Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daling IBM drukt op Dow, S&P 500 stijgt verder

Daling IBM drukt op Dow, S&P 500 stijgt verder

NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM is donderdag hard onderuitgegaan op Wall Street. Een daling van de orders bij het onderdeel dat IT-systemen voor andere bedrijven beheert, liet beleggers schrikken. Die deed omzetstijgingen bij de cloudtak vrijwel helemaal teniet. De Dow-Jonesindex eindigde door de neergang van IBM in het rood. De S&P 500 steeg wel verder en ook techbeurs Nasdaq ging omhoog.

IBM is van plan de tak waarvoor het concern minder orders kreeg volgende maand af te splitsen en zich meer op de cloud te richten. Het techbedrijf denkt dat klanten dat een onzekere situatie vinden en wachten met het plaatsen van orders. Beleggers zetten het bedrijf echter op een verlies van haast 10 procent.

De Dow-Jonesindex daalde een fractie en sloot op 35.603,08 punten. De S&P 500 ging 0,3 procent omhoog en eindigde op een stand van 4549,78 punten. Techbeurs Nasdaq dikte 0,6 procent aan tot 15.215,70 punten.

Tesla

Tesla heeft in het voorbije kwartaal een recordwinst geboekt. Het Amerikaanse concern leverde nog nooit zoveel auto's af als in de maanden juli, augustus en september, ondanks de wereldwijde chiptekorten. Het nettoresultaat viel mede daardoor bijna vijf keer hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel steeg 3,3 procent.

AT&T, het moederbedrijf van onder meer videostreamingdienst HBO Max en betaalzender HBO, ging na cijfers 0,6 procent omlaag. Cosmeticamerk Estee Lauder werd 4,4 procent hoger gezet. Dat bedrijf profiteerde van sterke omzetcijfers van concurrent L'Oréal. De Franse branchegenoot verkocht flink meer make-up na het versoepelen van de coronaregels in veel landen.

WeWork

Kantoorverhuurder WeWork maakte zijn beursdebuut door een fusie met een lege beurshuls, een zogeheten spac. In 2019 moest het bedrijf een beursgang nog afblazen nadat allerlei vragen waren ontstaan over het bedrijfsmodel en oprichter en toenmalig topman Adam Neumann. Nu won het aandeel op zijn eerste beursdag haast 13,5 procent.

Digital World Acquisition Corporation, een andere lege beurshuls, ging 357 procent omhoog. Die beurshuls gaat samen met het nieuwe socialemediaplatform van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Met name particuliere beleggers vonden het aandeel interessant.

De euro was 1,1623 dollar waard, tegen 1,1640 bij het slot van de beurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 82,63 dollar. Brentolie werd 1, procent goedkoper op 84,76 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

7 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

9 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

10 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

11 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

12 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

12 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

13 uur geleden