Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Groot wil in paralympisch Parijs imponerende reeks uitbreiden

De Groot wil in paralympisch Parijs imponerende reeks uitbreiden

PARIJS (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot hoopt de komende dagen op Roland Garros haar indrukwekkende zegereeks te kunnen uitbreiden. Als ze in Parijs - de stad waar over ruim twee jaar de Paralympische Spelen zijn - de finale weet te bereiken, dan is ze al liefst vijftig wedstrijden op rij ongeslagen.

"Of ik mijn laatste nederlaag nog herinner? Jazeker, die vergeet ik niet zo snel", aldus De Groot, die op 11 februari van vorig jaar voor het laatst verloor. Sindsdien boekte ze liefst 49 overwinningen op rij en bracht ze haar totaal aantal grandslamtitels op dertien.

"Ik ben er eigenlijk niet zo heel erg mee bezig. Wat als je er te veel aan denkt, dan is elke wedstrijd die je wint er weer eentje dichter bij je eerste nederlaag", aldus De Groot (25). "Ik probeer gewoon nieuwe doelen te stellen en wedstrijd voor wedstrijd te denken."

Rustiger aan

De Groot beleefde een zeer succesvol 2021, waarin ze alle grandslamtoernooien wist te winnen en de paralympische titel veroverde. Dit seizoen staat er minder op het spel en daarom doet De Groot het iets rustiger aan.

"Het was een heel bijzonder jaar, maar ik moest wel een soort van resetten. Vorig jaar is best een heftig jaar geweest. Na de Paralympische Spelen reisden we in één keer door naar New York voor de US Open", aldus De Groot. "Ik probeer nu wat vaker kleine rustperiodes in te lassen, bijvoorbeeld voor een korte citytrip. Zo kun je genieten, maar blijf je toch in het ritme."

2024

De paralympisch kampioene moet bekennen dat ze nog niet veel aan de Spelen van 2024 denkt. Die worden gehouden in Parijs, waar ze momenteel verblijft. "Ik ben er nog niet zo mee bezig, want in tegenstelling tot sommige andere sporten heb je in het tennis zoveel belangrijke toernooien. De grand slams worden steeds groter", aldus De Groot.

"Ik ben wel blij dat de Spelen nu eens wat dichterbij zijn. Rio de Janeiro in 2016 was ver weg en vorig jaar de Spelen van Tokio ook. Heerlijk dat ik nu eens met de trein kan reizen. Hopelijk kan mijn familie er straks wel bij aanwezig zijn."

De Groot hoopt dit weekend op de gravelbanen waar het paralympisch toernooi wordt gehouden, voor de derde keer de titel te veroveren. Voor het eerst in de historie mogen er twaalf in plaats van acht speelsters deelnemen. "Die aanpassing is heel bijzonder en een grote stap voor ons", aldus De Groot, die in de halve finale de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane treft. "Het geeft aan dat de sport aan het groeien is. We kunnen wel hard roepen dat de sport in ontwikkeling is, maar dit is het bewijs. Hopelijk volgen de andere toernooien snel."

Meer uit Sport

Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

1 uur geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

1 uur geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

1 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

4 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

7 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

8 uur geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

8 uur geleden