Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Darter Van Gerwen wil in WK-finale eindelijk schitteren

Darter Van Gerwen wil in WK-finale eindelijk schitteren

LONDEN (ANP) - Als het aan darter Michael van Gerwen ligt, dan bewaart hij zijn beste spel voor de finale van het WK tegen Peter Wright. De titelverdediger uit Brabant kan niet wachten totdat hij woensdagavond in een uitverkocht Alexandra Palace in Londen kan laten zien hoe goed hij werkelijk is. "Want tot nu toe heb ik hier mijn beste niveau nog niet gehaald", vindt hij. "En daar baal ik ontzettend van."

Van Gerwen kwam nauwelijks in de problemen op weg naar de finale, die hem een vierde wereldtitel moet opleveren. "Maar alleen tegen Stephen Bunting gooide ik een goede wedstrijd", stelt hij. "Verder heb ik nog niet laten zien wat ik kan. Ik heb hier te veel scores zonder triples. Als het echt moet, dan gaan de dubbels er gewoon in. Maar ik win met m'n B-spel mijn wedstrijden. Kan je nagaan wat er gebeurt als ik mijn beste spel ga spelen. Dan hebben ze een probleem."

De WK-finale tussen Van Gerwen en Wright is een herhaling van de eindstrijd van zes jaar geleden, die de kale Nederlander zijn eerste wereldtitel opleverde. Beide darters stonden 78 keer tegenover elkaar. Maar liefst 59 keer stapte Van Gerwen als winnaar van het podium. "Hij gooit niet graag finales tegen mij. Peter heeft al vaak pijlen gehad om de wedstrijd uit te gooien, maar die wist hij dan steeds niet te benutten. Meestal is hij de runner-up in finales tegen mij", vertelt 'Mighty Mike' met bravoure.

Pestkop

De 49-jarige Wright wil zich niet laten beïnvloeden door zijn slechte statistieken tegen Van Gerwen. "Ik ben rijper dan zes jaar geleden tijdens mijn eerste WK-finale tegen hem", stelt de Schot. "Toen was ik niet klaar voor de wereldtitel, nu wel."

Wright is niet alleen een begenadigd darter. Met een kleurrijke hanenkam op zijn verder kale hoofd en opvallende kledingkeus doet hij er ook alles aan om zijn tegenstanders uit het spel te halen. Dat merkte ook Gerwyn Price uit Wales maandag in zijn halve finale tegen de clowneske Schot. Wright vond dat Price in de aanloop van het duel een wel hele grote mond had. Daarom tikte hij zijn tegenstander even op de arm nadat hij de eerste set had gewonnen. "Vanaf dat moment heb ik geen pijl meer fatsoenlijk gegooid", erkende Price na nederlaag van 6-3. "Hij is een echte pestkop."

Van Gerwen besloot zijn halve eindstrijd tegen de Engelsman Nathan Aspinall eveneens met een zege van 6-3. Zijn gemiddelde van ruim 96 punten met drie pijlen en slechts drie maximale scores van 180 stelden hem ontevreden. "Dat moet echt veel en veel beter", blikt hij vooruit op een finale die de winnaar 586.000 euro oplevert. De verliezer gaat met 234.000 euro naar huis.

Meer uit Sport

Turner Schmidt wint eerste olympische kwalificatiewedstrijd

HEERENVEEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt heeft in Heerenveen de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. Hij kwam na een rondgang zonder grote fouten tot 83,234 punten. Daarmee bleef hij Amine Abaidi (80,084) ruim voor. Jermain Grünberg (78,850) en Martijn de Veer (78,116) eindigden op plek drie en vier.

4 minuten geleden
Wielrenner Kristoff klopt Van Uden in massasprint van Heistse Pijl

HEIST (ANP) - Wielrenner Alexander Kristoff heeft zaterdag de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De 36-jarige Noor klopte Casper van Uden in een massasprint. De Belg Amaury Capiot finishte als derde na een rit over ruim 196 kilometer van Vosselaar naar Heist-op-den-Berg.

1 uur geleden
Extra veiligheidsmaatregelen rond finale Champions League

LONDEN (ANP/DPA) - De Engelse voetbalbond heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen in aanloop naar de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Borussia Dortmund op Wembley. "We hebben onze lessen geleerd" zei directeur toernooien Chris Bryant van de Engelse voetbalbond.

2 uur geleden
Bagnaia wint sprintrace van GP Italië, WK-leider Martín crasht

FLORENCE (ANP) - Motorcoureur Francesco Bagnaia heeft de sprintrace van de Grote Prijs van Italië in de MotoGP gewonnen. De Italiaanse Ducati-coureur bleef op het circuit van Mugello de Spanjaarden Marc Márquez en Pedro Acosta voor.

3 uur geleden
Sabalenka zonder setverlies naar vierde ronde in Parijs

PARIJS (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft zich verzekerd van een plek in de vierde ronde van Roland Garros. De nummer 2 van de wereld bereikte de tweede week van het grandslamtoernooi in Parijs door de Spaanse Paula Badosa, haar beste vriendin op de tour, met 7-5 6-1 te verslaan. De wedstrijd werd door de regen opnieuw onder een gesloten dak gespeeld.

4 uur geleden
Vingegaard niet in olympische selectie Denemarken

KOPENHAGEN (ANP) - Wielrenner Jonas Vingegaard maakt geen deel uit van de olympische selectie van Denemarken. De Denen treden met Mikkel Norsgaard Bjerg, Mads Pedersen, Mattias Skjelmose en Michael Mørkøv aan op de Olympische Spelen van Parijs.

5 uur geleden
Regen teistert Roland Garros ook op zevende dag

PARIJS (ANP) - Roland Garros wordt ook op de zevende dag geteisterd door de regenval. Zaterdagmiddag werden op alle bijbanen voor de zoveelste keer deze week de zeilen over de banen getrokken.

5 uur geleden