Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak positief na kerstdagen

Damrak positief na kerstdagen

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen na de nieuwe recordstanden op Wall Street. Beleggers deden het rustig aan na de kerstdagen en bleven gespitst op ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 611,21 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 916,79 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt dikten tot 0,4 procent aan.

Aan het handelsfront liet Peking weten nauw in contact te staan met de VS over het ondertekenen van de recent overeengekomen handelsovereenkomst. Deze zogenoemde 'fase 1-handelsdeal' moet de opmaat worden voor een breder handelsakkoord.

ING

Staalconcern ArcelorMittal voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van ruim 1 procent. ING won 0,6 procent. Volgens Het Financieele Dagblad verdwijnen mogelijk zestig van de zeshonderd banen bij de tak van ING die vermogende klanten bedient. Verfproducent AkzoNobel stond onderaan met een verlies van 0,7 procent.

In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 2,7 procent. Financieel dienstverlener Intertrust was de grootste daler met een min van 0,3 procent. AND International Publishers kreeg er 8,5 procent bij op de lokale markt. De kaartenmaker heeft een overeenkomst gesloten met een groep investeerders over een converteerbare lening van 1 miljoen euro die door het bedrijf zal worden uitgegeven.

Qiagen onderuit

In Frankfurt ging Qiagen bijna 19 procent onderuit. De Nederlands-Duitse biotechnoloog, die ook een notering heeft in New York, kelderde donderdag al bijna 21 procent op Wall Street nadat het bedrijf liet weten solo verder te willen gaan. Eerder werden nog gesprekken gevoerd met potentiƫle kopers.

De euro was 1,1139 dollar waard tegen 1,1080 dollar voor de kerstdagen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 61,87 dollar. Brentolie steeg ook 0,3 procent in prijs, tot 68,12 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ahold Delhaize en Heineken aan kop in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize en bierbrouwer Heineken gingen vrijdag aan kop in de AEX-index, die een kleine winst liet zien. Beleggers reageerden onder meer op de nieuwste inflatiecijfers. Die lieten zien dat de prijzen in Nederland en de hele eurozone deze maand minder hard zijn gestegen. Dat komt echter vooral door de dalende energieprijzen. Voedingsmiddelen en dranken werden wel in rap tempo duurder.

22 minuten geleden
5G-veiling levert staatskas mogelijk minder op dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - De verdeling dit najaar van nieuwe vergunningen voor razendsnel mobiel internet (5G) levert de staatskas mogelijk minder op dan eerder gedacht. De minimumopbrengst is vastgesteld op 176 miljoen euro. Eerder was dat nog 300 miljoen euro. De uitkomst van de veiling bepaalt de daadwerkelijke opbrengst.

23 minuten geleden
Nu ook variabel gastarief Eneco onder prijsplafond

ROTTERDAM (ANP) - Energiebedrijf Eneco gaat nu ook voor gas minder vragen dan het prijsplafond van de overheid. Een groep klanten die in mei een nieuw variabel tarief krijgt betaalt dan minder dan het door de overheid vastgestelde maximum. In april kon Eneco, een van de grootste energieleveranciers van Nederland, al stroomtarieven rekenen die daaronder liggen.

58 minuten geleden
Werkloosheid in eurozone iets gedaald in februari

LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in februari iets gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid vorige maand uit op 6,6 procent, tegen 6,8 procent een jaar eerder. Ten opzichte van januari dit jaar bleef de werkloosheid stabiel. De werkloosheid onder jongeren nam op jaarbasis wel toe tot 14,4 procent, maar bleef ten opzichte van januari ongewijzigd.

1 uur geleden
Inflatie eurolanden fiks lager, prijzen voedsel stijgen nog hard

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen in de eurolanden zijn in maart veel minder hard gestegen dan in februari. Dat komt vooral doordat gas, olie en andere energiebronnen goedkoper werden na de extreme prijsstijgingen van vorig jaar. Maar voedingsmiddelen werden wel in rap tempo duurder.

1 uur geleden
Ook Schiphol merkt staking op Heathrow, vluchten geannuleerd

SCHIPHOL (ANP/DPA) - Een staking bij beveiligingsmedewerkers op de grote Londense luchthaven Heathrow heeft al op de eerste dag gevolgen voor Schiphol. Een aantal aankomende en vertrekkende vluchten van luchtvaartmaatschappij British Airways is geannuleerd.

2 uur geleden
Toch kleine groei Britse economie in vierde kwartaal

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse economie heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar toch een kleine groei laten zien. Volgens een nieuw cijfer van het nationale statistiekbureau bedroeg de groei 0,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Eerder werd een stagnatie van de economie van het Verenigd Koninkrijk gemeld door het statistiekbureau.

2 uur geleden