Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dassen (Volt) fel tegen 'zondebokkenpolitiek' over migranten

Dassen (Volt) fel tegen 'zondebokkenpolitiek' over migranten

DEN HAAG (ANP) - Volt-lijsttrekker Laurens Dassen heeft fel uitgehaald naar conservatieve partijen die volgens hem immigranten onterecht de schuld geven van het tekort aan woningen. "De hele campagne hoor ik: minder, minder, minder", aldus Dassen, die in het slotdebat van de NOS van "zondebokkenpolitiek" spreekt. Maar niet de migranten, maar vorige kabinetten zijn verantwoordelijk voor de problemen met volkshuisvesting, vindt hij.

Dassen reageerde op de bijdrage van Wybren van Haga (BVNL), die zegt dat de overheid de huizenmarkt kapot heeft gemaakt. Onder meer doordat de "vraag is geëxplodeerd door massamigratie". Dassen ziet daarin "zondebokkenpolitiek die ik steeds meer hoor van politieke partijen". Hij wijst naar de VVD en in wat mindere mate de PvdA, die in het tweede kabinet-Rutte de regels op de huizenmarkt hebben versoepeld. "De VVD heeft het helemaal laten gaan."

De Volt-leider zelf vindt dat de overheid de regie weer moet terugpakken, bijvoorbeeld door een verbod op leegstand in te stellen. Dat heeft volgens Van Haga weer geen zin: geen verhuurder laat bewust panden leegstaan, aldus de BVNL-lijsttrekker, die zelf ook huizen verhuurt. De leegstand komt volgens hem door de regels die de overheid verhuurders oplegt.

De twee partijleiders stonden met SGP-lijsttrekker Chris Stoffer tegenover elkaar over het thema woningbouw. In het NOS-slotdebat ging het eerder op de avond ook al over migratie, een van de meest besproken thema's deze verkiezingscampagne.

Meer uit Politiek

Belastingambtenaren hebben 'ruime gelegenheid' om te lekken

DEN HAAG (ANP) - Bij de Belastingdienst bestaat een "ruime gelegenheid" om vertrouwelijke informatie door te spelen aan criminelen. Dat staat in een onderzoek dat demissionair staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën vorige week met de Tweede Kamer heeft gedeeld. Het zicht op corruptie is "minimaal", onder meer omdat weinig wordt bijgehouden wie wat deelt.

3 minuten geleden
Twintig partijen doen mee aan Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Twintig partijen mogen meedoen aan de Nederlandse verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. Hun aanmeldingen zijn maandag goedgekeurd door de Kiesraad.

43 minuten geleden
Minister wil regeling compensatie beroepsziekten verbeteren

DEN HAAG (ANP) - Het aantal slachtoffers van ernstige beroepsziekten dat zich meldt voor compensatie blijft achter bij de verwachtingen. Dat vindt demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken "zorgelijk". Ze wil de regeling onder meer makkelijker maken voor slachtoffers.

4 uur geleden
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

APELDOORN (ANP) - Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).

1 dag geleden
Premier Rutte feliciteert koning Willem-Alexander

DEN HAAG (ANP) - In een bericht op X heeft premier Mark Rutte koning Willem-Alexander gefeliciteerd met zijn 57e verjaardag. "Ik wens hem en zijn familie een mooie, feestelijke dag toe in Emmen", schrijft Rutte.

2 dagen geleden
Kabinet geeft voorlopig geen geld aan de UNRWA

DEN HAAG (ANP) - Nederland zal voorlopig geen geld geven aan de UNRWA. In de toekomst kan de VN-organisatie voor hulp aan Palestijnen daar wel weer voor in aanmerking komen, maar dan zal wel eerst gekeken worden of ze de aanbevelingen heeft opgevolgd die een recent onderzoek onder leiding van de Franse oud-minister Colonna heeft gedaan, schrijft demissionair minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
Lijsttrekkers EU-parlement tegen harde datum toetreding Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Oekraïne moet perspectief hebben om toe te treden tot de Europese Unie, maar daar moet vooraf geen datum aan worden vastgeplakt, zoals 2034. Het land moet eerst aan alle gestelde voorwaarden voldoen, vinden vijf van de zes Nederlandse lijsttrekkers die vrijdag aan het eerste lijsttrekkersdebat voor de Europese verkiezingen meededen. De SP is tegen verdere uitbreiding van de EU.

2 dagen geleden