Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

David Cameron naar VS voor gesprekken Gaza en Oekraïne

David Cameron naar VS voor gesprekken Gaza en Oekraïne

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron reist dinsdag naar Washington voor gesprekken over de oorlogen in Oekraïne en Gaza met zijn Amerikaanse evenknie Antony Blinken. Ook wil hij parlementsleden overtuigen om een hulppakket voor Oekraïne goed te keuren, meldt hij in een verklaring.

Cameron had eerder al bekend gemaakt dat hij de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson, zou ontmoeten. Hem wil Cameron aansporen om een pakket militaire hulp ter waarde van 60 miljard dollar (55 miljard euro) voor Oekraïne goed te keuren, wat de Republikeinen al maandenlang blokkeren.

"Succes voor Oekraïne en verlies voor Poetin zijn essentieel voor de Amerikaanse en Europese veiligheid", zegt Cameron in een verklaring. Volgens hem is het belangrijk om aan de Russische president Vladimir Poetin te laten zien dat "agressie niet loont". "Het alternatief zou Poetin alleen maar aanmoedigen om de Europese grenzen met geweld te hertekenen, wat in Beijing, Teheran en Noord-Korea onthouden zou worden."

Cameron wil bij Blinken ook aandringen op een "volledig, dringend en transparant onderzoek" naar de Israëlische aanval op een hulpkonvooi van ngo World Central Kitchen. Drie van de zeven dodelijke slachtoffers daarbij waren Britten.

Meer uit Buitenland

Franse regering van premier Attal wordt demissionair

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron aanvaardt dinsdag volgens plaatselijke media het ontslag van zijn premier Gabriel Attal. Die blijft wel aan en wijdt zich als demissionaire premier aan de lopende zaken. De Franse politiek verkeert in een impasse sinds de parlementsverkiezingen eind juni en begin deze maand.

21 uur geleden
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen

MOSKOU (ANP) - Russisch militair personeel dat in de strijd tegen Oekraïne als eerste een Amerikaanse F-15- of F-16-gevechtsvliegtuig neerschiet, krijgt 15 miljoen roebel bonus. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti, dat zich baseert op het Russische ministerie van Defensie. Het gaat omgerekend om een afschotpremie van ruim 150.000 euro.

21 uur geleden
Herkozen voorzitter Europarlement waarschuwt voor polarisatie

STRAATSBURG (ANP) - De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft in haar eerste toespraak na haar herbenoeming gewaarschuwd voor polarisatie in de samenleving. Die heeft geleid tot "meer confronterende politiek, zelfs tot politiek geweld". Daar moet een einde aan komen, maar daarvoor zijn geen gemakkelijke politieke oplossingen, erkende Metsola in het Europees Parlement.

21 uur geleden
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne

BRUSSEL/BOEDAPEST (ANP) - Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, gaat hij onmiddellijk proberen een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán. Trump zou hem hebben verteld dat hij gedetailleerde vredesbemiddelingsplannen heeft.

22 uur geleden
Maltese conservatief Metsola herkozen als voorzitter Europarlement

STRAATSBURG (ANP) - De conservatieve Maltese Roberta Metsola blijft aan als voorzitter van het Europees Parlement. Het dinsdag nieuw aangetreden parlement heeft haar herkozen voor nog eens minstens tweeënhalf jaar.

23 uur geleden
Kremlin wil weten wat Zelensky met vredesbijeenkomst bedoelt

MOSKOU (ANP/AFP) - Het Kremlin heeft laten weten dat het eerst wil begrijpen wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedoelt met zijn vredesconferentie. De reactie wordt gezien als een voorzichtige. Eerder deed Moskou Zelensky's vredesconferentie als onzin af.

23 uur geleden
Psychiatrische zorg voor verdachte van aanval op Franse militair

PARIJS (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van een mesaanval op een Franse militair, krijgt nu psychiatrische zorg, zegt een politiebron tegen persbureau AFP. Het incident komt op een moment waarop de beveiliging in Parijs is opgeschroefd, mede vanwege de Olympische Spelen die eind juli beginnen.

1 dag geleden