Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Efteling gaat zaterdag niet open voor testevenement

De Efteling gaat zaterdag niet open voor testevenement

KAATSHEUVEL (ANP) - De Efteling gaat zaterdag niet open voor het testevenement van Fieldlab. Er hebben zich 4000 belangstellenden aangemeld terwijl was gerekend op 8000 en dat aantal is te weinig om gedegen onderzoek te doen, meldt Fieldlab woensdag.

"Evenementen moeten worden uitgevoerd met een verhoogd bezoekersaantal. Met een aantal van 4000 bezoekers zou de onbenutte capaciteit van attracties en park veel te groot zijn, voor een reƫle vergelijking met een normale situatie. Bovendien is onderzoek naar bezoekersdynamiek, contactmomenten in attracties en wachtrijen niet mogelijk, door de zeer lage bezettingsgraad van attracties en park", aldus Fieldlab.

Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, denkt dat alle ophef rond het inmiddels afgeblazen 538-evenement in Breda hebben geleid tot dit lage aantal aanmeldingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Verdachte van schoppen politiehond Malieveld voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - Een 36-jarige man uit Noordwijk staat woensdag voor de politierechter voor het slaan en schoppen van een agent en zijn diensthond Vito. Dit gebeurde op 14 maart op het Malieveld, na een uit de hand gelopen demonstratie van Nederland in Verzet tegen de coronamaatregelen.

5 minuten geleden
Vrouwen die RIVM-directeur Van Dissel bedreigden voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - De twee vrouwen die verdacht worden van het bedreigen van RIVM-directeur Jaap van Dissel, moeten woensdagmiddag voor de politierechter in Den Haag verschijnen. De 54-jarige vrouw uit Apeldoorn en de 53-jarige vrouw uit Terneuzen worden ook verdacht van opruiing.

7 minuten geleden
Mogelijk minder vaccins van Janssen geleverd

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk worden er minder vaccins van Janssen geleverd. Dat komt door productieproblemen bij de fabriek van moederbedrijf Johnson & Johnson in de Verenigde Staten, aldus demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Brand in bedrijfspand in Haarlem

HAARLEM (ANP) - In Haarlem staat een bedrijfspand in de brand. De brandweer spreekt van een zeer grote brand.

1 uur geleden
Schade aan woning door ontploffing in Heusden

HEUSDEN (ANP) - Een ontploffing heeft dinsdagavond voor veel schade gezorgd aan de gevel van een woning in Heusden. Volgens de politie is de ontploffing mogelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Het is niet bekend of iemand door de knal gewond is geraakt.

2 uur geleden
NS wil met kortingen reizigers terug in de trein krijgen

UTRECHT (ANP) - De NS wil door kortingen te geven op treinkaartjes reizigers weer terug in de trein krijgen. Ook komt de vervoerder met nieuwe abonnementen voor werkgevers, die de NS vanaf de zomer stapsgewijs wil lanceren.

2 uur geleden
Club van Elf: ook binnenruimtes snel open

AMSTERDAM (ANP) - Ook binnenruimtes van zogeheten doorstroomlocaties zouden volgende week woensdag alweer open kunnen, zegt de Club van Elf, de overkoepelende organisatie van een groot aantal dagattracties. Volgens directeur Kees Klesman heeft de branche vorig jaar al bewezen dat dit op een veilige manier mogelijk is. Testen van bezoekers is dan niet nodig.

6 uur geleden