Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daling coronabezetting in de ziekenhuizen zet door

Daling coronabezetting in de ziekenhuizen zet door

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Momenteel houden 2349 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 62 minder dan maandag.

Van zondag op maandag nam het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen na dagen van daling weer toe, maar over een aantal weken bekeken neemt de bezetting af.

Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 1754 coronapatiënten, 61 minder dan een etmaal geleden. Er werden weliswaar 209 nieuwe coronapatiënten in de klinieken opgenomen, maar doordat er nog meer mensen de afdelingen mochten verlaten daalde de bezetting toch.

Intensive care

Op de ic's liggen nu 595 ernstig zieke mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is één patiënt minder dan maandag. Er werden 31 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic's, maar doordat er meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten daalde de bezetting toch. Op de ic's van een aantal Duitse ziekenhuizen liggen momenteel twintig Nederlandse coronapatiënten.

Volgens de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), Ernst Kuipers, worden er momenteel dagelijks gemiddeld ongeveer 35 nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen en daalt dat aantal verder. De oprukkende omikronvariant van het virus kan op korte termijn echter alweer zorgen voor een snelle stijging van het aantal Covidpatiënten in de ziekenhuizen.

Om de druk op de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te spreiden kunnen coronapatiënten worden verplaatst naar een andere regio. Maandag zijn er zeven mensen met Covid-19 naar een andere regio gebracht. Ook werd er één coronapatiënt naar Duitsland verplaatst.

Meer uit Binnenland

Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

14 minuten geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

17 minuten geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

1 uur geleden
Branche: prijs kinderopvang alleen omhoog als het niet anders kan

DEN HAAG (ANP) - Sommige kinderdagverblijven hebben besloten hun prijzen halverwege het jaar te verhogen. Ze doen dat omdat de lonen van medewerkers flink zijn gestegen en vanwege de hoge inflatie. "Je gaat de tarieven niet verhogen als het niet noodzakelijk is, want het kost veel werk. Je doet het alleen als het moet, als je bang bent dat je het misschien niet redt tot volgend jaar", zegt adjunct-directeur Asja Godthelp van Brancheorganisatie Kinderopvang naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

1 uur geleden
Twee weekenden verkeershinder op A10 door aanleg stiller asfalt

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Noord bij Amsterdam is het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli dicht vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Weggebruikers worden omgeleid via de rest van de ring en moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
OM eist taakstraf tegen klimaatactivist A12 voor bijten agent

DEN HAAG (ANP) - Een klimaatactivist die een agent zou hebben gebeten bij zijn aanhouding tijdens de laatste blokkade van de A12 in Den Haag, is woensdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had vier dagen cel en een taakstraf van veertig uur geëist.

1 uur geleden
Weeronline: sluit en open ramen op juiste moment voor koel huis

HOUTEN (ANP) - Komend weekend staat Nederland zomerse en mogelijk zelfs tropische temperaturen te wachten. Om ervoor te zorgen dat de warmte buitenshuis blijft, is het van belang om op het juiste moment ramen en deuren te sluiten en te openen, raadt Weeronline aan.

1 uur geleden