Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak maakt zich op voor herstel na viruszorgen

Damrak maakt zich op voor herstel na viruszorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs lijkt woensdag weer wat te herstellen na de verliesbeurt een dag eerder. De aanhoudende onzekerheid rond de nieuwe coronavariant Omikron blijft daarbij echter boven de markten hangen. Ook verwerken beleggers de uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell over een mogelijk snellere afbouw van de coronasteun om de hard oplopende inflatie te beteugelen.

De inflatie blijkt hardnekkiger dan verwacht en volgens Powell hoeft het woord "voorbijgaand" niet meer te worden gebruikt bij de inflatie. De Federal Reserve is vorige maand begonnen met de afbouw van de coronasteun en die is volgens de huidige planning halverwege volgend jaar afgerond. Medio december is er nog een beleidsvergadering van de centrale bank waarin een versnelde afbouw kan worden besproken.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een positief begin van de laatste maand van het jaar. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met winsten te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië gingen woensdag overwegend vooruit. De Nikkei in Tokio sloot 0,4 procent in de plus. De beurs in Shanghai won 0,3 procent.

Intertrust

Uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit bleek dat de Chinese industrie in november licht is gekrompen, terwijl de Japanse industrie vorige maand sterker groeide dan verwacht. Later op de dag worden ook de cijfers over de bedrijvigheid in de industrie van de eurozone en de Verenigde Staten bekendgemaakt. Ook wordt uitgekeken naar het banencijfer van de Amerikaanse loonstrookverwerker ADP.

Op het Damrak gaat de aandacht uit naar Intertrust. Investeerder CVC Capital Partners voert geen gesprekken meer met financieel dienstverlener over een mogelijke overname. De exclusieve gesprekken die half november waren begonnen zijn afgebroken. CVC had 18 euro per aandeel over voor Intertrust. Het bedrijf liet eerder al weten door meerdere partijen te zijn benaderd met biedingen tot 22 euro per aandeel.

ForFarmers

Veevoerbedrijf ForFarmers liet weten voor maximaal 50 miljoen euro aan eigen aandelen in te gaan kopen. Het inkoopprogramma begint op 2 december en loopt tot 31 december 2023. Speciaalchemiebedrijf Corbion haalde met succes 100 miljoen euro op met de plaatsing van obligaties bij vier institutionele investeerders.

De euro was 1,1329 dollar waard, tegen 1,1277 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,1 procent meer op 68,21 dollar en Brentolie klom 3,3 procent in prijs tot 71,52 dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Onderzoek FNV: mensen willen meer zeggenschap over werkplek

UTRECHT (ANP) - Werknevers moeten ook na corona de mogelijkheid krijgen om thuis te kunnen werken. Dat vindt althans het overgrote deel van de thuiswerkers die vakbond FNV ondervroeg. Personeel voor wie thuiswerken mogelijk is, wil daarom in de toekomst meer zeggenschap hebben over de werkplek, zo wordt geconcludeerd.

38 minuten geleden
Qatar wil Europa helpen aan gas maar heeft geen 'toverstaf'

DOHA (ANP) - De leider van Qatar, emir Tamim bin Hamad al-Thani, ontmoet maandag de Amerikaanse president Joe Biden. Daarbij zal hij vermoedelijk toezeggingen doen over gasleveringen aan Europa, om zo toegang tot de markt te verkrijgen. Maar de emir heeft geen 'toverstaf', zeggen analisten.

4 uur geleden
Amazon beschuldigd van bedreigen mogelijke vakbond in New York

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse onafhankelijke overheidsagentschap National Labor Relations Board (NLRB), dat toeziet op naleving van het arbeidsrecht, heeft e-commercebedrijf Amazon aangeklaagd omdat het bedrijf werknemers die een vakbond in New York willen oprichten zou hebben bedreigd en gesurveilleerd.

8 uur geleden
Optimisme keert terug op beurzen New York na cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag hun openingsverlies weggewerkt en zijn met een forse dagwinst de handel uitgegaan. Apple kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar een recordomzet. Daarmee werden ook aandelen van andere grote techbedrijven weer gewild.

10 uur geleden
Benzineprijs dit weekend naar record door spanningen Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - De prijs voor een liter benzine stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte. De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

11 uur geleden
HEMA overweegt personeel als 'essentieel' te bestempelen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens kampen met steeds meer uitval van personeel dat ziek of in quarantaine thuis zit. HEMA overweegt daarom bepaald personeel als essentieel aan te merken als de nood te hoog wordt, zodat deze medewerkers aan minder strenge regels rond quarantaine zijn gebonden. Andere grote namen uit de winkelstraat zijn dat vooralsnog niet van plan.

13 uur geleden
5G-masten kunnen toch iets dichter bij vliegvelden in VS staan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon kunnen hun zendmasten voor 5G-netwerken toch iets dichter bij luchthavens plaatsen dan eerder gedacht zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen. Volgens Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zorgen ze dan niet voor verstoring van gevoelige apparatuur in vliegtuigen, staat in een nieuwe verklaring van de toezichthouder.

14 uur geleden