Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daling zet door, afgelopen week zo'n 250.000 coronagevallen

Daling zet door, afgelopen week zo'n 250.000 coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen daalt voor de derde week op rij. In de afgelopen zeven dagen zijn 245.898 positieve tests geregistreerd, het laagste aantal in zes weken tijd. Vergeleken met vorige week nam het aantal bevestigde besmettingen met ongeveer 20 procent af, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal positieve tests daalt vooral onder jongeren. Zo zijn vorige week 31.687 tieners positief getest, ongeveer 40 procent minder dan een week eerder. Bij kinderen onder de 10 jaar daalde het aantal nieuwe gevallen met bijna 35 procent. In januari waren in die groepen juist veel besmettingen. Daardoor zijn veel jongeren voorlopig waarschijnlijk immuun, verklaarde het RIVM eerder. Onder zeventigers is een lichte stijging te zien.

Ook de druk op de zorg neemt af. Afgelopen week belandden 998 mensen met een coronabesmetting in een ziekenhuis. Dat is het laagste aantal in vijf weken tijd. Hierbij zijn niet alleen mensen meegerekend die vanwege coronaklachten werden opgenomen, maar ook mensen die andere klachten hadden en toevallig besmet bleken. Een week eerder waren er (na correctie en nameldingen) 1349 opnames.

Intensive care

Van de 998 opgenomen mensen met corona belandden 88 op de intensive care. Ook dat zijn er minder dan de 104 van de week ervoor.

Het RIVM kreeg 63 meldingen van sterfgevallen door corona, gemiddeld negen per dag. Een week eerder kreeg het RIVM bericht dat 95 mensen aan de gevolgen van hun besmetting waren overleden.

Omdat het aantal coronabesmettingen daalt, zakt het zogeheten reproductiegetal ook. Het cijfer staat nu op 0,77. Dat is het laagste niveau sinds 23 juli.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden