Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Darter Van Gerwen moet operatie aan werparm ondergaan

Darter Van Gerwen moet operatie aan werparm ondergaan

VLIJMEN (ANP) - Darter Michael van Gerwen moet een operatie aan zijn rechterpols ondergaan. De drievoudig wereldkampioen heeft al een tijdje last van een tintelend gevoel in de arm waarmee hij zijn pijlen werpt. Uit medisch onderzoek bleek dat Van Gerwen kampt met het zogeheten carpaletunnelsyndroom, veroorzaakt in de doorgang tussen de onderarm en de hand waar zenuwen en pezen doorheen lopen.

De 33-jarige Brabander laat zich op 14 juni opereren, een dag na de play-offs van de Premier League in Berlijn. "Helaas mis ik daardoor de Players Championships 16 en 17 en de World Cup of Darts", aldus Van Gerwen. "Maar dit is het juiste moment om het probleem op te lossen."

De World Cup of Darts, van 16 tot en met 19 juni in Frankfurt, is een landenwedstrijd waar de darters het in teamverband tegen elkaar opnemen. Van Gerwen zou het Nederlandse koppel vormen met Danny Noppert, maar Dirk van Duijvenbode neemt nu zijn plek over.

"Het goede nieuws is dat ik weer 100 procent ben als mijn herstel is afgerond", aldus Van Gerwen, die rond het World Matchplay (half juli) weer volledig fit hoopt te zijn.

Meer uit Sport

Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

41 minuten geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

2 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

3 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

5 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

6 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

7 uur geleden
Jumbo-Visma met Roglic naar Ronde van Emilia

BOLOGNA (ANP) - Jumbo-Visma verschijnt zaterdag met Primoz Roglic aan de start van de Ronde van Emilia. Donderdag ging het gerucht dat de Sloveense kopman op het punt staat de Nederlandse wielerploeg te verlaten. De meervoudig winnaar van de Vuelta heeft nog een doorlopend contract.

9 uur geleden