Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De astronomische winter begint herfstachtig

De astronomische winter begint herfstachtig

AMSTERDAM (ANP) - De astronomische winter begint met herfstachtig weer. Volgens Weeronline is het volgende week grijs, regenachtig, zacht en staat er een stevige zuidenwind. Tijdens de kerstdagen zakt de temperatuur en is het naar verwachting minder nat.

De astronomische winter begint maandag en dat is met 7,5 uur licht dan ook de kortste dag van het jaar. In de loop van maandag gaat het op steeds meer plekken regenen. Koud is het niet: in het noorden en noordoosten kan het 10 graden worden, elders stijgt het kwik naar 11 graden en in het zuidwesten naar lokaal 12. Door de stevige zuidenwind kan het wel iets kouder aanvoelen.

Normaal gesproken is het bij het begin van de astronomische winter een graad of 6. Ook dinsdag en woensdag is het wisselvallig en van tijd tot tijd kletsnat. Het waait opnieuw flink en met 9 tot 11 graden is het ook dan nog zacht.

Richting de kerst zet de temperatuur een daling in. De wind draait naar het noordwesten en voert minder zachte lucht aan maar echt winters wordt het niet. Donderdag is het 7 tot 9 graden, daarna niet warmer dan een graad of 6. Ook de nachten worden kouder en de kans op nachtvorst neemt toe.

De laatste week van het jaar blijft het wisselvallig met geregeld een bui. Daar kan ook af en toe hagel of natte sneeuw bij zitten, voorspelt Weeronline.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte vindt president Poetin geen sterke man

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt de Russische president Vladimir Poetin geen "sterke man", zei hij in een debat in de Tweede Kamer toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. "Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent."

1 uur geleden
Groningse gedeputeerde: geweldig dat Groningenveld dichtgaat

GRONINGEN (ANP) - Gedeputeerde Susan Top (Mijnbouw) noemt het "geweldig nieuws" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. "Tot op het laatste moment was het spannend. Het bleef eerst zien, dan geloven."

1 uur geleden
Vijlbrief: eindelijk krijgen Groningers verdiende zekerheid

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) is blij dat de wet om het Groningengasveld definitief te sluiten ook door de Eerste Kamer is aangenomen. "Eindelijk krijgen Groningers de zekerheid die zij verdienen!" schrijft hij op X.

1 uur geleden
Verhoging minimumloon strandt zoals verwacht in senaat

DEN HAAG (ANP) - De wet die een verhoging van het minimumloon zou regelen, is zoals verwacht gestrand in de Eerste Kamer. Een meerderheid van de senaat, waaronder twee van de drie formerende partijen die in de Eerste Kamer vertegenwoordigd zijn, stemde het plan weg.

1 uur geleden
GBB 'blij en opgelucht' om sluiting gasveld, ook 'bitterzoet'

GRONINGEN (ANP) - De Groninger Bodem Beweging (GBB) is "blij en opgelucht" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Al is het "natuurlijk bitterzoet".

1 uur geleden
Groningenveld gaat echt dicht: Eerste Kamer stemt voor wet

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer heeft voor de wet gestemd die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Behalve JA21, Forum voor Democratie en 50PLUS stemde de voltallige senaat voor de historische wet. Deze maakt officieel een einde aan decennia aan gaswinning die de Nederlandse economie veel opleverde, maar ook voor veel problemen zorgde in de regio.

4 uur geleden
Kabinet gaat met Israël praten over onderdelen F-35

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat met Israël praten over het weer doorleveren vanuit Nederland van onderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Dat is door de rechter verboden, maar mag wel als de vliegtuigen niet worden ingezet voor operaties in de Gazastrook. Demissionair premier Mark Rutte is niet positief over het gesprek. Hij denkt niet dat Israël zit te wachten op deze beperking, zei hij in de Tweede Kamer.

5 uur geleden