Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dankbare Eriksen mikt op deelname aan WK in Qatar

Dankbare Eriksen mikt op deelname aan WK in Qatar

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense voetballer Christian Eriksen zou, als het even kan, graag willen deelnemen aan het WK voetbal eind dit jaar in Qatar. "Dat is mijn doel", zei de 29-jarige middenvelder, die bij het EK afgelopen zomer werd getroffen door een hartstilstand. Hij werd tijdens de wedstrijd tegen Finland op het veld gereanimeerd en leeft nu met een defibrillator.

"Het WK zit voortdurend in mijn gedachten", gaf Eriksen te kennen. "Of ik zal worden geselecteerd, is iets anders, maar het is mijn droom om terug te keren als international. Tot die tijd ga ik gewoon voetballen en wil ik bewijzen dat ik weer terug kan komen op mijn oude niveau. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

Eriksen deed zijn uitspraken in een interview dat nog moet worden uitgezonden op de Deense televisie. Enkele fragmenten van het vraaggesprek plaatste hij alvast op zijn Twitter-account. "Ik ben dood geweest voor 5 minuten", erkende de oud-Ajacied. "Ik heb daarna duizenden brieven, e-mails en bloemen mogen ontvangen van fans. Dat was best wel vreemd, want ik had niet verwacht bloemen te krijgen voor het feit dat ik 5 minuten niet meer leefde. Het was uitzonderlijk, maar bijzonder aardig van iedereen die mij iets heeft gestuurd."

Comeback

Eriksen werkt momenteel volop aan een comeback. De Deen werd onlangs gespot op het veld van de Zwitserse derdeklasser FC Chiasso, op zo'n 50 kilometer van Milaan. Eerder werd hij ook al op het veld gezien bij zijn oude club in Denemarken, Odense BK. Eriksen liet weten dat hij er fysiek nu weer goed voorstaat. "Mijn hart is geen obstakel. Het ongeval bij het EK was een eenmalige gebeurtenis", verzekerde hij.

Het contract van Eriksen bij Internazionale werd half december ontbonden. Met een defibrillator is het verboden te spelen in de Serie A. Als transfervrije voetballer kan hij nu bijna overal een nieuwe verbintenis tekenen.

Meer uit Voetbal

PSV neemt definitief afscheid van spits Maxi Romero

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft Maxi Romero definitief verkocht aan het Argentijnse Club Racing. Dat hebben de Eindhovenaren vrijdag gemeld tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

9 minuten geleden
Ajax maakte afgelopen seizoen 39 miljoen euro winst

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft afgelopen seizoen ondanks tegenvallende sportieve resultaten 39 miljoen euro nettowinst gemaakt. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de beursgenoteerde club heeft vrijgegeven. De club zag het eigen vermogen groeien naar 236,6 miljoen euro.

30 minuten geleden
Zwalkend Ajax heeft aanvoerder Bergwijn weer terug

AMSTERDAM (ANP) - Steven Bergwijn kan zaterdagavond waarschijnlijk voor Ajax uitkomen in het uitduel met RKC Waalwijk. Foto's op de website van de club uit Amsterdam laten zien dat de aanvoerder weer voluit traint. Hij stond afgelopen week aan de kant met een ontstoken verstandskies.

34 minuten geleden
Oud-international Babel weg bij Turkse club Eyüpspor

ISTANBUL (ANP) - Ryan Babel is niet langer speler van Eyüpspor, de huidige koploper op het tweede Turkse niveau. De club meldt op sociale media dat de samenwerking met de voetballer is gestopt.

50 minuten geleden
RB Leipzig neemt dag voor topduel afscheid van directeur Eberl

LEIPZIG (ANP) - RB Leipzig heeft per direct afscheid genomen van sportief directeur Max Eberl. De 50-jarige Duitser werd december vorig jaar aangesteld, maar volgens de Duitse bekerwinnaar is een vertrek onvermijdelijk wegens "een gebrek aan betrokkenheid bij de club".

1 uur geleden
PSV ziet wachtlijst groeien en onderzoekt uitbreiding stadion

EINDHOVEN (ANP) - PSV overweegt het Philips-stadion uit te breiden. De Eindhovense club neemt een extern onderzoeksbureau in de hand om te kijken naar de groeimogelijkheden, vertelden algemeen directeur Marcel Brands en financieel directeur Jaap van Baar vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

1 uur geleden
PSV boekt 13,1 miljoen euro winst over vorig voetbalseizoen

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft over vorig voetbalseizoen een winst geboekt van 13,1 miljoen euro. Dat is aanzienlijk meer dan de winst van 1,2 miljoen euro uit het seizoen 2021-2022. "We moeten niet doen of onze financiële positie fantastisch is, maar hij is wel goed", zei financieel directeur Jaap van Baar vrijdag bij een toelichting op de cijfers in het Philips-stadion.

1 uur geleden