Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak lijkt vrijwel vlak te beginnen aan rustige handelsdag

Damrak lijkt vrijwel vlak te beginnen aan rustige handelsdag

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index koerst woensdag af op een vrijwel vlak begin van de nieuwe handelsdag. De hoofdindex wist dinsdag voor het eerst in zo'n drie weken weer boven de 800 punten te sluiten na een rustige handelssessie. In de beursdagen tussen kerst en het nieuwe jaar wordt er doorgaans weinig gehandeld omdat veel beleggers en handelaren vrij zijn en grote financiële partijen de boeken voor het jaar al hebben gesloten. Verder blijft de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de omikronvariant.

Ook de beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs lijken met kleine koersuitslagen te openen. In Londen, waar beleggers terugkeren na een lang kerstweekend, zal de beurs naar verwachting ook weinig beweging laten zien.

De aandelenmarkten in de Aziatische regio gingen woensdag overwegend omlaag. De Nikkei in Tokio sloot 0,6 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong zakte tussentijds 1,1 procent. Vooral de Chinese technologiebedrijven stonden onder druk door de zorgen over de strengere aanpak van de techsector door Beijing. Het door schulden geplaagde Chinese vastgoedconcern Evergrande werd licht lager gezet. De onderneming moest dinsdag weer schulden afbetalen en er zijn nog geen tekenen dat er is betaald.

Veon

Het op de Amsterdamse beurs genoteerde Russische telecomconcern Veon liet weten Mohammad Khairil Abdullah te benoemen tot topman van Veon Ventures, de investeringstak van het bedrijf. Khairil is momenteel werkzaam bij Axiata Group, een mobiele telecomaanbieder in Zuidoost-Azië, waar hij de baas is van de digitale diensten.

De Europese beurzen sloten dinsdag hoger. De AEX klom 0,5 procent tot 800,95 punten en de MidKap steeg 0,6 procent tot 1072,57 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,8 procent. Wall Street eindigde gemengd. De Dow-Jonesindex klom 0,3 procent tot 36.398,21 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,6 procent.

De euro was 1,1301 dollar waard, tegen 1,1315 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 76,15 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 79,20 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit gemengd op eerste handelsdag oktober

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag op de eerste handelsdag van oktober en het vierde kwartaal met wisselende uitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street waren wat voorzichtig vanwege onzekerheid over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Wel werd een shutdown van de Amerikaanse overheid afgewend nadat het Congres afgelopen weekend instemde met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting.

30 minuten geleden
Goudprijs gedaald naar laagste niveau in zeven maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is maandag gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, gedrukt door de sterkere dollar en de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Daardoor wordt goud minder aantrekkelijk als belegging.

2 uur geleden
RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

DEN HAAG (ANP) - Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

4 uur geleden
AEX begint beursmaand oktober met verlies, verzekeraar NN wint

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand oktober met verlies gesloten onder druk van onzekerheid over de economie en het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verzekeraar NN Group behoorde tot de schaarse stijgers in de hoofdindex op het Damrak. Daarmee werd verder herstel getoond van de zware koersval van vorige week.

4 uur geleden
Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

5 uur geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

6 uur geleden
Beursgang levert Birkenstock maximaal 1,6 miljard dollar op

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het sandalenmerk Birkenstock heeft de voorwaarden voor de geplande beursgang op Wall Street aangekondigd. Het Duitse bedrijf gaat de Amerikaanse beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.

6 uur geleden