Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Graafschap tempert verwachtingen rond Huntelaar

De Graafschap tempert verwachtingen rond Huntelaar

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap heeft via een verklaring op de website weerlegd dat er reeds een gesprek is gepland met Klaas-Jan Huntelaar over een terugkeer. Voorzitter Martin Mos zei vrijdag in De Gelderlander "een dezer dagen" met de aanvaller te zullen praten. In Doetinchem zijn al supportersacties op gang gekomen sinds bekend is dat Huntelaar (37) stopt bij Schalke 04.

"Wij waarderen hem enorm, als boegbeeld van onze regio en oud-speler van de club", stelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp op de website. "Maar tussen hoop en realiteit zit nog wel een belangrijk verschil. Klaas-Jan heeft aangegeven dat hij de komende periode tijdens zijn welverdiende vakantie rustig wil nadenken hoe hij zijn leven na dit seizoen wil invullen. Met als belangrijkste vraag: wel of niet doorgaan met voetballen."

Mos liet doorschemeren dat er al een gesprek gepland is. Ostendorp nuanceert dat: "Wij hebben hem laten weten daarover graag een keer met hem van gedachten te willen wisselen, maar vinden dat het nu eerst tijd is voor de gedachten van Klaas-Jan zelf. Of hij wel of niet door wil gaan met voetballen en wel of geen toekomst voor zichzelf bij ons ziet, ligt bij hem. En wij respecteren hoe dan ook zijn keuze, welke keuze dat ook zal zijn."

Huntelaar zit zonder club na zijn vertrek bij Schalke 04, waar hij na 3,5 jaar Ajax in de winterstop terugkeerde. Fysieke problemen zorgden ervoor dat hij slechts tot negen competitieduels kwam.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters Ajax winnen voor de zesde keer KNVB-beker

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben voor de zesde keer de KNVB-beker gewonnen. Het elftal van de vertrekkende trainster Suzanne Bakker was in het stadion van Willem II met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard. Het was de eerste keer dat er een videoscheidsrechter aanwezig was bij een wedstrijd in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

56 minuten geleden
Voetbalster Beerensteyn verlaat na twee seizoenen Juventus

TURIJN (ANP) - Voetbalster Lineth Beerensteyn verlaat Juventus. De 27-jarige Oranje-international speelde twee seizoenen in Turijn. Het is nog onbekend waar ze haar carrière gaat vervolgen.

3 uur geleden
Ophef om gedrag Monaco-speler Camara bij actie tegen homofobie

MONACO (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra wil de "zwaarst mogelijke sancties" tegen Mohamed Camara en zijn club Monaco nadat de voetballer een logo tegen onder meer homofobie op zijn shirt had bedekt met tape.

3 uur geleden
Feyenoorder Ivanusec en Ajacieden Sutalo en Sosa naar EK voetbal

ZAGREB (ANP) - Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec en verdedigers Josip Sutalo en Borna Sosa van Ajax mogen zich opmaken voor het EK voetbal. Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië zette de drie spelers uit de Eredivisie op de lijst van 26 namen voor het toernooi in Duitsland.

4 uur geleden
Fagioli na schorsing van zeven maanden terug in selectie Juventus

TURIJN (ANP) - Nicolò Fagioli keert na een schorsing van zeven maanden terug in de selectie van Juventus voor de uitwedstrijd tegen Bologna van maandagavond. De 23-jarige middenvelder werd half oktober geschorst door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) omdat hij illegale sportweddenschappen had afgesloten. Hij gokte ook op voetbalwedstrijden, maar niet op wedstrijden van zijn eigen ploeg. In Italië is het voor voetballers, net als elders in Europa, verboden om te wedden op competities in hun eigen sport.

4 uur geleden
AZ en trainer Martens maken contractverlenging officieel

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Maarten Martens heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2026. De club uit Alkmaar meldde zondag na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) al dat de 39-jarige Belg zou aanblijven als coach.

4 uur geleden
Guardiola twijfelt over toekomst bij City na komend seizoen

MANCHESTER (ANP/AFP) - Coach Pep Guardiola heeft na het behalen van de landstitel met Manchester City gehint op een afscheid in 2025. "De realiteit is dat ik dichter bij een vertrek ben dan bij een extra jaar blijven. Het zijn nu al acht jaar, het worden er negen. We gaan tijdens het komende seizoen maar eens over de toekomst praten", zei Guardiola bij tv-zender Sky Sports.

6 uur geleden