Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Damrak licht omhoog na verliesbeurt

Damrak licht omhoog na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht omhoog. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters krabbelden op na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers bleef gericht op voortgang van de vaccinatieprogramma's tegen het coronavirus in Europa en de politieke ontwikkelingen rond de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 644,91 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 968,02 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,3 procent. Londen daalde een fractie.

Supermarktconcern Ahold Delhaize ging op kop in de AEX met een winst van 2,2 procent. Olie- en gasconcern Shell profiteerde van een koopadvies door Mizuho Securities en volgde met een plus van 1,5 procent. Speciaalchemieconcern DSM kampte met een adviesverlaging door Bernstein en sloot de rij met een verlies van 0,9 procent. In de MidKap was bodemonderzoeker Fugro de grootste stijger met een plus van 2,9 procent. Technologiegroep TKH stond onderaan met een min van 0,6 procent.

UBS

Fastned dikte 8 procent aan. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de omzet afgelopen kwartaal stijgen, ondanks strenge lockdowns in een flink deel van de landen waar het actief is. Het is het eerste kwartaal sinds de coronacrisis waarin Fastned het beter deed dan voor de virusuitbraak.

In Zürich won UBS 1,5 procent. Voorzitter Axel Weber zei nog steeds vertrouwen te hebben dat topman Ralph Hamers goed werk kan doen bij de Zwitserse bank. Dit ondanks de strafrechtelijke vervolging van de voormalig topman van ING voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de Nederlandse bank. Vorige maand werd door bronnen gemeld dat er interne discussies zijn binnen de top van UBS over de vervolging van Hamers.

Deutsche Bank

Deutsche Bank klom 1 procent in Frankfurt. De grootste bank van Duitsland wil volgens mediaberichten in de toekomst geen zaken meer doen met de Amerikaanse president Donald Trump of zijn bedrijf. Deutsche Bank wordt gezien als de belangrijkste geldschieter van Trump. In Londen steeg Kingfisher dik 3 procent dankzij sterke kwartaalcijfers van de Britse doe-het-zelf-keten.

De euro was 1,2152 dollar waard, tegenover 1,2170 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,9 procent tot 52,72 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 56,09 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Maker fitnessapparatuur Peloton maakt koerssprong op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Maker van slimme fitnessapparatuur Peloton heeft vrijdag een koerssprong van bijna 14 procent gemaakt op Wall Street op een verder vrij rustige beursdag. De Amerikaanse onderneming kondigde aan bijna 800 banen te schrappen, veel van zijn speciale winkelshowrooms te sluiten en zijn prijzen te verhogen.

3 uur geleden
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Door de internationale boycot van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.

3 uur geleden
Spanje vraagt Duitsland om hulp voor gaspijp naar Centraal-Europa

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse regering heeft Duitsland om hulp gevraagd voor het voltooien van een lang geplande gaspijpleiding tussen Portugal en Centraal-Europa. Volgens verantwoordelijk minister Teresa Ribera zou Duitsland zich moeten mengen in de onderhandelingen over de pijpleiding, die nu nog stopt bij Hostalric in Catalonië, oftewel meer dan 100 kilometer van de grens. Aan Franse kant moet er ook nog zo'n 120 kilometer pijpleiding worden aangelegd.

4 uur geleden
Veel verzet tegen Hongaars plan voor houtkap om kachel te stoken

BOEDAPEST (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Hongarije is veel verzet tegen een decreet van de overheid om het kappen van bos in onder meer natuurparken toe te staan voor het verkrijgen van brandhout. Met die maatregel wil de regering van premier Viktor Orbán de bevolking een alternatief bieden om in de winter alsnog de kachel te kunnen stoken, nu de levering van gas uit Rusland hoogst onzeker is.

4 uur geleden
NN verwacht verzekeringspremies te moeten verhogen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN verwacht de premies voor verzekeringen opnieuw te moeten verhogen vanwege de sterke prijsstijgingen. De premies voor particuliere inboedel- en schadeverzekeringen stegen dit jaar al gemiddeld met 5 procent, zegt topman David Knibbe in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

7 uur geleden
Europese beleggers trekken zich op aan afkoelende inflatie in VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn overwegend met winsten het weekend in gegaan. De aandelenmarkten leken zich op te trekken aan de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten. Beleggers deden het verder rustig aan, nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt.

7 uur geleden
Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

9 uur geleden