Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jong leidt PSV naar zesde zege op rij en is Huntelaar voorbij

De Jong leidt PSV naar zesde zege op rij en is Huntelaar voorbij

EINDHOVEN (ANP) - PSV is in de Eredivisie vooralsnog niet te stoppen. De Eindhovenaren versloegen woensdag in eigen stadion Go Ahead Eagles met 3-0 en zijn na zes duels nog zonder puntenverlies. Luuk de Jong scoorde twee keer en passeerde op de ranglijst van topscorers aller tijden in de Eredivisie Klaas-Jan Huntelaar.

Met een doelsaldo van 20-1 evenaarde PSV de prestatie uit de seizoenen 2002/2003 en 2007/2008. Ook toen had de club na zes wedstrijden pas één doelpunt tegen. PSV behaalde in beide seizoenen de landstitel.

Trainer Peter Bosz koos tegen Go Ahead voor een voorhoede met Hirving Lozano, De Jong en Noa Lang, net als zaterdag bij Almere City (0-4). Dat betekent dat Johan Bakayoko voorlopig met een rol als reserve genoegen moet nemen. Met de terugkeer van de Mexicaan Lozano, aan het einde van de transferperiode, was het al duidelijk dat Bosz een van zijn vier voorhoedespelers teleur moest stellen.

Eerste helft

PSV maakte voor rust niet zoveel indruk. De Jong kreeg op aangeven van Lozano in de 10e minuut de eerste kans. Doelman Jeffrey de Lange redde. Halverwege de eerste helft was het alsnog raak. Rechtsback Jordan Teze, die de niet wedstrijdfitte Sergiño Dest verving, legde de bal op het hoofd van De Jong: 1-0. Bas Kuipers testte direct daarna PSV-doelman Walter Benítez voor het eerst.

Na rust was het verzet van Go Ahead minder groot. Guus Til, wederom basisspeler, kon de bal in de 49e minuut van dichtbij in het doel werken. Opnieuw kwam de assist op naam van een vleugelverdediger, Patrick van Aanholt dit keer. Teze gaf in de 53e minuut vervolgens weer de assist op De Jong, die wederom met zijn hoofd scoorde: 3-0.

155 doelpunten

De Jong heeft nu 155 keer gescoord in de Eredivisie en neemt op de ranglijst van topscorers aller tijden de twaalfde plek in, net voor Huntelaar (154). Oud-PSV'er Willy van der Kuijlen is met 311 treffers de nummer 1 op de lijst.

PSV speelt voor de komende interlandperiode nog twee competitieduels, zaterdag tegen FC Volendam (thuis) en zondag 8 oktober tegen Sparta Rotterdam (uit). Tussendoor volgt de tweede groepswedstrijd in de Champions League, in Eindhoven tegen Sevilla. PSV verloor vorige week in Londen met 4-0 bij Arsenal. Dat is voor PSV vooralsnog de enige nederlaag dit seizoen.

Meer uit Voetbal

Assistent Hulshoff stopt bij Oranje, Lodeweges keert terug

ZEIST (ANP) - Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges neemt zijn plaats in, meldt de KNVB. Lodeweges was ook al assistent van Koeman tijdens zijn eerste periode als bondscoach.

14 minuten geleden
Dortmund-spits Füllkrug zeker van plek in EK-selectie Duitsland

DORTMUND (ANP/DPA) - Niclas Füllkrug is zeker van deelname aan het Europees kampioenschap. De 31-jarige spits van Borussia Dortmund kreeg in de ochtendradioshow op de WDR te horen dat hij bij de selectie van bondscoach Julian Nagelsmann zit.

1 uur geleden
AA Gent neemt afscheid van trainer Vanhaezebrouck

GENT (ANP/BELGA) - AA Gent neemt na dit seizoen afscheid van trainer Hein Vanhaezebrouck. Dat meldt de Belgische voetbalclub op de eigen website. Beide partijen nemen volgens AA Gent afscheid "in de beste verstandhouding, met wederzijds respect en met enorme dank voor wat samen bereikt is".

2 uur geleden
Ajax ziet steeds meer toekomst met jonge Italiaanse coach Farioli

AMSTERDAM (ANP) - Erik ten Hag, voor veel Ajacieden de droomkandidaat voor de functie van hoofdtrainer, staat na veertien competitienederlagen nog onder contract bij Manchester United en Graham Potter is na serieuze gesprekken afgehaakt. Inmiddels denken ze bij Ajax aan Francesco Farioli, een 35-jarige coach uit Italië die met OGC Nice nog in de race is om een ticket voor de Champions League.

3 uur geleden
Voetballers Canada oefenen met nieuwe coach Marsch tegen Oranje

MONTREAL (ANP) - Jesse Marsch is de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Canada. De voormalig trainer van Leeds United is de opvolger van Mauro Biello, die even de honneurs waar heeft genomen nadat John Herdman vorig jaar augustus naar Toronto FC was vertrokken.

10 uur geleden
FC Barcelona klimt naar tweede positie na zege op Real Sociedad

BARCELONA (ANP) - Lamine Yamal heeft FC Barcelona naar de tweede plaats van La Liga geleid. De 16-jarige aanvaller opende vlak voor rust de score in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Raphinha stelde in blessuretijd met een benutte strafschop de zege voor de thuisploeg veilig (2-0).

11 uur geleden
Villa knokt zich in slotfase naar gelijkspel tegen Liverpool

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft zich naar een gelijkspel tegen Liverpool geknokt. De club uit Birmingham maakte in de slotfase een achterstand van 1-3 ongedaan (3-3).

11 uur geleden