Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jong snapt dat het spel van Oranje er erg lamlendig uitzag

De Jong snapt dat het spel van Oranje er erg lamlendig uitzag

ENSCHEDE (ANP) - Frenkie de Jong snapt dat het Nederlands elftal na de eerste helft van het verloren duel met Italië (2-3) met een striemend fluitconcert naar de kleedkamer ging. "Ik snap dat het er heel lamlendig uitzag", zei hij. "Maar niemand van ons wilde zijn best niet doen."

Oranje keek bij rust van de troostfinale van de Nations League tegen een achterstand van 0-2 aan in Enschede. Donyell Malen liet tweemaal zijn directe tegenstander Federico Dimarco lopen en geen speler van Oranje ving de linksback van Italië op. Dimarco tekende voor de 0-1 en bereidde de 0-2 van Davide Frattesi voor.

Bondscoach Ronald Koeman zag dat zijn spelers elkaar niet hielpen in de eerste helft. Hij was ook woedend over de inzet waarmee een aantal van hen op het veld stond. In de tweede helft koppelde hij al zijn veldspelers aan een tegenstander. Zo werden ze gedwongen om met hun directe tegenstander mee te lopen.

Spelsysteem

Oranje verloor drie van de vier interlands sinds de terugkeer van Koeman en incasseerde in die duels maar liefst elf tegentreffers. Wellicht moet de nationale ploeg net als onder Louis van Gaal weer met vijf verdedigers gaan spelen. "Iedere trainer heeft zijn eigen idee", antwoordde De Jong. "Maar in eerste instantie draait het om de kwaliteit van de spelers. Wij moeten zorgen dat we goed zijn en dat was vandaag niet zo. Misschien moeten we kleine dingen aanpassen, maar dat moet je aan de trainers vragen. Daar ga ik niet over."

Oranje komt in september weer bij elkaar voor belangrijke duels in de EK-kwalificatie met Griekenland en Ierland. Die landenploegen lijken de grootste concurrenten voor de tweede plaats in de poule, achter het favoriete Frankrijk. "Ik denk dat we nu alles goed moeten analyseren", zei De Jong. "Want tegen Griekenland en Ierland zal het echt veel beter moeten."

Meer uit Voetbal

Doelman Bizot met Stade Brestois naar Champions League

TOULOUSE (ANP) - Marco Bizot mag volgend seizoen met Stade Brestois aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De 33-jarige doelman won met zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Toulouse (0-3) en eindigde zo op de derde plaats van Ligue 1. Bizot verliet drie jaar geleden AZ voor zijn huidige Franse club.

2 uur geleden
Pedri helpt Barcelona met twee treffers aan tweede plaats La Liga

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft in de voorlaatste speelronde de tweede plaats van La Liga veiliggesteld. De club won nog zonder de geblesseerde Frenkie de Jong van Rayo Vallecano (3-0).

3 uur geleden
Invaller Dumfries scoort voor Internazionale tegen Lazio

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries heeft met een rake kopbal een nederlaag voor Internazionale voorkomen. De verdediger scoorde in de 88e minuut voor de kampioen van Italië.

5 uur geleden
Club Brugge heeft titel na zege bij Anderlecht voor het grijpen

BRUSSEL (ANP) - Club Brugge heeft de negentiende landstitel uit de clubgeschiedenis voor het grijpen. Het elftal van trainer Nicky Hayen won in Brussel van Anderlecht: 0-1. Hayen kreeg in de slotfase een rode kaart.

5 uur geleden
Kampioen Aké begint fit aan EK met Oranje

MANCHESTER (ANP) - Als er de komende weken geen gekke dingen meer gebeuren, begint Nathan Aké fit aan het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal. Dat zei de verdediger nadat hij met Manchester City de Engelse landstitel had veroverd.

5 uur geleden
Trainer Klopp zingt samen met fans Liverpool opvolger Slot toe

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft op grootse wijze afscheid genomen bij Liverpool. De 56-jarige Duitser, die negen seizoenen lang hoofdtrainer was van de Engelse topclub, liep door een erehaag van spelers op Anfield. Toen hij bij aanvoerder Virgil van Dijk aankwam besloot hij terug te gaan naar het begin van het veld en nog eens door de erehaag te lopen.

5 uur geleden
Manchester United komt ondanks zege niet verder dan achtste plek

BRIGHTON (ANP) - Manchester United is er via de competitie niet in geslaagd zich voor Europees voetbal te plaatsen. Het elftal van coach Erik ten Hag won op de laatste speeldag bij Brighton & Hove Albion (0-2), maar dat was niet voldoende om van de achtste plaats af te komen.

6 uur geleden