Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

Damrak maakt zich op voor drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs maken zich dinsdag op voor een drukke cijferdag. Op het Damrak openden onder meer advies- en ingenieursbureau Arcadis en beursintermediair Flow Traders de boeken. Na de slotbel brengt chipbedrijf ASMI de resultaten naar buiten. In Parijs kwam voedingsconcern Danone met cijfers. Ook de Duitse autofabrikant BMW gaf een handelsupdate.

De Amsterdamse AEX-index koerst op basis van de openingsindicatoren af op een vrijwel vlak begin van de handelsdag. De andere Europese beursgraadmeters lijken eveneens met kleine koersuitslagen te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio eindigde 2 procent lager door de vrees voor strengere coronamaatregelen in Japan.

Flow Traders profiteerde in het eerste kwartaal van de hogere activiteit op de aandelenbeurzen en presteerde beter dan verwacht. De flitshandelaar kondigde tevens aan voor 20 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen. Arcadis zag de omzet afgelopen kwartaal licht dalen en handhaafde zijn verwachtingen voor een omzetgroei van zo'n 5 procent voor de komende jaren.

CM.com kwam eveneens met cijfers. Het Bredase techbedrijf blijft profiteren van de toename van webwinkelen tijdens de coronapandemie. In het eerste kwartaal gingen omzet en brutowinst opnieuw omhoog bij de onderneming die chatdiensten levert waardoor bedrijven klantcontact kunnen onderhouden.

Aandelenverkoop Air France-KLM

Het aandeel Aegon zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Franse bank Société Générale schroefden het advies en het koersdoel voor de verzekeraar op.

Air France-KLM liet weten ruim 1 miljard euro te hebben opgehaald met de eerder aangekondigde aandelenverkoop. Met het extra geld kan het Frans-Nederlandse luchtvaartbedrijf zich beter wapenen tegen de coronacrisis. De ruim 200 miljoen nieuwe aandelen werden uitgegeven voor een prijs van 4,84 euro per aandeel. De Franse overheid en aandeelhouder China Eastern Airlines deden mee aan de aandelenuitgifte. De Nederlandse staat deed niet mee en ziet zijn belang in Air France-KLM kleiner worden.

In Frankfurt staat BMW in de belangstelling. De winst van het Duitse autoconcern is in het eerste kwartaal veel hoger uitgevallen dan verwacht, vooral dankzij fors hogere verkopen in China. Concurrent Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, verhoogde vorige week ook al zijn winstverwachting door zeer sterke autoverkopen in China.

De euro was 1,2061 dollar waard, tegenover 1,1983 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,9 procent tot 63,95 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 67,71 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

14 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

15 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

17 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

18 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

19 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

19 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

19 uur geleden