Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Daley Blind na hartproblemen zonder angst terug op het veld

Daley Blind na hartproblemen zonder angst terug op het veld

AMSTERDAM (ANP) - Daley Blind stapt zonder angst het voetbalveld weer op. "Ik ben totaal niet bang voor wat er kan of zal gebeuren. Ik focus mij op het nu en hoe ik mij voel, en dat is goed", zegt de verdediger van Ajax op de website van de club. Blind is volledig hersteld van een ontstoken hartspier en kan woensdag zijn rentree maken in het bekerduel met Vitesse.

De 29-jarige Blind stond twee maanden aan de kant. Hij ging op 10 december tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Valencia naar de grond, terwijl er niemand bij hem in de buurt stond. "Ik had het gevoel dat ik te weinig had gegeten en geen energie meer had. Achteraf was het wel schrikken toen bij de diagnose in het ziekenhuis aan het licht kwam wat er echt aan de hand was."

De international vertelt dat hij een onzekere periode doormaakte. "Dat was mentaal wel zwaar. Als je een blessure aan je knie of hamstring hebt, leef je in een bepaalde bubbel. Je weet in welk tijdsbestek je aan je herstel gaat werken. Dat had ik nu niet. Ik had geen punt waarop ik mij kon focussen."

Apparaatje

Het was zelfs heel even de vraag of Blind ooit nog topsport zou kunnen bedrijven. "Gelukkig werd al snel duidelijk dat het wel gewoon kon. Daarna kreeg ik steeds opnieuw best wel positief nieuws van de doktoren. Het stoorde me wel dat personen van buiten de club hun mening wilden geven, terwijl ze de situatie niet kenden. Mensen die roepen dat je carrière er misschien opzit, beseffen niet hoe schadelijk dat kan zijn voor mij persoonlijk of mijn loopbaan."

Bij Blind is een apparaatje direct onder de huid geplaatst dat een schok kan geven om het normale hartritme te herstellen. "Dat is vooral uit voorzorg geplaatst. In heel veel procent van de gevallen gebruiken de mensen het apparaatje nooit. Maar voor die ene procent dat het wel kan gebeuren, ben ik beschermd."

Blind putte veel moed uit de steun van zijn vrienden, familie en vooral zijn vrouw. "We hebben ons er samen doorheen gesleept. Maar de steunbetuigingen van de fans waren ook fantastisch. Daar kan ik alleen maar mijn waardering over uitspreken."

Meer uit Voetbal

Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

1 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

1 uur geleden
FC Eindhoven neemt na dit seizoen afscheid van trainer Weijs

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Willem Weijs. Dat meldt de huidige nummer 15 van de eerste divisie op de clubwebsite.

2 uur geleden
Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

3 uur geleden
Ultee volgt Brood op als trainer TOP Oss

OSS (ANP) - Sjors Ultee is vanaf komend seizoen trainer van TOP Oss. De 36-jarige voormalige coach van Fortuna Sittard en SC Cambuur volgt bij de Brabanders Ruud Brood op.

4 uur geleden
Dumfries na landstitel met Inter nog niet bezig met toekomst

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries weet nog niet of hij komend seizoen bij Internazionale speelt. De rechtervleugelverdediger, die maandag de Italiaanse landstitel won met zijn club, heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar.

7 uur geleden
Inzaghi: drie jaar met zes prijzen moeilijk voor te stellen

MILAAN (ANP) - Inter-trainer Simone Inzaghi prees na de twintigste landstitel zijn spelers. "Het is een geweldig gevoel, we hebben iets ongelooflijks gedaan", zei de 48-jarige voormalige spits. "In drie jaar hebben we zes prijzen gewonnen en een Champions League-finale gespeeld. Dat is moeilijk voor te stellen."

7 uur geleden