tegen Messi

De Jong wil met Oranje als team het verschil maken tegen Messi

DOHA (ANP) - Frenkie de Jong denkt dat het vrijdag in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië van doorslaggevend belang is hoe het Nederlands elftal als team speelt. De middenvelder van FC Barcelona kijkt uit naar het weerzien met oud-ploeggenoot Lionel Messi, maar angst kent hij niet, vertelde hij dinsdag in het spelershotel St. Regis in Doha.

"We moeten proberen de wedstrijd te domineren en ervoor zorgen dat wij als team beter zijn dan Argentinië", aldus De Jong. "We spelen niet alleen tegen Messi. We moeten ons erop focussen als team heel goed te spelen."

Of het Nederlands elftal iemand speciaal gaat opofferen om spelmaker Messi uit te schakelen, weet De Jong nog niet, zei hij. "Het ligt eraan wat de trainer wil gaan doen. Het is afwachten waar hij mee gaat komen."

Het verdedigen van Messi

De Jong speelde twee seizoenen lang samen met Messi. De Argentijn maakte daarna de overstap naar Paris Saint-Germain. "Ik keek al tegen hem op toen ik kind was en naar voetballen keek. Om uiteindelijk met hem samen te voetballen, was top. Dat heeft veel voldoening gegeven", keek De Jong desgevraagd terug. "Messi is wel in alles de beste. Of het nou om een positiespel gaat, of afwerken of een partijtje. Maar dat had ik ook wel verwacht toen ik naar Barcelona ging. Of ik niet in één ding beter was? Dat heb ik niet kunnen ontdekken in ieder geval."

De 25-jarige De Jong had een goede band met Messi, maar hij was nou ook weer niet zo 'close' dat hij nu, in aanloop naar vrijdag, contact met hem heeft. "Het is niet dat ik hem nu vooraf iets te zeggen heb. Misschien spreek ik hem kort voor de wedstrijd of anders daarna. Maar ik ga hem nu geen berichtje sturen, denk ik."

In Spanje kozen de tegenstanders van FC Barcelona voor verschillende manieren van aanpak, als het om het verdedigen van Messi ging. De Jong: "Als hij dreigde de bal te krijgen, dan stonden drie of vier jongens van de tegenstander klaar of op scherp om hem aan te vallen of de pass te onderscheppen. Hij krijgt altijd wel speciale aandacht. Dat was bij elke tegenstander zo."

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

1 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

2 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

2 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

4 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

4 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

6 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

6 uur geleden