Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Bijenkorf: winkels blijven open tijdens staking

De Bijenkorf: winkels blijven open tijdens staking

AMSTERDAM (ANP) - De Bijenkorf beperkt het aantal klanten dat de winkel in Amsterdam in kan. Door een staking van winkelpersoneel is er minder bezetting, maar tegelijkertijd is het er drukker dan normaal vanwege Black Friday. Wegens de staking zijn ook sommige horeca-afdelingen gesloten. Ook bij de vestigingen in Rotterdam en Amstelveen staken veel mensen, geeft de warenhuisketen aan.

De stakende Bijenkorf-medewerkers houden ondertussen een bijeenkomst op de Amsterdamse Dam en lopen daar ook een mars. De winkelketen zelf spreekt van ongeveer 140 stakers. Volgens vakbond FNV zijn er het 250.

Het personeel van De Bijenkorf houdt al langer stakingen voor een beter loon. FNV-bestuurder Linda Vermeulen zegt dat de medewerkers ook in december verder willen gaan met hun acties.

Inflatie geen goede maatstaf

De actievoerders eisen een loonsverhoging van minstens 10 procent, met een minimumloon van 14 euro per uur. De Bijenkorf liet eerder weten niet zover te willen gaan in het verhogen van de lonen van zijn circa 2400 medewerkers.

Het winkelconcern bood 6 procent loonsverhoging. Dat zou samen met de verhoging van de minimumlonen op een loonstijging tot 12,9 procent uitkomen. Bijenkorf zegt het eerste deel van de loonsverhoging van tussen de 3,5 en 5 procent op 1 oktober al eenzijdig te hebben doorgevoerd.

De inflatie is volgens de keten met zeven filialen geen goede maatstaf omdat er al maatregelen vanuit de overheid komen om de gevolgen te verzachten. Ook denkt de directie van het bedrijf dat mensen luxewinkels als eerste links laten liggen nu veel zaken duurder worden.

Meer uit Financieel

Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

15 minuten geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

1 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

1 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

2 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

2 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

2 uur geleden
ACM adviseert om vast energiecontract af te sluiten

DEN HAAG (ANP) - Met het einde van het prijsplafond in zicht, adviseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mensen die zekerheid willen om een vast energiecontract af te sluiten. Volgens de toezichthouder liggen de prijzen van vaste contracten momenteel onder het huidige prijsplafond. Ook zijn die contracten nu goedkoper dan variabele contracten.

3 uur geleden