Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs maken zich donderdag op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak gaven de AEX-bedrijven Randstad, Unilever en RELX een kijkje in de boeken. Ook grote Europese ondernemingen als Carrefour, SAP en Barclays kwamen met resultaten. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway houdt een beleggersdag, waarbij het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl een update geeft over zijn strategie.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht lager begin van de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine minnen te openen. De aandelenmarkten in de Aziatische regio gingen donderdag overwegend omlaag. In Tokio sloot de Nikkei 1,9 procent in de min.

In Hongkong werd de handel in het aandeel Evergrande na ruim twee weken hervat. Het in geldnood verkerende Chinese vastgoedconcern raakte ruim 11 procent aan waarde kwijt nadat het bedrijf bevestigde dat de gesprekken met branchegenoot Hopson Development, die een belang in de vastgoedbeheertak van Evergrande wilde nemen, zijn gestaakt.

Randstad

Op het Damrak liet Randstad bij de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat topman Jacques van den Broek volgend jaar opstapt. Van den Broek zit al sinds 2004 in het bestuur van het bedrijf en is de hoogste baas sinds 2014. Zijn opvolger wordt Sander van 't Noordende, die jarenlang werkte voor organisatieadviesbureau Accenture. De uitzender doet goede zaken door het herstel van de economie. De omzet liep op tot het hoogste niveau ooit en de winst verdubbelde bijna ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar.

Informatieleverancier RELX zag de omzet in de eerste negen maanden van het jaar stijgen en handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Levensmiddelenconcern Unilever boekte in het derde kwartaal een omzet van 13,5 miljard euro. De onderliggende omzetgroei kwam uit op 2,5 procent.

Sligro

Ook Sligro kwam met resultaten. Het groothandelsbedrijf zag in het derde kwartaal een sterk herstel in bijna al zijn afzetmarkten en boekte meer omzet. De sectoren bedrijfscatering, evenementenbranche en zorg bleven nog wel achter. Sligro verwacht dat wanneer de laatste beperkende coronamaatregelen worden opgeheven, het bedrijf weer dicht in de buurt komt van de omzetten van vóór de coronacrisis.

De euro was 1,1655 dollar waard, tegen 1,1644 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 83,22 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 85,43 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Sterkste groei economische bedrijvigheid eurozone in 10 maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in maart opnieuw gegroeid, en wel in het sterkste tempo in tien maanden. Dat maakte marktonderzoeker S&P Global bekend op basis van zijn index die de activiteit in de industrie en dienstensector bijhoudt.

18 minuten geleden
Ook hoogste rechter noemt bezorgers Deliveroo werknemers

DEN HAAG (ANP) - Ook de hoogste rechter van Nederland vindt dat bezorgers van maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo werknemers waren, en geen zelfstandige ondernemers. Lagere rechtbanken kwamen eerder al tot die conclusie maar het van oorsprong Britse bedrijf ging telkens in beroep. De Hoge Raad oordeelt nu ook in het nadeel van Deliveroo.

59 minuten geleden
ING kampt met storing internetbankieren en bankieren-app

AMSTERDAM (ANP) - ING kampt met een landelijke storing met internetbankieren en de app voor bankieren, bevestigt de bank vrijdagochtend. Klanten kunnen wel inloggen maar geen geld overmaken. Momenteel onderzoekt ING wat er aan de hand is en hoe lang de storing gaat duren, zegt een woordvoerster.

1 uur geleden
Haven van Hamburg weer open na staking, maar niet voor lang

HAMBURG (ANP/DPA) - Grote schepen kunnen sinds vrijdagochtend de haven van Hamburg weer in- en uitvaren. De afgelopen dagen bleef de haven gesloten, omdat vakbond Verdi havenmedewerkers had opgeroepen te staken. Daardoor konden boten waarmee grote schepen de haven in- en uit begeleid worden niet uitvaren. De bereikbaarheid van de haven is daarentegen maar van korte duur: maandag wordt er opnieuw gestaakt.

1 uur geleden
Ditzo gaat verder onder de naam van verzekeraar ASR

UTRECHT (ANP) - De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april. De verzekeraar neemt de naam van moederbedrijf ASR over. Hetzelfde geldt voor reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen. ASR brengt het aantal merknamen terug om de positie op de markt te versterken.

1 uur geleden
Lufthansa heeft dit weekend al last van Duitse stakingsdag

FRANKFURT (ANP/DPA) - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht zondag al last te krijgen van de landelijke stakingsdag in de Duitse vervoerssector die maandag plaatsvindt. Vrijwel alle vluchten van en naar de luchthaven van München komen zondag te vervallen. Een dag later raakt de staking ook het vliegveld van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland.

1 uur geleden
Banken en verzekeraars verder omlaag op negatief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Banken en verzekeraars gingen vrijdag verder omlaag in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. Beleggers bleven voorzichtig na de reeks van renteverhogingen en de recente onrust in de bankensector. Deze week schroefden de centrale banken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen hun rentetarieven op in de strijd tegen de hardnekkige inflatie. Vorige week ging de rente in de eurozone al omhoog.

1 uur geleden