Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daverende release nieuwe Amazon-game New World

Daverende release nieuwe Amazon-game New World

SEATLLE (ANP/AFP) - De nieuwe multiplayergame 'New World' van Amazon kent een daverende release. Volgens trackin website Stream DB waren omstreeks 20.00 uur Nederlandse tijd meer dan 700.000 mensen de game tegelijkertijd aan het spelen. Daarmee was het spel de meest gespeelde game op dat moment.

De release van de game is een test voor Amazon dat juist op het gebied van games een grotere rol van betekenis wil spelen. Vooral omdat de gamesector nog altijd sterk groeit.

New World speelt zich af op het denkbeeldige eiland Aeternum. Doel van het spel is om het eiland te veroveren. De beschaving van het eiland lijkt op die van het westen in het midden van de 18e eeuw.

Duizenden spelers

Het spel is een zogeheten MMO (Massively Multiplayer Online). Het spel kan duizenden spelers bij elkaar brengen. In de VS wordt het spel voor 40 dollar, omgerekend 34 euro, verkocht. Op het videoplatform Twitch, dat eigendom is van Amazon en populair is bij gamers, keken ongeveer 900.000 mensen naar video's van het nieuwe spel.

New World is niet het eerste uitstapje in de gamewereld van Amazon. Het concern bracht begin 2019 al "The Grand Tour Game" uit. Die game werd in 2020 teruggetrokken na een slechte ontvangst van critici en spelers. Ruim een jaar geleden had Amazon ook al zijn spel "Crucible" stopgezet. Dat spel was ook pas een paar maanden op de markt.

Volgens de New York Times heeft Amazon al honderden miljoenen dollars uitgegeven aan de ontwikkeling van videogames, zonder echt succes, tot dinsdag. New World moet daarom de doorbraakgame voor Amazon worden, vertelde de vice-president van Amazon Games aan de krant.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

30 minuten geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

17 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

18 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

19 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

21 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

21 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

23 uur geleden