Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daley Blind na hartproblemen zonder angst terug op het veld

Daley Blind na hartproblemen zonder angst terug op het veld

AMSTERDAM (ANP) - Daley Blind stapt zonder angst het voetbalveld weer op. "Ik ben totaal niet bang voor wat er kan of zal gebeuren. Ik focus mij op het nu en hoe ik mij voel, en dat is goed", zegt de verdediger van Ajax op de website van de club. Blind is volledig hersteld van een ontstoken hartspier en kan woensdag zijn rentree maken in het bekerduel met Vitesse.

De 29-jarige Blind stond twee maanden aan de kant. Hij ging op 10 december tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Valencia naar de grond, terwijl er niemand bij hem in de buurt stond. "Ik had het gevoel dat ik te weinig had gegeten en geen energie meer had. Achteraf was het wel schrikken toen bij de diagnose in het ziekenhuis aan het licht kwam wat er echt aan de hand was."

De international vertelt dat hij een onzekere periode doormaakte. "Dat was mentaal wel zwaar. Als je een blessure aan je knie of hamstring hebt, leef je in een bepaalde bubbel. Je weet in welk tijdsbestek je aan je herstel gaat werken. Dat had ik nu niet. Ik had geen punt waarop ik mij kon focussen."

Apparaatje

Het was zelfs heel even de vraag of Blind ooit nog topsport zou kunnen bedrijven. "Gelukkig werd al snel duidelijk dat het wel gewoon kon. Daarna kreeg ik steeds opnieuw best wel positief nieuws van de doktoren. Het stoorde me wel dat personen van buiten de club hun mening wilden geven, terwijl ze de situatie niet kenden. Mensen die roepen dat je carrière er misschien opzit, beseffen niet hoe schadelijk dat kan zijn voor mij persoonlijk of mijn loopbaan."

Bij Blind is een apparaatje direct onder de huid geplaatst dat een schok kan geven om het normale hartritme te herstellen. "Dat is vooral uit voorzorg geplaatst. In heel veel procent van de gevallen gebruiken de mensen het apparaatje nooit. Maar voor die ene procent dat het wel kan gebeuren, ben ik beschermd."

Blind putte veel moed uit de steun van zijn vrienden, familie en vooral zijn vrouw. "We hebben ons er samen doorheen gesleept. Maar de steunbetuigingen van de fans waren ook fantastisch. Daar kan ik alleen maar mijn waardering over uitspreken."

Meer uit Voetbal

Van de Donk en Egurrola stranden met Lyon in Champions League

LONDEN (ANP) - Voetbalsters Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk zijn met hun club Olympique Lyon gestrand in de kwartfinales van de Champions League. De Franse club ging in Londen na een gelijke stand na verlenging bij de noodzakelijke strafschoppenserie onderuit tegen Chelsea.

6 uur geleden
El Yaakoubi: geen aanvoerder Excelsior meer door miscommunicatie

ROTTERDAM (ANP) - Redouan El Yaakoubi wijt het kwijtraken van de aanvoerdersband bij Excelsior aan slechte communicatie van de club tijdens de afhandeling van de OneLove-actie. De voetballer van de Rotterdamse club ging tijdens een interview op het Youtube-kanaal van Salaheddine dieper in op zijn redenen om niet mee te willen doen aan de actie.

6 uur geleden
Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

10 uur geleden
IJsland ontslaat bondscoach Vidarsson

REYKJAVIK (ANP) - Arnar Vidarsson is ontslagen als bondscoach van de nationale voetbalploeg van IJsland. De oud-speler van FC Twente en De Graafschap wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige start van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

11 uur geleden
Premier League wil geen eigenaren die mensenrechten schenden

LONDEN (ANP) - Clubs uit de Premier League mogen geen eigenaren of bestuurders meer hebben die zijn veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Dat hebben de beste voetbalteams van Engeland tijdens een vergadering besloten.

12 uur geleden
Sjachtar Donetsk klaagt bij Europese commissie over FIFA

DONETSK (ANP) - Sjachtar Donetsk heeft bij de Europese commissie een klacht over de FIFA ingediend. De club uit Oekraïne is naar eigen zeggen 40 miljoen euro aan transfersommen en andere inkomsten misgelopen door regelgeving van de wereldvoetbalbond.

13 uur geleden
FC Utrecht ziet toekomst in aanvaller Sanches Fernandes

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht ziet toekomst in Derensili Sanches Fernandes. De club heeft een optie in het contract van de 21-jarige aanvaller gelicht. De topscorer van Jong FC Utrecht is nu tot het einde van het volgend seizoen aan zijn huidige vereniging verbonden.

15 uur geleden