Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Darter Van Veen onderuit in eerste ronde WK

Darter Van Veen onderuit in eerste ronde WK

LONDEN (ANP) - De Nederlandse darter Gian van Veen is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het WK darts in Londen te bereiken. De 21-jarige debutant uit Poederoijen verloor in het Alexandra Palace na een 2-0-voorsprong van Man Lok Leung uit Hongkong: 2-3.

Van Veen, die in oktober nog de halve finale van het EK bereikte, kende een stroeve start. Mede dankzij een 180 van Leung werd hij meteen gebroken in de eerste leg. De Nederlander sloeg meteen terug met een break, maar leverde vervolgens opnieuw zijn eigen leg in (2-1). In de laatste twee legs draaide hij de set om door twee keer dubbel-16 uit te gooien, 2-3.

Leung snelde in de tweede set naar een 2-0-voorsprong, voordat de zenuwen toesloegen bij de darter uit Hongkong. Van Veen profiteerde van twaalf gemiste setdarts van Leung en haalde de set binnen met een dubbel-16, 2-3. Van Veen verloor in de derde set opnieuw de eerste leg en dit keer wist hij zich niet meer te herpakken, waardoor Leung de set won met 3-1.

Van Veen begon met een break aan de vierde set, maar leverde ook meteen weer zijn eigen leg in. De Nederlandse nummer 45 van de wereld bleef matig scoren en verloor ook zijn tweede eigen leg en de set, 3-1. Leung bleef in de vijfde set een hoog niveau halen. Hij miste nog een paar matchdarts, maar op 2-1 gooide hij de beslissende pijl.

Meer uit Sport

Judoka's Van Krevel en Jaring vroegtijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Judoka Naomi van Krevel is op de openingsdag van de WK judo vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse tot 52 kilogram. De 24-jarige Nederlandse ging na een bye in de eerste ronde onderuit tegen de Hongaarse Roza Gyertyas.

10 minuten geleden
Tweede plaats triatlete Klamer in wereldbekerwedstrijd Mexico

HUATULCO (ANP) - Triatlete Rachel Klamer is tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco tweede geworden. In de eindsprint om de zege moest de Nederlandse alleen de Deense Alberte Kjaer Pedersen voor laten gaan.

50 minuten geleden
Turnster Biles onderstreept kandidatuur voor Spelen Parijs

HARTFORD (ANP/DPA) - De Amerikaanse turnster Simone Biles is haar seizoen gestart met winst in de US Classic. De 27-jarige Biles mikt op haar derde Olympische Spelen en zal zich eind juni bij de Amerikaanse trials, waar de tickets voor de Spelen worden verdeeld, in het team moeten turnen.

1 uur geleden
Bols concurrente McLaughlin-Levrone snel op 200 meter

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone heeft bij wedstrijden in Los Angeles de op een na beste jaartijd gerealiseerd op de 200 meter. De olympisch kampioene en wereldrecordhoudster op de 400 meter horden kwam tot een tijd van 22,07, een persoonlijk record. McLaughlin-Levrone is de voornaamste concurrente van Femke Bol op de 400 meter horden, maar de 24-jarige Amerikaanse heeft zich op dat onderdeel al bijna twee jaar niet meer laten zien.

2 uur geleden
Bokser Fury twijfelt over revanche tegen Oesik

RIYAD (ANP/AFP) - Bokser Tyson Fury weet nog niet of hij terugkeert in de ring voor een revanche tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De 35-jarige Brit verloor in de nacht van zaterdag op zondag in Riyad zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de bond WBC. Het miljoenencontract van beide boksers biedt de mogelijkheid voor een nieuw duel.

3 uur geleden
Golfer Lowry evenaart record op PGA Championship

LOUISVILLE (ANP/AFP) - De Ierse golfer Shane Lowry heeft zich met een ronde van 62 slagen op de derde dag van het PGA Championship in de recordboeken geslagen. Slechts vier golfers kwamen eerder op een major tot een dergelijke lage score.

3 uur geleden
Doncic leidt basketballers Mavericks naar halve finale play-offs

DALLAS (ANP/DPA) - Aan de hand van Luka Doncic hebben de basketballers van Dallas Mavericks ten koste van Oklahoma City Thunder de halve finales bereikt van de play-offs om de titel in de NBA. De nipte 117-116-zege was genoeg om de best-of-sevenserie met 4-2 te beslissen. De aanstaande tegenstander komt uit de laatste partij tussen titelverdediger Denver Nuggets en Minnesota Timberwolves. Daar staat het na zes duels 3-3.

4 uur geleden