Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak opnieuw omhoog, vastgoed gewild na rapporten banken

Damrak opnieuw omhoog, vastgoed gewild na rapporten banken

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag hoger geëindigd, maar moest een deel van de winst aan het eind van de handel wel inleveren. De aandelenhandel werd gesteund door de hoop onder beleggers op kleinere renteverhogingen in de Verenigde Staten. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (plus 3,7 procent) en platenlabel Universal Music Group (plus 3,4 procent) lieten de grootste koerswinsten zien onder de hoofdfondsen.

De AEX, de belangrijkste beursgraadmeter op het Damrak, sloot met een winst van 0,2 procent op 722,74 punten. De MidKap, de index van middelgrote fondsen eindigde met een plus van 0,9 procent op 954,66 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 0,8 procent. Europese beleggers moesten het donderdag zonder richting van Wall Street doen. Daar zijn de beurzen donderdag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving Day. Op vrijdag, tijdens het koopjesfestijn Black Friday, is Wall Street slechts een halve dag open.

Bij de kleinere fondsen in Amsterdam maakte het van oorsprong Russische telecombedrijf Veon een opvallende koerssprong van 8,6 procent. Beleggers doken op het aandeel nadat bekend werd dat de onderneming een bedrijfsonderdeel in Rusland verkoopt aan leden van het managementteam in het land. Met die transactie is een bedrag gemoeid met omgerekend zo'n 2 miljard euro.

PostNL

PostNL was een van de grootste stijgers bij de middelgrote bedrijven, met een plus van 3,2 procent. Uit een melding bij toezichthouder AFM blijkt dat het belang van de Tsjechische miljardair Daniel Křetínský in de post- en pakketbezorger verder is opgelopen tot 31,4 procent.

Olie- en gasconcern Shell was een van de spaarzame dalers bij de grote fondsen op het Damrak met een min van 0,4 procent. Dat kwam mogelijk door een daling van de olieprijs. Unibail-Rodamco-Westfield werd flink hoger gezet na positieve rapporten over de vastgoedsector van Morgan Stanley en Barclays. In de MidKap wonnen de vastgoedbedrijven CTP en WDP 4,1 en 2,8 procent.

Envipco

Envipco werd 7,6 procent lager gezet na publicatie van tegenvallende cijfers. De fabrikant van statiegeldmachines boekte afgelopen kwartaal een recordomzet, maar leed opnieuw verlies door hogere kosten.

De Britse schoenenmaker Dr. Martens kelderde verder 22,5 procent in Londen na teleurstellende resultaten. De euro was 1,0406 dollar waard, tegen 1,0357 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 77,48 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 84,57 dollar per vat.

Meer uit Financieel

EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

33 minuten geleden
Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

59 minuten geleden
Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

1 uur geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

1 uur geleden
GfK: minder elektronica verkocht tijdens Black Friday

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders hebben in de week van koopjesfestijn Black Friday minder elektronische apparaten gekocht dan een jaar eerder, meldt marktonderzoeker GfK. De dagen waarin winkeliers stunten met grote kortingen zorgden door hogere gemiddelde prijzen wel voor een kleine omzetstijging.

2 uur geleden
Nederland en andere landen mogen geld steken in 'cloud'

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen mogen 1,2 miljard euro steken in de ontwikkeling van clouddiensten. De Europese Commissie laat de normaliter verboden staatssteun toe om de baanbrekende innovatie van de grond te krijgen.

3 uur geleden
Vliegverkeer luchthaven München hervat, nog wel grote beperkingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het vliegverkeer van en naar de luchthaven van München wordt geleidelijk hervat. Dinsdagochtend konden vliegtuigen niet landen of opstijgen als gevolg van voorspelde ijzel. Wel waarschuwt de luchthaven dat reizigers rekening moeten houden met "massale beperkingen".

4 uur geleden