Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Graafschap kan periodetitel nog niet veiligstellen

De Graafschap kan periodetitel nog niet veiligstellen

DORDRECHT (ANP) - De Graafschap heeft zich in de eerste divisie nog niet weten te verzekeren van een periodetitel. De koploper in de derde periode ging niet in de fout in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (1-2), maar achtervolger Cambuur won eveneens, met 2-0 van Roda JC.

De Graafschap kwam na 20 minuten op achterstand omdat Robin Polley schitterend, van afstand, raak schoot. Een kwartier later hadden de Doetinchemmers al een voorsprong te pakken na doelpunten van Javier Vet en Daryl van Mieghem. Dat bleek voldoende voor de vijftiende zege van het seizoen, ondanks dat de bezoekers vanaf de 70e minuut met een man minder speelden na een rode kaart voor Mohamed Hamdaoui.

Cambuur boekte ten koste van Roda JC al de vijfde zege op een rij en blijft de ranglijst aanvoeren. Robert Mühren zette Cambuur met zijn 22e van het seizoen op 1-0 en kort na rust bepaalde Michael Breij al de eindstand. De Friezen houden een voorsprong van vier punten op De Graafschap. Nummer 3 Jong Ajax won met 2-0 bij Helmond Sport.

Tien doelpunten

Volgende week kan De Graafschap in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ de periodetitel veroveren.

In het duel tussen Excelsior en FC Den Bosch vielen maar liefst tien doelpunten te noteren. Het werd uiteindelijk 6-4. Na een uur leidde Den Bosch nog met 3-2, maar na de rode kaart voor Jordy van der Winden ging het mis.

De eerdere wedstrijd tussen de twee clubs, in het stadion van de Brabanders, werd ontsierd door racistische spreekkoren aan het adres van Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller van Excelsior maakte nu de 5-4.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

PSV benoemt teammanager Van den Heuvel tot ambassadeur

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft teammanager Mart van den Heuvel benoemd tot ambassadeur. De Brabander, die al ruim veertig jaar in diverse functies bij PSV werkt, wordt binnenkort 67 jaar en draagt zijn taken als teammanager over aan Bas Roorda.

4 uur geleden
Van Gaal: eerst huidige competitie uitspelen

ROTTERDAM (ANP) - Voormalig bondscoach Louis van Gaal vindt hervatting van het voetbal momenteel "totaal niet belangrijk." In het AD pleit de 68-jarige coach er desondanks voor om de huidige competitie uit te spelen. "Als vaststaat dat het coronavirus is verslagen, moet je eerst de huidige competitie uitspelen", zegt hij. "Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld."

4 uur geleden
Olympisch voetbaltoernooi mogelijk met iets oudere spelers

LAUSANNE (ANP) - De FIFA overweegt de toegestane leeftijd voor deelname aan het olympische voetbaltoernooi van 2021 in Tokio bij de mannen met een jaar te verhogen. Daardoor zou het evenement, alleen toegankelijk voor zogenoemde onder 23 elftallen zoals Jong Oranje, openstaan voor dezelfde voetballers als dit jaar het geval was geweest.

15 uur geleden
Voetbal in hoogste Italiaanse klasse opnieuw uitgesteld

ROME (ANP) - De kans dat er dit seizoen nog wordt gevoetbald in de hoogste Italiaanse klasse, de Serie A, wordt steeds kleiner. De overkoepelende organisatie verklaarde vrijdag dat van een hervatting voorlopig geen sprake is en sprak van uitstel tot nader order. "Pas als de gezondheidstoestand in het land het toelaat gaan we het overwegen." Zover is het nog lang niet in het zwaar door het coronavirus getroffen land.

16 uur geleden
'Oude' Deschacht (39) voetbalt nog jaar door bij Waregem

BRUSSEL (ANP) - Het Belgische Zulte Waregem heeft gezegd het aflopende contract van Olivier Deschacht met een jaar te verlengen. De 39-jarige verdediger kwam vorige zomer over van degradant Lokeren. Daarvoor speelde hij 601 wedstrijden bij Anderlecht. Bij Zulte Waregem kwam Deschacht in een jaar tijd tot 27 officiële duels.

16 uur geleden
'Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs'

BERLIJN (ANP) - Maar liefst dertien van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.

17 uur geleden
Medische topman FIFA laakt coronahouding van UEFA

BRUSSEL (ANP) - Michel D’Hooghe heeft geen goed woord over voor de UEFA, die dreigt dat landen die nu al een punt achter het seizoen zetten mogelijk minder clubs kunnen afvaardigen voor de Europese toernooien volgend seizoen. "De gezondheid moet het nu winnen van het financiële" zegt de Belgische voorzitter van de medische commissie van de FIFA tegen het Laatste Nieuws. "Je zou geen dokter moeten zijn om dat in te zien."

18 uur geleden