Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Bruyne kijkt ernaar uit met Manchester in België te spelen

De Bruyne kijkt ernaar uit met Manchester in België te spelen

BRUGGE (ANP) - Kevin De Bruyne vindt het leuk dat hij met zijn club Manchester City een Champions League-wedstrijd in België mag spelen. De 30-jarige middenvelder weet niet hoe de ontvangst dinsdag in het stadion van Club Brugge zal zijn.

"Sinds mijn vertrek tien jaar geleden, heb ik niet meer met een club in België gespeeld. Alleen nog maar met het nationale elftal", vertelde De Bruyne maandag. "Als je met de Belgische ploeg speelt, staan de supporters achter je. Ik weet niet hoe ze morgen zullen reageren, maar ik ben hier om mijn werk te doen."

Voor beide clubs hangt best veel van het duel af. Club Brugge is met 4 punten uit twee duels goed begonnen aan de groepsfase. Manchester City staat voorlopig zelfs 1 punt achter op de Belgische kampioen. De Bruyne: "Club is een heel sterke ploeg, die goed voetbalt en veel talent heeft. Ze zijn vaak kampioen geweest en weten wat er nodig is om te winnen. Daarom zullen we ook niet makkelijk over dit duel denken. Clubs die in de Champions League spelen, hebben altijd kwaliteit."

De Bruyne kende de voorbije maanden wat fysieke tegenslag, maar hij voelt zich nu steeds beter. "Het was niet gemakkelijk. Er zijn zes maanden voorbijgegaan die niet eenvoudig waren. Ik kon weinig trainen en moest veel wedstrijden spelen. Maar het gaat de goede kant op."

Meer uit Voetbal

PSV wil laatste drie duels recordaantal punten Ajax evenaren

EINDHOVEN (ANP) - Hoewel PSV de landstitel niet meer kan ontgaan, hebben de Eindhovenaren de laatste drie duels nog wel iets om voor te spelen. PSV kan bij zeges op Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk het record van Ajax evenaren. In het seizoen 1971/1972 kwam de kampioen uit Amsterdam in de Eredivisie tot dertig overwinningen en drie gelijke spelen. Omgerekend naar het huidige driepuntensysteem zijn dat 93 punten.

5 minuten geleden
Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

DEVENTER (ANP) - Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

1 uur geleden
Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Enzo Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen en is zeker zes weken uitgeschakeld. Zijn club uit Londen meldt dat de Argentijn inmiddels succesvol geopereerd is.

2 uur geleden
Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

10 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

10 uur geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

11 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

11 uur geleden