Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Bruin grijpt ook in viermansbob naast olympisch ticket

De Bruin grijpt ook in viermansbob naast olympisch ticket

SANKT MORITZ (ANP) - Bobsleeër Ivo de Bruin heeft zich ook in de viermansbob niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van Beijing. De Nederlandse slee had bij de laatste wereldbekerwedstrijd in Sankt Moritz in de top 8 moeten eindigen, maar piloot De Bruin kwam met de broers Janko en Jelen Franjic en Dennis Veenker als remmers niet in de buurt van zo'n klassering. Ze eindigden op de zeventiende plek.

De viermansbob stond voorafgaand aan de slotwedstrijd op de Zwitserse natuurijsbaan op de veertiende plaats in het wereldbekerklassement. Dat betekende dat De Bruin bij de eerste acht moest eindigen om aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF te voldoen. Hij kwam in de eerste run echter niet verder dan de zestiende tijd en in de tweede afdaling bleef de benodigde progressie uit. Beide keren verliep de start verre van foutloos, ondanks de terugkeer in de slee van de ervaren Janko Franjic na een hamstringblessure.

De Let Oskars Kibermanis won de wedstrijd, voor de Duitser Francesco Friedrich. De Bruin gaf 1,59 seconden toe op de Letse winnaar. Friedrich pakte de eindzege in de wereldbeker, De Bruin eindigde op de vijftiende plaats.

Uitzondering

De 35-jarige De Bruin wist zich ook niet te kwalificeren voor de Spelen van 2014 (Sotsji) en 2018 (Pyeongchang). Als NOC*NSF geen uitzondering voor hem maakt, ontbreekt de Noord-Hollander volgende maand ook in Beijing. De elfde plaats (twee keer) is het beste resultaat dit seizoen van de viermansbob in de wereldbeker.

De Bruin kwam zaterdag met Jelen Franjic in de tweemansbob niet verder dan de zeventiende plek. Ook hier had de Nederlandse slee in de top 8 moeten eindigen om naar China te gaan.

Skeletonster Kimberley Bos gaat wel naar de Spelen, net als na alle waarschijnlijkheid monobobsleester Karlien Sleper.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

6 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

7 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

8 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

8 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

8 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

8 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

9 uur geleden